Nisam nikad vozio kamion, ali onako čisto logično razmišljano, u nekom "normalnom" saobraćaju kamiondžije mogu da naprave samo dve greške: nedovoljno rastojanje i naglo izlaženje u levu traku, tj. preticanje vozila ispred sebe, bez obaziranja na dešavanja u levoj traci.McGruja napisao: 10 Okt 2018, 15:10 Ja nisam video baš puno i “dosta” takvih primera, kao što ti, izgleda, navodiš
Naprotiv, retko kad sam naišao na problematicnu vožnju od strane kamiona
Ja sam malo promenio način razmišljanja o kamiondžijama od kako mi je šurak (vozi šleper po D već dosta godina) objašnjavao šta i kako.
Što se mog (i tako i tako defanzivnog) načina vožnje tiče, kada su u pitanju šleperi,jaaako pazim kad se približavam nekom "nizu" od dva ili više istih, tu mi je nekako noga na gotovs što se tiče kočnice. i nikada, ali NIKADA ne stajem u koloni iza kamiona. Ako se prave kolone na AP, gledam da predjem u levu traku, a ako bi bila situacija da su nekim slučajem kamioni u obe trake (ne sećam se da mi se ovo desilo), stao bih verovatno 15-20 metara od kamiona ispred mene. Nije ni to 100% garancija,ali mi daje bar neku šansu. Posle ovog udesa sam počeo tako da radim, prošli smo tuda dan posle, nimalo mi nije bilo svejedno. Budala od vozača(26) je čačkala po smartfonu. Ubio dve žene i dvoje dece (11 i 15). Osudjen na osam i po godina.