Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dragvorl »

Floyd napisao:Pa bukvalno...
Previse je parazita u sistemu koji jednostavno nemoze da stvori toliko novca da bi ih podmirio.
Moci ce da se zaduzuje kod brace Rusa i Kineza jedno vreme, ali kad stigne sve na naplatu jednog dana, bice svega...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

I na svu tu neimaštinu i dugove vi organizujete krkanluk na Fruškoj gori. :mrgreen:
Zato smo tu gde jesmo! :P
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Baš sam slično juče hteo da primetim, al zaboravih nakon onolikog mesa. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Vlada Srbije koristi 1.001 automobil

Vlada Srbije raspolaže sa preko hiljadu službenih automobila, od kojih sigurno tri četvrtine služe raznim inspekcijama, a ostatak za potrebe kabineta ministarstava. Prosečna starost tih vozila je manja od deset godina.

Ako postoji profil službenog automobila u kome se vozi neki srpski ministar, onda je to vozilo marke “audi”, “škoda oktavija” ili “reno” koji je star četiri do pet godina. Tako se, na primer, Milan Bačević, ministar energetike, kao i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin voze u automobilu “audi A7” koji su stari nekoliko godina. Dok ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović koristi “oktaviju” ili “pežo” koji su takođe prosečno stari oko četiri godine.

Uprkos tome sto su inspekcijski automobli i dalje uglavnom “Zastavini”, ima i tu izuzetaka. Tako se po raznim ministarstvima osim “zastave” i “juga” mogu videti inspektori koji se voze u “škodama”, “opel astrama, “ladama”, “tojotama”, ali su automobili koje ne koriste samo članovi kabineta nešto stariji, između šest i deset godina.

Prema podacima koja je “Blicu” dostavilo 14 ministarstava, ukupan broj vozila koja pripadaju ministarstvima je oko 800, dok Uprava za zajedničke poslove poseduje 158 vozila visoke kategorije, dok su ostala niže i upotrebljavaju ih zaposleni u tehničkim službama.

Slika

Službene automobile, kako za “Blic” priča doskorašnji vozač jednog državnog funkcionera, često koriste u privatne svrhe ne samo zvaničničnici već i njegovi lični vozači.
- Često se dešavalo da službenim autom odem u radnju da pokupujem neophodne namirnice, odem u vrtić po dete ili skoknem do Novog Sada u toku dana pošto sam tamo voleo da odem - priča za “Blic” sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

U Upravi za zajedničke poslove kažu za “Blic” da je u prethodnom periodu bilo sporadičnih kršenja odredbi tako što se vozilo koristilo mimo radnog vremena ili se neprimereno njime upravljalo u saobraćaju.
- Uvođenjem GPS uređaja u službena vozila u znatnoj meri je onemogućena zloupotreba u privatne svrhe - kažu za “Blic” na ovoj adresi.

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Što reče juče Vlada Milić na Studiju B, to je veoma dobro, tako država podstiče trgovinu novim vozilima, pomažu se prodavci, svi koji su tu zaposleni, zatim serviseri, itd... :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa da, a jos vise se pomaze strana privreda. Pametan lik, nema sta. :bravo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Ma bio je ironičan, gotivan lik totalno...
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Kupim u megamarketu pakovanje suvih šljiva i kasnije spoznam da je zemlja porekla Čile.
Oj Srbijo međ šljivama....
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

pa jbg kad sljiva ne uspeva na nasim prostorima...
jos samo da rakiju pocnemo da uvozimo...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ne znam da li pratite emisiju Potrošački savetnik na RTS-u ali ako pratite mogli ste ko ja da saznate sad u Subotu da je po našem zakonu prodavac i ovlašćeni serviser dužan da u roku od tri (3) godine od kupovine proizvoda obezbedi rezervne delove.

Sad ako je nekome to nešto čudno reći ću vam ono što su i u pomenutoj emisiji rekli da je u bivšem socijalističkom režimu ali i danas na teritoriji EU praksa za tako nešto sedam (7) godina.

Tako da nemojte da se iznenadite ako vam se pokvari novi LCD tv ili fotoaparat kao primeri u navedenoj emisiji koje odnesete u ovlašćeni servis i dobijete odgovor da nemaju rezervni deo i da vam uređaj mogu popraviti ako sami donesete i nabavite deo.

Ah da neka agencija je za usklađivanje zakona koji je prepravljen 2000 i neke godine od EU dobila 4 miliona evra da izradi novi zakon koji će biti usklađen sa EU i da zaštiti potrošače.
Poslednja izmena od samo polako u 05 Okt 2012, 13:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To mi je pre logicno da se odnosi na prestanak proizvodnje. Jer ako ja TV kupim sada, neko ce moci isti taj da kupi i za godinu, dve...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa u cemu je problem obezbediti delove u servisu, ukoliko ih fabrika proizvodi?
Da, i ja mislim da to vazi za prestanak proizvodnje, pa onda plus te3g odnosno 7g.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Izvinjavam se, sad videh gore da sam napisao od dana kupovine, treba da stoji od dana prestanka proizvodnje i za to je 7 godina u EU obaveznih rezervnih delova a kod nas je smanjeno na 3 godine.

nikaragva ako nemaš rezervni deo da popraviš postojeći ti onda odeš i kupiš novi jel tako? ;)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

trojanac napisao:Vlada Srbije koristi 1.001 automobil
To bi moglo da se smanji na 20ak obicnih i 2 premium auta a ostalima Bus Plus kartice.
Mislim da su to realni kapaciteti za tako siromasnu drzavu.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Tema je ponovo aktivna. Vodite računa da komentari ne budu vezani za politiku i druge teme koje mogu izazvati neprimerenu diskusiju i konflikt između članova. Svi takvi komentari biće brisani, a članovi upozoreni.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori