Servis - Razno
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Servis - Razno
Gde Topran, na filteru bar ne treba stedeti, uzmi neki posten, Mann, Knecht ili nesto provereno. Taj Topran mi se nikako ne svidja.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
To su mi dali. Uzecu Filtron sledeci put.
Filter goriva na dizelu je 60,000km interval, na benzinu 100-150,000km. Tipicno se toliuko preporucuje od strane proizvodjaca, i uglavnom budu cisti kada se otvore tj preseku posle te kilometraze.
Podrazumeva se fitler originalnog nivoa kvaliteta kao sto je bio u prvoj ugradnji.
Te no name varijante kao Topran pravljene od strane trecih firmi i slicne bih menjao pri svakoj zameni ulja, nesto nemam poverenja.
Filter za TNG je dovoljno menjati gasni na 60-80,000km a tecni na 30-40,000km, zadnjih 5 godina pri kontrolama bili su potpuno cisti oba, na vise auta tako da na osnovu iskustva nema potrebe ekstra kratkih intervala tipa svakih 10,000km kao sto cujem od nekih da praktikuju.
Podrazumeva se fitler originalnog nivoa kvaliteta kao sto je bio u prvoj ugradnji.
Te no name varijante kao Topran pravljene od strane trecih firmi i slicne bih menjao pri svakoj zameni ulja, nesto nemam poverenja.
Filter za TNG je dovoljno menjati gasni na 60-80,000km a tecni na 30-40,000km, zadnjih 5 godina pri kontrolama bili su potpuno cisti oba, na vise auta tako da na osnovu iskustva nema potrebe ekstra kratkih intervala tipa svakih 10,000km kao sto cujem od nekih da praktikuju.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Prelazim oko 40k km godišnje. I na 10k km menjam "sve" filtere. Filter goriva, Mann, je 2580 rsd.
Audi A4 B8 2.0 TDI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Audi A4 B8 2.0 TDI
Pa mozda je no name, vrsice funkciju. Rolna papira unutra i nista vise.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
nema potrebe bate na 10 000 km. Možeš lagano na 20-25 kkm. Sa svim filterima naravno.carov2 napisao: 05 Okt 2018, 20:00 Prelazim oko 40k km godišnje. I na 10k km menjam "sve" filtere. Filter goriva, Mann, je 2580 rsd.
Audi A4 B8 2.0 TDI
Moj otac menja na 7-8000 km na Corsi. Ne vozi preko 1020 obrtaja, sve lagano, a menja ulje kao da vozi Enzo. Ja mu rekao da menja na 30 000 km kako je propisano, kao ja na svojoj Corsi / Kii, al neće, ne da se matori

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pa da je malo mladji, i da je malo manje prešao, onda bih produžio interval na 15000km. Ali ovako, neka...možda je osetljiv... 

Greska. Mnogo vise, i mnogo ozbiljnije od neke rolne nekog papira neke gustine i neke filtracije.
Za dizel i njegove dizne je neophodna filtracija 0,005 mm cestica/ 5mikrona je maximum/, pa da li no name filter nepoznatog mesta proizvodnje vrsi tu nuznu funkciju kako treba ili propusta sto ne treba ipak ne bih sveo na srecu i pogadjanje.
Za dizel i njegove dizne je neophodna filtracija 0,005 mm cestica/ 5mikrona je maximum/, pa da li no name filter nepoznatog mesta proizvodnje vrsi tu nuznu funkciju kako treba ili propusta sto ne treba ipak ne bih sveo na srecu i pogadjanje.
Covek na BMW koristi sve od toprana i zadovoljan je. Presao je 40kkm. Ali u pravu si. Mogao bih na tamo da investiram u neki kvalitetniji filter zbog naseg goriva.
Moj komsija menja na 2500km na Golfu 2, i to mu salje cerka direkt iz Austrije. Sad sto je golf limarijski otisao je drugo.passenger napisao:nema potrebe bate na 10 000 km. Možeš lagano na 20-25 kkm. Sa svim filterima naravno.carov2 napisao: 05 Okt 2018, 20:00 Prelazim oko 40k km godišnje. I na 10k km menjam "sve" filtere. Filter goriva, Mann, je 2580 rsd.
Audi A4 B8 2.0 TDI
Moj otac menja na 7-8000 km na Corsi. Ne vozi preko 1020 obrtaja, sve lagano, a menja ulje kao da vozi Enzo. Ja mu rekao da menja na 30 000 km kako je propisano, kao ja na svojoj Corsi / Kii, al neće, ne da se matori
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Velika je greska zanemariti filtere. To je najjeftinije sto mozes da priustis autu da te dugo sluzi. Nije uopste svejedno koji filter uzmes i nije svaki papir i filtrabilnost ista. Svako svoj auto odrzava kako misli, ali ja Topran nikad ne bih stavio zarad ustede od par stotina dinara.

U redu, hteo bih da mi pojasnite zasto ne Topran? Jeste imali iskustva? Vasi poznanici, istrazivanja... Na sledecem servisu cu zameniti.dragvorl napisao: 05 Okt 2018, 23:02 Velika je greska zanemariti filtere. To je najjeftinije sto mozes da priustis autu da te dugo sluzi. Nije uopste svejedno koji filter uzmes i nije svaki papir i filtrabilnost ista. Svako svoj auto odrzava kako misli, ali ja Topran nikad ne bih stavio zarad ustede od par stotina dinara.
Nije pitanje zasto ne, nego zasto da se stavlja filter nepoznatog porekla proizvodnje i neproverenog sadrzaja (otvoris i uveris se kakav je papir i sve ostalo u odnosu na druge).
Za neki Hengst ili Mann ipak se zna koji nivo kvaliteta se ocekuje.
Ja sam uzimao pumpu Topran i bilo je ok u skladu sa cenom, ali nisu filteri.
Za neki Hengst ili Mann ipak se zna koji nivo kvaliteta se ocekuje.
Ja sam uzimao pumpu Topran i bilo je ok u skladu sa cenom, ali nisu filteri.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa nista, ti stavi onda Topran, tvoj tavan, tvoje merdevine uostalom. To ti je pitanje u rangu sta ako pijes 2l kole svaki dan godinama.Nestado napisao: 05 Okt 2018, 23:16U redu, hteo bih da mi pojasnite zasto ne Topran? Jeste imali iskustva? Vasi poznanici, istrazivanja... Na sledecem servisu cu zameniti.dragvorl napisao: 05 Okt 2018, 23:02 Velika je greska zanemariti filtere. To je najjeftinije sto mozes da priustis autu da te dugo sluzi. Nije uopste svejedno koji filter uzmes i nije svaki papir i filtrabilnost ista. Svako svoj auto odrzava kako misli, ali ja Topran nikad ne bih stavio zarad ustede od par stotina dinara.

Hvala Bogu pa ne pijem to djubre. Trazio sam objasnjenje zasto ne, zasto da. Ne prihvatam samo to da neko kaze to ne valja i da nema dokaza za to obrazlozenje. I na kraju sam rekao da cu zameniti na sledecem servisu.dragvorl napisao: 06 Okt 2018, 09:15Pa nista, ti stavi onda Topran, tvoj tavan, tvoje merdevine uostalom. To ti je pitanje u rangu sta ako pijes 2l kole svaki dan godinama.Nestado napisao: 05 Okt 2018, 23:16U redu, hteo bih da mi pojasnite zasto ne Topran? Jeste imali iskustva? Vasi poznanici, istrazivanja... Na sledecem servisu cu zameniti.dragvorl napisao: 05 Okt 2018, 23:02 Velika je greska zanemariti filtere. To je najjeftinije sto mozes da priustis autu da te dugo sluzi. Nije uopste svejedno koji filter uzmes i nije svaki papir i filtrabilnost ista. Svako svoj auto odrzava kako misli, ali ja Topran nikad ne bih stavio zarad ustede od par stotina dinara.