Koji internet koristite?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Koji internet koristite?
Pa da, to ti je kada skidas sabrana dela Rona Dzeremija. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Telekom nema nikakvu promociju izgleda... 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Hehehe, svojevremeno je jedan od admina imao adekvatan avatar, ali neću dalje o tome da ne bih bio udaljen.dragvorl napisao:Pa da, to ti je kada skidas sabrana dela Rona Dzeremija.

Evo najnovijeg speedtesta:

Kadar nevera.

Inače Trojke je u pravu. Obično surfovanje na ovoj sumanutoj brzini je isto kao i na onoj 100x manjoj. Ovo što vraća Speedtest i nije neko pravo merilo. Reč je o izmerenom transferu do servera koji je u ovom slučaju kod samog provajdera. Što se realnog rada tiče ovo je neostvarivo, pre svega zbog samog rutiranja ka provajderu koje imam utisak da škripi, a i zbog brzine drugih servisa na netu. Evo hteo sam da skinem film u HD sa torrenta koji je imao sumanuto mnogo seedera, ali džabe kada je svaki peer bio par kb/s. Internet je onoliko brz koliko je brza najsporija "karika u lancu" nekada je to bio deo od provajdera do stana, sada više nije.
Širim haos!
Najbolji test ti je da downloadujes nesto sa Microsof sajta, kod njih uvek ostvarim moju maksilanu brzinu.
Eto mozes da probas, cisto da vidis, jel ti imas veci dl ili oni ul
Ti ne moras da skidas filmove, samo ih pustis. Tebi je dosta i hdd od 40GB, samo za operativni sistem i browser
Eto mozes da probas, cisto da vidis, jel ti imas veci dl ili oni ul

Ti ne moras da skidas filmove, samo ih pustis. Tebi je dosta i hdd od 40GB, samo za operativni sistem i browser

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Hvala, Gezo! Ne videh na sajtu... (verovatno si zato i okacio skeniran A4) 
*** gle sad kad mi poturi link ka obavestenju na sajtu Telekoma

*** gle sad kad mi poturi link ka obavestenju na sajtu Telekoma
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Na poslu mi je odlican internet...

Radis na akademiji ili se kacite na njihovu mrezu? 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
I to ti bedno? ovo je bedno

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
I ja mislim da se preteruje sa tim brzinama intenta. Ja trenutno koristim 10/1 a najbrze sto je moguce uzeti kod telefonskih kompanija je (mislim) 20/2. Kablovska nudi do 100/10 a nesto najnovije sto su nam skoro uveli (nema svuda, samo u sirem centru velikih gradova) je optika i tu moze da se ide do 100/100. Preko toga nema za privatne korisnike, koliko je meni poznato.

tako je kod mene, sto je u granicama za 10/1 Mb/s.
@ floyd,za moje licne potrebe bi najbolji protok bio 20/10. jer bih mogao da odradim sa dobrim upload-om dosta dobar posao. ovako , smo jos uvek kolko-tolko ogranice sa te strane. cekam da vidim kakva ce biti ponuda za optiku u narednom periodu preko sbb-a, a mislim da nece biti dugo.
sebek ja imam isti protok kao ti, ali nemam gde da ga iskoristim.
dok je radio megaupload imao sam 2Mb/s i 4Mb/s i skinuto sam terabajte filmova i kojecega, a sad retko koji server dozvoljava brzi download od 30kB/s...
dok je radio megaupload imao sam 2Mb/s i 4Mb/s i skinuto sam terabajte filmova i kojecega, a sad retko koji server dozvoljava brzi download od 30kB/s...