Auto kozmetika

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Re: Auto kozmetika

Post od noodles »

nemam pojma, ja isto koristim sonax, ali nešto su mi utisci onako... sve više mislim da ne vredi te pare. reklamira se kao da čini čuda, a u realnosti nije baš tako. meni je bio trip da to koristim - isprskam, sperem, sve čisto... ali cvrc. dok spirate deluje da je sve čisto, ali čim se felna osuši provalite da ima delova kao da nije ni tretirano, sve crno ostalo, tako da za iole čiste felne mora da se koristi četka/sunđer, a opet, nije to-to. :)

ok, možda sonax ima smisla ako se felne peru jednom nedeljno, ali to nije moj slučaj. :)
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

E, pa tu je kvaka. Ne mozes ocekivati da peres felne 1 mesecno, isprskas sa Sonaxom i kao rukom odneseno. Bez cetke mora redovno da se pere

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ja ću da prebacim celu kozmetiku na Turtle. Za brisanje sedišta, felgi, skidanje insekata. Da vidim razliku :) Cenovno je nešto jači Turtle.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Ni jedno sredstvo za pranje felni ne radi bez cetke. Ne znam sta si kupio od Sonaxa, tj. od kad je to sredstvo, u medjuvremenu su unapredili pumpice. Kornjaca je losija od Sonaxa.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ja danas da pocnem da trosim novi Gyeon wet coat koji sam poslednjih par meseci drzao u gepeku kad ono pola ga nema I nije onako jako narandzast vec je nesto pobeleo !? Flasica musava, kao da je cureo ? Da li je ispario, pojma nemam... iskoristio sam ga ali je mozda izgubio neke performanse...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ubila ga vrucina

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

botr napisao: 29 Sep 2018, 21:40 Ni jedno sredstvo za pranje felni ne radi bez cetke. Ne znam sta si kupio od Sonaxa, tj. od kad je to sredstvo, u medjuvremenu su unapredili pumpice. Kornjaca je losija od Sonaxa.
Aj da ti poverujem.
uzeo najskuplji, 20 eura

Slika
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Taj je kod nas 700din.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Na Amazon.de je 12 eura, gde je najjeftinije u EU. Ili je taj od 700 dinara kopija ili si pogrešio
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ja uzimam od drugara iz perionice neko sredstvo za felne koje perfektno skida sve one crne naslage od kocenja ili cega vec koje voda i cetka ne moze da opere, bem li ga neka kao kiselina, naprskas, sacekas malo i krene se sliva niz felnu rastvorena stroka, posle samo crevo da ispere i ko nove. isto ima i nesto za insekte, odlicno a sve je nasa proizvodnja on to kupuje od nekog na veliko tj na kante od 5-10l
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja kada sam osao na cetke, nakon mozda 6 meseci od kupovine i neciscenja felni, cetke su savrseno sve skinule i felna se sijala.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

passenger napisao:Na Amazon.de je 12 eura, gde je najjeftinije u EU. Ili je taj od 700 dinara kopija ili si pogrešio
Zaista je toliko, bilo je +50% pakovanje za nekih 800-900 uobičajeno, ali sada ga nema. 500ml oko 700-800 din. Te su cene ovde nekih 5 godina koliko ga koristim. I radi ko besan.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Daj da uvozimo ovde onda :)
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

passenger napisao: 22 Okt 2018, 18:40
botr napisao: 29 Sep 2018, 21:40 Ni jedno sredstvo za pranje felni ne radi bez cetke. Ne znam sta si kupio od Sonaxa, tj. od kad je to sredstvo, u medjuvremenu su unapredili pumpice. Kornjaca je losija od Sonaxa.
Aj da ti poverujem.
uzeo najskuplji, 20 eura

Slika
Skupo :)

750-900 dinara 750 ml. Osim toga, postoje i druga sredstva, iste namene i jednako dobra, ako ne i bolja, 5l je inace oko 4500-5000.

Problem sa SOnaxom je sto su se kod nas pojavili proizvodi koji ne rade, istekao rok ili sta vec. Isto i u Hrvatskoj.

Imas i

https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss? ... n+reiniger

i Kenotek xtra 4200 (ultra).

Samo primeri. Cetku uzmes neku okruglu dugacku za felne, s tim sto mora odmah nakon koriscenja, posle svake felne, da se opere, jer je ovo sredstvo za felne korozivno, pa istruli metalna sredina cetke.
Odgovori