Koji internet koristite?
Re: Koji internet koristite?
pazi probaj jedino preko torrent-a, drugacije ne mozes bez premium naloga.
koristim
piratebay.se
mininova.org
veruj mi da ce moci. ja sam na akademskoj mrezi , u kragujevcu na pmf-u, skidao po 3MB/s, naravno na laptopu, jer one starujdije koje su bile tamo, nisu mogle 500kb/s da izbace
koristim
piratebay.se
mininova.org
veruj mi da ce moci. ja sam na akademskoj mrezi , u kragujevcu na pmf-u, skidao po 3MB/s, naravno na laptopu, jer one starujdije koje su bile tamo, nisu mogle 500kb/s da izbace
@sebek
Pa dobro ako ti treba za posao, to je nesto drugo...za obicne korisnike je apsolutno nepotrebno bilo sta brze, zapravo i ovo je prebrzo.
Ja na poslu imam brzi net ali za kucnu upotrebu je i ovaj sasvim dovoljan.
Imam ponudu da za 100e uzmem 100/100 optiku ali mi je apsolutno nepotrebno jer mi je ovaj free.
@dragan
Preko rapida moze brze...
Pa dobro ako ti treba za posao, to je nesto drugo...za obicne korisnike je apsolutno nepotrebno bilo sta brze, zapravo i ovo je prebrzo.
Ja na poslu imam brzi net ali za kucnu upotrebu je i ovaj sasvim dovoljan.
Imam ponudu da za 100e uzmem 100/100 optiku ali mi je apsolutno nepotrebno jer mi je ovaj free.
@dragan
Preko rapida moze brze...
znam da moze brze, ima vise fora, preko nekih krekovanih premijum naloga, ali su uglavnom u overloadu...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Meni na 6/1 ADSL-u zna da zakoči youtube na 1080p. U principu nije neka preterana razlika u kvalitetu u odnosu na 720p, ali kad ga prebacim u fullscreen on sam pređe u najviši kvalitet i onda se dešava taj problem. Eto, imam bar jedan razlog što bi još brži internet
A da sam "bivši ja" od pre par godina pročitao dok nije ni moglo da se zamisli da youtube uopšte pušta "u cugu", samo bi gledao kako da izmlati razmaženog mamlaza kome 1080 'oće da štucne

A da sam "bivši ja" od pre par godina pročitao dok nije ni moglo da se zamisli da youtube uopšte pušta "u cugu", samo bi gledao kako da izmlati razmaženog mamlaza kome 1080 'oće da štucne

Iskren da budem,ni sa jednim provajderom do sada nisam bio zadovoljan u potpunosti.Nedavno sam uzeo Orionov prenosni internet koji koristim van kuce i kancelarije i nimalo nisam zadvoljan.Umesto "preporucenih" 768 kbps u realnim uslovima ostvarujem tek nekih 300-400 kb brzine sto je katastrofa.
Jel neko koristio Telekomov prenosni internet i kako se pokazao,posto bih presao na njega ... Ili bilo koji drugi,Telenor,Vip ... samo da veza bude stabilna i brzina koju obecavaju ?

Jel neko koristio Telekomov prenosni internet i kako se pokazao,posto bih presao na njega ... Ili bilo koji drugi,Telenor,Vip ... samo da veza bude stabilna i brzina koju obecavaju ?
nisam koristio, ali neke moje drugarice koje studiraju u kragujecu koriste telenorov net. sta znam, meni je ono nekako njesra, jer brzina nije nista posebna, nekada imaju problema da se nakace, brzo se potrosi onaj predodredjeni saobracaj, posle toga je dl, negde oko 100-mb/s... kada bi imao neku drugu varijantu sem te prenosne, jer je ona bas onaj krajnji slucaj.
e sad, mislim da svi operateri daju te varijante na probu, 7-10dana, da vidis da li ti odgovara signal itd. raspitaj se, probaj pa vidi koji ti najvise odgovara.
e sad, mislim da svi operateri daju te varijante na probu, 7-10dana, da vidis da li ti odgovara signal itd. raspitaj se, probaj pa vidi koji ti najvise odgovara.
Hvala ti.
I ja sam cuo par negativnih misljenja o Telenorovom prenosnom internetu,ali sam hteo da vidim da nije mozda neko imao pozitivnih iskustava s njim ovde.Isti problem kao sto si opisao imam i sa ovim Orionovim netom … u smislu da ga laptop ne prepoznaje pa stalno moram da ga vadim iz USB lezista i vracam nazad.
Imam kod kuce i u kancelariji relativno brz internet (2 i 4 mb),ali posto se stalno krecem zbog posla mi je potreban i prenosni za citanje i slanje mailova,eBanking i slicno.
Poslacu mail ViP-u i MTS-u da vidim da li oni daju internet na probu.Telenor cu u startu odbaciti jer sam cuo dosta negativnih kritika na njegov racun.

Imam kod kuce i u kancelariji relativno brz internet (2 i 4 mb),ali posto se stalno krecem zbog posla mi je potreban i prenosni za citanje i slanje mailova,eBanking i slicno.
Poslacu mail ViP-u i MTS-u da vidim da li oni daju internet na probu.Telenor cu u startu odbaciti jer sam cuo dosta negativnih kritika na njegov racun.
Ja koristim Telenorov internet. Brzina je obicno izmedju 6 i 7 Mbps. Problem je malo veci ping oko 60, ali to je kod svih mobilnih operatera. Cini mi se da trenutno imaju najbolju mrezu sto se tice neta, a to mi je rekla i kuma koja je jedna od direktora u lelekomu.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
sam prijem signala zavisi i od pokrivenosti bas u tvom podrucju, ja evo imam problem, da sam izmedju 2 repetitora, te se signali preklapaju, i onda na pola metra, mozes da imas i pun signal, a i da ga nemas uopste. 

To si potpuno u pravu, najbitnije je ko ima bolji prijem na datoj lokaciji. Druga stvar je i koliko je opterecen predajnik, tj. koliko ima trenutno korisnika.
Rekao bih da je 300 kB/s sasvim tipicno i realnim uslovima a da ume to da pada do nekih 15-20kB/s.Incognito napisao:Iskren da budem,ni sa jednim provajderom do sada nisam bio zadovoljan u potpunosti.Nedavno sam uzeo Orionov prenosni internet koji koristim van kuce i kancelarije i nimalo nisam zadvoljan.Umesto "preporucenih" 768 kbps u realnim uslovima ostvarujem tek nekih 300-400 kb brzine sto je katastrofa.![]()
Download je otprilike tu a ponekada mi se desi da dogura celih nekoliko minuta u kontinuitetu do 800-900 kB/s. Ovo iz iskustva od jedno 4 godine koriscenja MTS, a samo nekoliko meseci Telenor (pre 3 godine zadnji put Telenor)
U inostranstvu Dojce Telekom brzina oko 400kB/s redovno a desi se da povremeno poskoci i do 1600-1800 kB/s, pri tome je opticka vidljivost uz rastojanje oko 60metara od predajnika.
Po mom iskustvu sve preko 500kB/s je bas sreca i nije cesto ali je moguce.
Moja zamerka je vise na ping vreme koje je od 150-600mS kao i na gubljenje paketa. I na naprasne prekide konekcije po 3g pa prelazak na 2g. Ukoliko se iskljuci ta automatika prosto nestane signal mreze.
Pricam o MTS gde koristim fiksnu lokaciju i postoji opticka vidljivost sa predajnikom.
U DT mrezi ping najbolji koji sam primetio je oko 50mS, gore navedeni uslovi blizine samog predajnika.
Sve to u HSUPA/HDSPA rezimu rada i provajderovim originalnim modemom.
Jednom sam samo video u MTS mrezi, brzinu od preko 2MB/S neposredno kada je startovala mreza, pre ne secam se 6-7 godina kada je bilo bas malo korisnika.
Zar mininova nije presla na legal varijantu, pre jedno godinu dana? Meni je KAT nekako najbolji, zatim PB i IHsebekkg napisao:pazi probaj jedino preko torrent-a, drugacije ne mozes bez premium naloga.
koristim
piratebay.se
mininova.org

What i do for the livin'? I live for the livin'.
pa ima da se nadje po nekad nesto,
kat sam zaboravio, ali moze i ISOHUNT.
kat sam zaboravio, ali moze i ISOHUNT.