Mobile uploads

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Mobile uploads

Post od Darko »

Nisam imao lose iskustvo sa kisom tamo.
U izoli je odokativno veoma cisto more. Ja sam bio iznenadjen kao i osobe koje sam vodio tamo. E sad dal se dole nesto natalozilo nemam pojma. Ja u poslednje vreme se redje kupam u moru tamo. Vise biram bazene sa preciscenom morskom vodom.
Klima mi veoma odgovara. Nema prejake toplote. Nema alergena koji mi u panoniji smetaju. Cak i ako padne nekad ta kisa koju spominjes. Ne vidim nista lose u tome. Taman da malo rashladi leti.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

AKo si boravio 2-3 dana u prolazu je jedno a ako boravis 4-6 nedelja u kontinuitetu pa vise puta malo bolje primetis lokalnu mikroklimu.
Tamo na samom vrhu gde je zaliv sa 2 luke je more onako kako je sakupila otpade morska struja tokom cele duzine putovanja duz obale Jadrana. Tu se sve talozi a sama voda daleko od kristalno cistog i prozirnog, uvek mutno. Ne vidi se dno.

U tom kraju /Istra,Kvarner/ primetno cistije more a bolje plaze i mikroklima pruzaju Rab, Cres, npr.
Ono sto pruzaju Lopare nema nigde u Sloveniji, niti jedan metar takve plaze i mora.

Ceo Jadran sam prosao uzduz i popreko, medju najgore bih svrstao taj najseverniji deo .Ujedno kao
najuredjeniji sa infrastrukturom mi je ostao zapamćen..
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

. SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Sent from my A0001 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Igor?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Bio u KG. Nisam ga slikao, video sam da ga je neko slikao ovde
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Heinz napisao: 19 Sep 2018, 10:48Igor?
:thumbup:
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

ljubitelj napisao: 19 Sep 2018, 08:26 AKo si boravio 2-3 dana u prolazu je jedno a ako boravis 4-6 nedelja u kontinuitetu pa vise puta malo bolje primetis lokalnu mikroklimu.
Tamo na samom vrhu gde je zaliv sa 2 luke je more onako kako je sakupila otpade morska struja tokom cele duzine putovanja duz obale Jadrana. Tu se sve talozi a sama voda daleko od kristalno cistog i prozirnog, uvek mutno. Ne vidi se dno.
Ja ne znam da li pricas u onom Trstu gde ja svake godine odem na 7-10 dana i tako zadnjih 20godina.
Kao neko ko obozava da roni ( i ja i klinac), more u Trstu je prilicno cisto i vidi se komotno na nekih 7-10m dubine, tipa vidim skoljku bez problema.
Naravno pricam o delu gde su plaze, Barcola i deo pre i posle dvorca Miramare gde ima dobrih plaza sa extra cistom i providnom vodom. Deo u gradu gde je sama luka nije tako cist ali daleko je i od prljavog, s'obzirom da je luka dobro je.
Sto se tice klime, posto imamo nekoliko porodica u Trstu sa kojima smo dobri prijatelji i sa kojima se intenzivno druzimo shodno onome sto oni kazu, a i ja sto osetim kada budem tamo, klima je prilicno ok.
Dosta suvlje i manje vlage od recimo dela oko Venecije ili ne daj boze Vicenze gde sam ziveo 14 godina, gde je vlaga leti znala da bude preko dana na 90%, gde ujutru na +24c se znojis kao da je +40c.
Trst jedini problem ima sa zimom i jakim vetrom kada krene pa ne ume da stane.
Od tog dela italijanske obale najcistiji deo je od Trsta do mesta Grado, nakon toga kako se ide juznije to postaje tuznije, muljak i mutno da kada udjes u vodu do kolena ne vidis stopala.
Najgori deo je oko Venecije zbog reka koje se ulivaju i donose mulj. Sve do Ancone je priblizno isto i realno nikakvo i onoga ko ode tamo i plati da bude na takvom moru nikad nisam mogao da shvatim.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Ja sam se kupao dosta puta u izoli koja je malo juznije od trsta i kopra i voda je svaki put bila odkokativno bas cista. Uostalom mozes da se spustis jos par desetina km dole na istru i biras plaze.
Klima mi tamo bas odgovara. Leta su blaza nego u vojvodini a zime temperaturno dosta toplije i nema snega. Meni licno neuporedivo prijatnija klima nego panonska u svim godisnjim dobima.

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pricam o Ankaranu, koji je na nekoliko kilometara od Trsta vazdusnom linijom. Ne mislim na samu luku tj pristaniste u koje je uplovio brod.

Ohridsko jezero ima providnost 20-22metra (i dubinu 270m), tih 7-10m me ne impresionira. Deo Jadrana juznije, pogotovu ostrva u HR su za mene klasa iznad Trst-Koper zaliva sto se kupanja, vode, mikro klime tice.
U blizini Kopra je Nanos, i redovno nailazi nevreme u nedeljnom ritmu. Moje iskustvo sa tom lokalnom klimom je odranije a ne znam da je danas bilo sta drugacije.

Mnogi nasi ljudi idu u Solunski zaliv i smatraju dobrim za kupanje a vodu cistom ali slicna prica, voda ni priblizno nije cista a dodatno i Vardar donosi sakupljeni otpad. Tako su mi preporucivali oni koji po 20godina idu a onda odem i vidim kakvo je svarno stanje.

Relativno je sta ko smatra cistim i zadovoljan je, ja nisam tim najsevernijim delom Jadrana i smatram da ima mnogo boljih mesta od slovenackog dela Istre u tom pogledu.
Gradici i mesta su uredjeni, cisti i to je lepo obici turisticki na 1 ili 3 dana. Za nesto duzi odmor ne bih tamo isao i duze se stacionirao.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dajte ljudi neki slovenački sajt za upoznavanje da udamo Darka tamo. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

:siriruke: :dosadno:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:srce: :rofl:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Imam ja jednu na inst za njega. Mislim da je naša, al tamo rodjena. Zubarka. Sad cu mu prosledim link :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Hahaha, koji car...Slika
Odgovori