Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Пунтилак
Banned
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2018, 16:16

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od Пунтилак »

:D

Hbg, voli čovek kad huči i buči ( kao Tomahavk u završnoj fazi , pred udar ) .
A možda ima tako ludačku zvučnu izolaciju da nije ništa ni primetio? :think:

Wintera - odlična guma zimi, ali leti - bučna , povećava potrošnju i brže se troši ( kao i svaka prava zimska guma).
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cuj odlicna-vrhunska. :kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Пунтилак
Banned
Reactions:

Post od Пунтилак »

Nije nemoguće
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Ogi napisao:Molim te, obrisi post.
Slažem se sa Ogijem. Ne treba se hvaliti na autoforumu kako zimsku gumu voziš 5 leta. Mogu da zamislim na šta to liči.

Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Od svih zivotnih briga i problema jedan od najmanje bitnih je koliko su gume bucne, nikada nisam obracao 1% paznje na to tokom voznje.
Gume su dobrom stanju, sara oko 5-6 mm, nemaju nikakvih fizickih ostecenja/deformacija koliko znam. Svestan sam da vozim zimske gume pa se tako i ponasam tokom voznje, oprezni/power saver rezim.
Edit: I da, nisam se hvalio jer to nije neko dostignuce, vec sam samo rekao da sam zadovoljan kako su me gume sluzile do sada.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni sa njima nije problem buka, već vožnja po mokrom, da ne spominjem klizave pešačke i sl.

Dok smo ih vozili na službenim, pred proleće je bila vožnja kao po jajima, kada nešto padne, ali i inače. Za sneg su bile super, ali led i kiša, katastrofa. Čim ogreje sunce, letnje i kraj.

Sada imam letnje Sigure i na proleće će da let(nj)e u kantu, iako imaju šaru i tako to. Mislim da su još grđe od Wintere na mokrom, kako god to zvučalo. Wintera ke bar korisna zimi, ne znam zašto ovu izmisliše :D

TapaT

Пунтилак
Banned
Reactions:

Post od Пунтилак »

@pedja

Pa kojom to brzinom voziš po gradu i u krivinama? Ja ništa slično nisam primetio

@A170T
Imao sam poznanika koji se hvalio kako je nabavio Sava gume iz doba SFRJ , sa odličnom dubinom šare. I stvarno, šara kao nova, nisu se trošile uopšte ni te ni sledeće godine.
Pitam vulkanizera jednom prilikom a čovek kaže - "Neće mu se nikad ni potrošiti. Sveža guma se troši a stara prelazi u plastiku i ne troši se... ali zato i ne koči i hoće da pukne" :D

Verujem ja da tebe zimski Tigar dobro služi i leti ( pogotovo u uslovima propisne vožnje ) ali to što se ne troše - razmisli da nije ipak kao sa onim SFRJ gumama :)
I ja koristim Tigar gume ( i za kritičare potajno ;) mislim da su ili brendomani ili voze kako ne bi smelo po krcatim ulciama naših favela), ali im bar pogodim namenu /sezonu
Poslednja izmena od Пунтилак u 24 Sep 2018, 19:21, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sa Tigrom je uvek nedovoljna brzina :D

TapaT

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cim malo ozbiljnije udjes u krivinu po vlaznom klizi, narocito ako ima koju godinu. Ja je imam na Cliu napred i nadam se da ce leteti cim pre. Vozena samo zimi i to jako male km. Ne osetis ako vozis max usporeno, ali ne dao Bog da ti se desi neki nagli manevar izbegavanja ili kocenja tu se gube sve prednosti Wintere u ceni.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pa kad vozis pun gas, smanji malo. :)

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Uz Venac kad mu dam malo sve se otima, haos. Moja majka kako vozi isto ne bi imala primedbu da Tajger tajres.
SlikaSlika
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Пунтилак napisao:@pedja

Pa kojom to brzinom voziš po gradu i u krivinama? Ja ništa slično nisam primetio

@A170T
Imao sam poznanika koji se hvalio kako je nabavio Sava gume iz doba SFRJ , sa odličnom dubinom šare. I stvarno, šara kao nova, nisu se trošile uopšte ni te ni sledeće godine.
Pitam vulkanizera jednom prilikom a čovek kaže - "Neće mu se nikad ni potrošiti. Sveža guma se troši a stara prelazi u plastiku i ne troši se... ali zato i ne koči i hoće da pukne" :D

Verujem ja da tebe zimski Tigar dobro služi i leti ( pogotovo u uslovima propisne vožnje ) ali to što se ne troše - razmisli da nije ipak kao sa onim SFRJ gumama :)
I ja koristim Tigar gume ( i za kritičare potajno ;) mislim da su ili brendomani ili voze kako ne bi smelo po krcatim ulciama naših favela), ali im bar pogodim namenu /sezonu
Jeste da je tema za auto gume, ali rodjaci na traktoru imaju fabricke gume, a traktor je kupljen negde 1990-tih i jos su u upotrebi. Gume su tvrde kao beton, ne znam da li bi busilica prosla kroz njih, imaju pukotine od 5mm.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Zimske gume, Gledam ADAC test, Kleber Kristal 3 odlicno ocenjene, a jeftine, 5200 dinara. S druge strane TS860 oko 7200 dinara, u 195 65 15. Razlika u ceni solidna, na testu minimalna, medjutim, testirane su nove gume, ono sto me brine je kakav ce Kleber biti posle 2-3 sezone? Ostale premium brendove ne gledam, jer je razlika u ceni minimalna. Tih 4000 dinara mi nije problem da dodam, samo je pitanje vredi li dati toliko vise?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vredi ako ćeš je voziti 5 godina
Dobra je ta Kleber
ddanijell
Reactions: