Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od kragujevac »

Što se tiče piraterije na PS4:
https://pcchip.hr/hardver/igrace-konzol ... tske-igre/
U tekstu pišu da je "hakovana" Firmware 4.55. To je baš "cool", samo je problem što je taj FW iz aprila 2017, Aktuelna verzija FWa je 6.00. Na stranu to što je vazda komplikovano bilo šta započinjati sa "hakovanom" PS4 konzolom, ono što je glavni argument/draž posedovanja PS4 je online igranje na PSNetwork. To zadovoljstvo košta, trenutno cca. 55Eur za period od godinu dana, i hakovana konzola to nikada neće moći da radi. Kad se kupi nova aktuelna igra, konzola sama uradi FW update i neće da pusti igru dok ne završi taj proces. Pri instalaciji nove igre konzola sa Sonyjevog servera poskida gomilu patcheva i kojekakvih dodatnih fajlova, koji ponekad mogu da budu i reda veličine 20GB. Naravno, to neće moći da radi ako je "hakovana".
Drugim rečima, treba zaboraviti svako razmišljanje o PS4 osim ako se nema namera da se radi sve po PSu, i to tako sve lepo plati.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Novi naslovi za PS4 jesu preskupi, ali moze i tome da se nadje polovicno rjesenje :-). Ja pratim stanje na amazonu/ebayu i onda kad su akcije narucim. Sad bas cekam kontigent od cca4-5 igrica za cca 60e ( ok, nisu ni sve nove igrice - ne pratim trend :-) ). Moji su jos mali pa nemaju neke vece zahtijeve (maloj uzimao par godina zaredom just dance, malisi sad uzeo mincraft posto je naucio to da igra na tabletu :-) )

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Naravno, to i mi radimo. Otprilike da cena igre od 70€ posle cca. mesec dana na Ebayu, Ebay oglasima ili Shpocku padne na oko 40-45€. Pošto se sa PS4 uglavnom bavi moj sin, uveli smo praksu da kupi igru posle tih mesec dana, i čim mu dosadi (čitaj, za sledećih mesec dana), on odmah izbaci igru na prodaju preko gorepomenutih platformi. Obzirom da se posle tih prvih mesec dana rapidnog pada cena igre dosta stabilizuje dešavalo nam se da smo prodali igru za istu cenu za koju je kupljena, ili recimo za 5€ manje nego što smo je mi platili. Tako ispada da je igrao najnoviju igru za cenu od 0 do 5€.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa da ali dobijaju se bar 2 dobre ige besplatno (trajno) mesecno sa plus pretplatom. Nas je godisnja pretplata prosle godine izasla 35eur na nekoj akciji...

Inace kupo/prodaja igara je uvek aktuelna i razvija preduzetnicki duh deteta :)
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Nisam znao da mora da se placa da bi se igralo online. Jesu igre generalno skupe, ali malo malo pa imaju neke akcije, sto u obicnim prodavnicama sto na netu. Ja sam pre par dana uzeo cod4 remasterd za 2500din, em se ubih od igranja em me vratilo 15 godina unazad. U nase vreme je bio i onaj sajt razmena igara, valjda to i dalje radi. Klinci verovatno imaju jos nekoga drugara koji ima ps4 pa se dele igre.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ja ne igram shootere, to igra moj sin. Znam samo da ako se uzme neki shoooter i igra bez PSNetworka, završi se za relativno kratko vreme. Ako se igra online može bukvalno da se igra u beskonačnost. GTA V bez PSNetworka nema smisla (kao i npr Red Dead Redemption) i ostale "open world" igre. Moj sin igra uvek u kampanjama sa 4-5 drugara istovremeno, naprave tim i "kreću u frku" :D .
Upravo PSNetwork pravi kompletan doživljaj, a to Sony naravno zna da naplati. Sa druge strane, to je marketinški odličan potez za firmu, pošto igre tako brže zastarevaju, pošto online community naravno uvek igra najnovije igre, ono što je 2-3 godine staro ne igra skoro niko.
Ja igram samo trke i letenje, mada su letačke igre na PS4 jaaako malo zastupljene, zato jedva čekam kad će da izadje novi Ace Combat. Kad on bude izašao kupujem odmah VR naočare.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Sta mislite o ovome? 500GB i cena mi je prihvatljiva. Na granici, ali prihvatljiva (300€). Vidim da su originalne igre dosta skupe, npr. 8.000 dinara za COD... Da li svaka igra namenjena za Xbox moze da se igra na ovoj konzoli? Ili mora za One?

https://m.gigatron.rs/xbox/xbox_one_s_5 ... =quarticon

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ako bih birao izmedju PS4 i XBOXa, otprilike u 100% slučajeva bih se odlučio za PS4. Jedini, apsolutno jedini razlog za posedovanje XBOXa je Forza Motorsport, ako voliš da voziš trke. I PS4 ima svoje adute po tom pitanju (Gran Turismo), ali je Forza ipak bolja, to kažem iako imam PS4.
Online igranje moraš da platiš i kod XBOXa. Postoji "pozitivna lista" kompatibilnih igara od "starog" XBOX 360 koje možeš da igraš na Xbox One. Tu je Microsoft ispao više "user friendly", pošto na PS4 možeš da igraš samo igre sa PS1. Ovo samo u teoriji, pošto je grafika tako rudimentarna da posle pola sata takvog igranja boli mozak. Probao sam svojevremeno da igram Need for Speed High Stakes na PS4 (igra u kojoj je BMW E39 M5), grafika je apsolutno neizdrživa, kad se čovek navikne na HD sliku novih igara.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Post od Apex »

Razlika između Forze i Gran Turisma je stvar ukusa, s tim što je meni GT institucija jer ga igram od keca.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ma naravno, i ja ga igram od prvog dana, još se sećam kad sam kupio Gran Turismo za PS1 u Saturn-u za 79 DM, mislim da je bila 1998.
Ipak je grafika na Forza Motorsport bolja, Gameplay je stvar ukusa, to se slažem.
Evo je lista kompatibilnih Xbox 360 igara koje mogu da se igraju i na Xbox One
https://www.eurogamer.de/articles/2018- ... kompatibel
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Zna li neko gde naći pumpu goriva za Toyotu Carinu II iz '87.?
Može i polovna.

TapaT

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Slobo ja mislim da je to sasvim ok, sta god da uzmes neces da pogresis. Pogledaj i u Computerland-u. Ja nadjoh ovo. https://www.computerlandshop.rs/konzole ... gta-5.html

Ja bih isto isao sad na xbox zbog Forze, sa jedne strane Motorsport a druge Horizon 4. Cak su i chrash-a izbacili na xbox. Da nema ovih mladjih koji kad izgustiraju proslede igricu, tu i tamo uzmem nekad sta mi se svidja, verovatno bih uzeo xbox.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

pedja napisao:Zna li neko gde naći pumpu goriva za Toyotu Carinu II iz '87.?
Može i polovna.

TapaT
Vidi kod nese u surcinu, ume da bude bezobrazan sa cenom, da znas
062/258-020
065/2277-000
vidi i kod dekija u kaludjerici
 +381.(0)65.5577903
i probaj kod toyota zivkovic, probaj prvo kod njega jer njegov sin ima gomilu starih toyota, kupuje ih, sredjuje, prodaje, ima taj garant.
 +381.(0)65.5577903
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Gracias Mićo

TapaT

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Srdjano, iz tvog posta otprilike spasih maminog Pola. Sigurno po kilo blata po krilu sam izbacio i preduhitrio truleks. Sreca auto italijan, pa nije krenuo da truli.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Odgovori