Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

Jeste
Prikačeni fajlovi
20160714_144229.jpg
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

no brainer

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Isao za vikend na jug do Soluna, jednu stvar da podelim tj upozorim a to sam od ranije primetio. Kako je otvorena nova deonica od Demir Kapije do blizu Gevgelije, oko 30km odokativno, malo je zaguljeno za sipanje goriva, naime stara pumpa u Demir Kapiji je ostala bez prilaza sa novog puta pa je potrebno da ako vam hitno treba, sidjete 3 kilometra ranije na skretanju za Demir Kapiju. E sad kako cete da se vratite na autoput ne znam, mozda ima prilaz da vozite nazad 3km. Ako promasite to, onda morate da izdrzite jedno 30-35 km do prve pumpe 8 km pre Gevgelije ili u Gevgeliji samoj. Pisem zato sto mi se vec 2x desilo da sam u drami na toj novoj deonici ali je oba puta bio hepiend cemu je posebno pogodovalo sto je poslednjih 10-tak km tog dela spustanje za uzvisenja tako da board computer ne odbrojava kilometre nego stoji u mestu.... :presrecan:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Mali ti tank
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

52 :prdi:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Nećeš propasti za koji €. Od prve do poslednje pumpe u MK trebalo mi je ~9 litara, merio sam jednom
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

I meni se isto desilo letos. Srećom Honda ima još (kažu ljudi) 10 litara kad napiše 0km na bordu. Sve odlažem da sipam pred kraj rezervoara, da uštedim bar jedno stajanje, kad na tom delu nigde pumpe. Zadnju sam promašio tako što je bila neposredno posle krivine. I tako idu kilometri i kilometri a na bordu nula. Na kraju sam bio srećan kad sam naleteo na neku no name pumpu, gde mi ne bi palo na pamet da sipam u normalnim okolnostima. A ispostavilo se da je sasvim pristojna, neka fontanica, malo igralište za decu, čisto...
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

ja bi riknuo da vozim sa 0 na bordu, jednom sam u zivotu bio na autoputu sa ispod 5 na bordu, onaj prelaz iz italije u austriju, kako se zove - brenner pass, napolju -10, sneg veje, samo zamisljam kako se smrzavam u snegu bez goriva... i onda pumpa, radost, uraaaa!

e jos jedan info, ED u makedoniji je sada 1.10e, otisao je sa 80c na 1e letos pa sada 1.10e. mora drzava da skuplja pare da vraca silne kredite...
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Ogi napisao: 05 Sep 2018, 13:55
Superb III napisao: Ti covece imas problem sa makedoncima i stvarno nije mi jasno koji q-ac prolazis tu kroz Makedoniju? Kada me neko "zajebava" ja ga izbegavam. Grcka granica je nuzno zlo,da imam neka bliza i slicna alternativa rado bi ih zaobisao. Prolazio sam milion puta SRP-MAK granicu i apsolutno je isto. Verovatno treba da se upitas u cemu je problem kada samo tebe broju "krvna zrnca" na granici. Smetaju ti makedonci fino lepo sam ti predlozio Bugariju kao alternativu i zaobidzi ne. Ja nijedan put se tebi ne obracam ,niti me zanim sta pises a ti ne mozes da mi se skines sa jednog organa. Imas problema sa makedoncima,zaobidji ne sta je tu nejasno?
Nepristojan si jako. Ja se pitam sta ti pokusavas, da nam svima ovde objasnis kako je BJRM neka top zemlja ? Budi realan I sebi priznaj da zivis u mnogo vecoj bulji od zemlje CAK I od Srbije.

Kada sam u Junu isao na svadbu u SK stajao sam pola sata na granici JER JE NESTALA STRUJA !??? Dodatni izvor napajanja postoji ali ne znam koji uslovi moraju da se ispune da bi se ukljucio. Smesno.
Kako menjac Ogi? :rofl: :rofl: :rofl:
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

https://www.mkd.mk/makedonija/grcija-gi ... aat-3-evra

Za dobar dan u GR bice umesto 1,8 eu- 3 eu. Putarine u Grcku poskupuju za 150% i uvode se nove naplatne mesta i tamo gde ih nema. Tako da pored kontinuiran rast cene smestaja,hrane i sve poputno za odmor u GR i cene putarine bice uzasno skupe a naravno put isti nikakav tj ne renoviran najmanje 15-20godine.

Ups sta ono bese problem a Ogi? A da u Makedoniji kada si isao na svadbu nije bilo struje na granici...
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Meni je hit izgradnja naplatne stanice na obilaznici oko Soluna.
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

Bice ih jos takvih... nazalost.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

U Grcku cu da idem jer je MNOGO VOLIM kao I grcki narod, ma koliko da je skupo. U svojoj dnevnoj sobi drzim zastavu Grcke. Imam I dve majice sa zastavom Grcke. Majicu I zastavu Srbije NEMAM.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:think:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Grčka 2012

Post od Vladapetr »

Samo ću ovo ostaviti ovde :)
Ogi napisao: 09 Sep 2012, 21:49
Texonja napisao:@Ogi, uopste nema veze sa "stalezom", niti sam ja miljama ispred tebe kao sto mislis niti to ima bilo kakve veze sa cenama
Kako nema prijatelju ? 1000 dinara nominalno ima uvek istu vrednost ali realno, ona razlicito znaci onom ko ima platu 200-300 evra, srednjoj klasi da je tako nazovemo i onima koji pripadaju visoj klasi (gogovorim finansijski). Nekome je ta crvena pravo malo bogatstvo. Kapiras, ako je tebi 3 evra (350 dinara!) za koka kolu sasvim ok ili za 4 evra za toceno pivo (470 dinara !!!), to znaci da ti to mozes da priustis, meni je to previse, placam i ja ali mi je previse.

Evo na primer, kada smo bili u Neos Marmarasu, seli smo u kafic gde nikakav sladoled koji se sastoji iz 3 kugle (od kojih je jedna zaledjena voda) kosta 7,5 evra !!! 885 dinara !!!!!!!! :trljamoci: :glavomuzid: :twisted: :besan: Da je ova cena u Budimpesti ili Becu, Veneciji, Rimu, rekao bih da je ok ali u sugavom NM gde letuju Srbi, Bugari i Rumuni, to je kriminalno po mom misljenju !

Naravno da se u turistickom mestu ocekuju vise cene, po meni na ovoj obali cene bi trebalo da budu barem 30% nize, da limenka koka kole kosta recimo 2, maksimum 2,2 evra. Ali Grci su teska seljanija, sirovine, zato su i tu gde jesu, o ceni goriva da ne pricam. Zar nije logicnije da spuste cene i da time privuku vise musterija ? Mozda bih ja u tom slucaju pio 2 koka kole umesto jedne pa bi tako i vise zaradili. Ma maniri su im nikakvi, maksimalno seljacki.

Inace, ono zbog cega mi se Grcka generalno ne svidja je sto ni jednom za poslednje 3 godine letovanja nisam uzivao u nekoj hrani - jer je nema (za moj ukus). Brate nasa hrana je zakon bre !! Uzasno im je losa usluga kada je u pitanju hrana, ponuda je losa, meso je shitina a ne umeju ni da ti lepo aranziraju tanjir... sladoled je los...

Inace, danas smo bili na Lagomandri. Prelepa plaza sa predivnim, cistim morem medjutim kriminalno prljava u pozadinskom delu, vidi se da to niko nije ocistio nijednom ove godine. Cega sve tu nema da vam ne pricam. Rado bih sledece godine boravio u Lagomandra Beach hotelu ali ima i MAGDA HOUSE odmah pored koja izgleda kao iz bajke.

Verovatno cu ovih dana sesti u kola da obidjem malo poluostrvo i napravim neke fotografije.

U Nikitiju je ubedljivo najvise Bugara. Voze odlicne automobile mogu da vam kazem, iznenadjen sam. Mada, kada sam pricao sa komsijom Bugarinom, on mi rece da su plate manje nego u Srbiji !? Zakljucili smo da su u najboljem slucaju iste!
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori