Kamera za kola
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Kamera za kola
Probao sam na čitaču laptopa, i ovom Kingston usb adapteru za Micro USB. Sad sam se setio da sam gore u radnji probao na nekoliko različitih adaptera, i nijedan nije uspevao da je pročita.
- Prikačeni fajlovi
-
- 21WxDAXmSUL.jpg (6.98 KiB) Pogledano 2937 puta
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ja kopiram fajlove pomoću ovoga:

Radi bez ikakve instalacije i drajvera, prilično brzo prebacuje.

Radi bez ikakve instalacije i drajvera, prilično brzo prebacuje.
- Vladapetr
Imam i to. Ista SD kartica (samo 32Gb) formatirana na staroj kameri je radila, ovde ne radi.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
ako formatiras na kompu tu karticu u FAT32 i ubacis u kameru, da li radi direktno bez potrebe za formatiranjem na kameri ?
- Vladapetr
Kakav sex sa ovom karticom, odlepio sam.
Radi se o Kingston 64Gb, class10.
Formatirao sam je u kameri i radi super, evo skoro godinu dana. Jedino što sa nje ne mogu da čitam fajlove, jer je kompjuteri ne čitaju (probano na 3). Kad je ubaciš prepozna da je nakačena, ali kad klikneš na nju izbaci poruku da medij nije dostupan.
Ako probam da je formatiram iz Windowsa, neće. Krene pa napiše da operaciju nije moguće izvršiti.
Kad otvorim iz Partition Magica, vidim da su tu 3 dela: 16Mb nealociranih, particija od 58,4Gb exFat i 624Gb nealocirane memorije!? Kad karticu ubacim u kameru pa povežem sa compom, čita je kao usb memoriju i sve se lepo vidi, kapacitet tih 58,4Gb i svemu se pristupa, radi kopiranje itd...
Onda sam probao da je tako formatiram, nakačenu preko kamere. Odradi format za čas, ali kamera neće da snima na nju. Probao sam i Fat32, exFat, isti rezultat.
Onda mi padne na pamet da odradim sledeće: opet formatiram u telefonu, dobijem 3 dela (16Mb nealociranih, 58.4Gb exFat particiju i 600 i kusur Gb nealociranih). Onda povežem kameru sa compom, pročita je kao usb memoriju, u Partition Magicu prebacim tu exFat particiju u Fat32. Probam kameru, krene da snima ali mi izbaci poruku da sd kartica nije optimizovana, da li želim da formatira? Rekoh ne, i kamera nastavi da snima
Reklo bi se da je pobeda, još da probam da li komp čita samo karticu. Izvadim je iz kamere, ubacim u adapter pa na comp i... NEĆE!
Dok sam u sebi psovao i Kineze, i auto, i saobraćaj koji snimam, i burazera zbog kojeg sam je i poručio, probam potez očajnika: tih prvih 16Mb nealocirane memorije ubacim u ovu Fat32 particiju. Probam, da ga yebem ali sve radi
Titula, titula, slaviće se titulaaaaaa
Nadam se da je ovim odiseja završena. Ostaje da sutra probam da li sam rešio i problem sa kontaktom, ubacio sam podlošku prema uputstvu sa YT klipa koja navodno rešava stvar. Mada, ako sam ovim večeras rešio problem sa karticom, sad mogu kameru i da zalepim za nosač.
Radi se o Kingston 64Gb, class10.
Formatirao sam je u kameri i radi super, evo skoro godinu dana. Jedino što sa nje ne mogu da čitam fajlove, jer je kompjuteri ne čitaju (probano na 3). Kad je ubaciš prepozna da je nakačena, ali kad klikneš na nju izbaci poruku da medij nije dostupan.
Ako probam da je formatiram iz Windowsa, neće. Krene pa napiše da operaciju nije moguće izvršiti.
Kad otvorim iz Partition Magica, vidim da su tu 3 dela: 16Mb nealociranih, particija od 58,4Gb exFat i 624Gb nealocirane memorije!? Kad karticu ubacim u kameru pa povežem sa compom, čita je kao usb memoriju i sve se lepo vidi, kapacitet tih 58,4Gb i svemu se pristupa, radi kopiranje itd...
Onda sam probao da je tako formatiram, nakačenu preko kamere. Odradi format za čas, ali kamera neće da snima na nju. Probao sam i Fat32, exFat, isti rezultat.
Onda mi padne na pamet da odradim sledeće: opet formatiram u telefonu, dobijem 3 dela (16Mb nealociranih, 58.4Gb exFat particiju i 600 i kusur Gb nealociranih). Onda povežem kameru sa compom, pročita je kao usb memoriju, u Partition Magicu prebacim tu exFat particiju u Fat32. Probam kameru, krene da snima ali mi izbaci poruku da sd kartica nije optimizovana, da li želim da formatira? Rekoh ne, i kamera nastavi da snima

Dok sam u sebi psovao i Kineze, i auto, i saobraćaj koji snimam, i burazera zbog kojeg sam je i poručio, probam potez očajnika: tih prvih 16Mb nealocirane memorije ubacim u ovu Fat32 particiju. Probam, da ga yebem ali sve radi

Nadam se da je ovim odiseja završena. Ostaje da sutra probam da li sam rešio i problem sa kontaktom, ubacio sam podlošku prema uputstvu sa YT klipa koja navodno rešava stvar. Mada, ako sam ovim večeras rešio problem sa karticom, sad mogu kameru i da zalepim za nosač.
Ja imam dve microSD Kingstona ,16 i 32GB, clas10, i obe su me tako zajebale. I sad su mi tu, imam neke slike na njima koje bih voleo da izvučem. Pokušavao sam sam koliko umem, a i nosio sam u PC shop. I ništa. Nema rezultata.
Da stvar bude gora, obe kartice su crkle posle par meseci korištenja, imale važeću garanciju, kupljene u Emmi-ju. Momci u Emmi su mi ponudili nove ili povrat novca,ali šta će mi to. Hoću slike sa kartice.
Od tada kupujem samo Transcend. Našao sam na KupujemProdajem Transcend High Endurance.
Da stvar bude gora, obe kartice su crkle posle par meseci korištenja, imale važeću garanciju, kupljene u Emmi-ju. Momci u Emmi su mi ponudili nove ili povrat novca,ali šta će mi to. Hoću slike sa kartice.
Od tada kupujem samo Transcend. Našao sam na KupujemProdajem Transcend High Endurance.
-
Kingston je tesko smeće za microsd, bar tako kaze moje iskustvo, cak i u dobrom uzorku ssd diskova je isto bio trash.
Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
Sve te flash memorije, samo SanDisk.
I ja imam Kingston u kameri u autu, jedna od 32 riknula, sada ne znam da li je ova druga 32 ili 64, ali za sada radi.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
I ja imam Kingston u kameri u autu, jedna od 32 riknula, sada ne znam da li je ova druga 32 ili 64, ali za sada radi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
Koliko sam ja ovo skapirao, ne pravi kartica problem nego način na koji kamera odradi formatiranje. Ne verujem da kartica može da utiče na to kako će biti formatirana.
Moja nije bila formatirana, samo pap, nece da je cita kada sam orebacio iz kamere u komp.
- Vladapetr
Zar je nisi morao formatirati u kameri, da bi uopšte snimala?
Jesam prvi put na kameri odradio format(opcija u settings), ali posle toga ne, samo je vratim i nastavi da radi, nema razloga da se formatira, ako nista nije dirano.
Mozda je i do kamere, moja je Mini 0805.
https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_113 ... GNEALw_wcB
Da se razumemo, meni je riknula Kingston, inace ih cita normalno komp i vidim fajlove.
Mozda je i do kamere, moja je Mini 0805.
https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_113 ... GNEALw_wcB
Da se razumemo, meni je riknula Kingston, inace ih cita normalno komp i vidim fajlove.
- Vladapetr
Aha, dakle radila je i mogao si da je čitaš na kompjuteru, pa je prestala?
Ma ovo kod mene skrivena kamera
isto je Mini0805 i najludje što sam, dok sam tražio rešenje, na više mesta našao podatak da kamera čita samo Fat32 memoriju a exFat neće, pa silni saveti kako to da prebaciš bez gubitka. A moja Mini0805, kupljena od respektabilnog prodavca na Aliju, formatira u exFat format.
Ma ovo kod mene skrivena kamera

-
Problem je izgleda posto je 64GB, probaj za test neku 32 ili manju pa javi rezultat. Imao sam sličan problem kada sam hteo 64 i vratio se na 32.
Moja je 64 i radi najnormalnije za sad (da ne čuje đavo
). Kupio sam je zajedno sa kamerom. Prefarbana je u crno da se ne vidi marka ali ipak se vidi da je SanDisk. Jedino što nema svih 64gb ali to je uobičajeno.