Imali smo, nismo znali

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Imali smo, nismo znali ...

Post od ftj »

Jedno od prvih secanja u zivotu mi je kad je neki komsija iz kraja doterao novu sivu tojotu korolu 90e ili 91e.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

secam se da su neki prijatelji od mojih roditelja koji su iz bgd-a tad kupili novu mazdu 323f za sina, crna, u to vreme spejs satl, podizaci, centalka, servo, el.siber, podizanje farova, ma bruka auto svi smo se lozili na njih, ubrzo posle komsija iz mog kraja dobije na lutriji ili tako nesto istu takvu samo crvenu, uvek garazirana i super izgladala do skoro dok sam je vidjao, odselio sam se posle pa je ne vidjam vise mozda je jos cuva u garazi mada vidim da mu cerka vozi mazdu 6 moguce da je promenio.
Corola i lancer su takodje bili vrlo popularni automobil, silver i miš siva to su im bile najucestalije boje, mi smo imali jugo floridu 3-4 god, staru i 1996. godine je zamenimo za corolu sedan (svetlo plavu metalik, nije bila cesta u toj boji) koja je bila 6 godina stara, koja je to razlika bila u odnosu na floridu, nebo i zemlja, secam se te godine odemo u grcku i ćale nakupuje nesto delova da se nadje, drasticna razlika u cenama, dobro se secam zadnja stopka nam je bila polomljena u yugoslaviji tad kostala oko 200 maraka, u grckoj placena 70, ostalih cena delova se ne secam ali isto bila solidna razlika tipa dihtunzi neki, kocione plocice, i tako neki potrosni materijal. jedina mana tih tojota je bilo slab lim, ćale udario neku astru F njoj stradao samo far i maska a tojota katastrofa napred bila, branik, farovi, hauba, hladnjak :) vozio sam je i ja malo kad sam polozio 98. pa smo je prodali. Pre nas kevina koleginica iz nemacke doterala istu takvu samo hečbek sa 3 vrata ali one su mi bile ruzne kao i ona sa 5 vrata zakosena pozadi ne znam koja je njena oznaka bila mada sedan verzija je bilo najvise kod nas i one su najvise prodavane, ove ostale ne znam cak ni da su se prodavale kod nas, mahom su bile iz uvoza bar ove neke sto ja znam.
Druguar iz komsiluka imao a i dana danas ima onu stariju verziju corole iz 86. kupili je novu cini mi se i nekoliko puta farbana za sve ove godine i danas izgleda tip top a mislim da motor nije diran u globalu sem potrosnih stvari, ne moze njegov matori da se odvoji od nje nikako.
Пунтилак
Banned
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2018, 16:16

Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?

Post od Пунтилак »

starac vujadin napisao: 11 Okt 2018, 21:07
Da bi mogao da oceniš šta je smejurija od prodaje trebalo bi da poznaješ kakve je bila prodaja automobila u to vreme, kvantitativno i kakvi su bili uslovi prodaje i to smestiti u realni vremenski kontekst.
Ma šta reče? :D

Ti si izneo apsolutnu tvrdnju "te i te godine se prodavalo više" ( i to onako na časnu reč, bez izvora informacije ) a sad spinuješ u pravcu relativiteta.
Nema tu relativiteta nikakvog - danas, čak i u kriznim vremenima se prodaje VIŠE novih vozila i to u DUPLO MANJOJ zemlji nego u pokojnoj SFRJ ( šteta što je ikad postojala).

Brozoslavi jednostavno ne mogu a da "malo" ne preteraju. :srbin:

ftj napisao: 11 Okt 2018, 23:57 Jedno od prvih secanja u zivotu mi je kad je neki komsija iz kraja doterao novu sivu tojotu korolu 90e ili 91e.
Da je bila česta pojava - ne bi je se ni sećao kao ni komšije sa belim kecom.

Ali "svemirski brod" se pamti pa sam tako i ja zapamtio jednu metalik Tojotu u moru matiranih Zastava, zarđalih Folcika i Fića sa motorom koji zvuči kao mlin za orahe
Poslednja izmena od Пунтилак u 12 Okt 2018, 01:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Пунтилак napisao: 12 Okt 2018, 01:30
starac vujadin napisao: 11 Okt 2018, 21:07
Da bi mogao da oceniš šta je smejurija od prodaje trebalo bi da poznaješ kakve je bila prodaja automobila u to vreme, kvantitativno i kakvi su bili uslovi prodaje i to smestiti u realni vremenski kontekst.
Ma šta reče? :D

Ti si izneo apsolutnu tvrdnju "te i te godine se prodavalo više" ( i to onako na časnu reč, bez izvora informacije ) a sad spinuješ u pravcu relativiteta.
Nema tu relativiteta nikakvog - danas, čak i u kriznim vremenima se prodaje VIŠE novih vozila i to u DUPLO MANJOJ zemlji nego u pokojnoj SFRJ ( šteta što je ikad postojala).

Brozoslavi jednostavno ne mogu a da "malo" ne preteraju. :srbin:
Iznervirao si se i krenuo nešto lično da raspravljaš i da vređaš,a nema potrebe za tim. Pišem ovo jer su neki izrazili želju da saznaju "kako je to bilo nekad". Ti si u to vreme bio u osnovnoj školi, što znači da sam jedno 15 godina stariji od tebe, pa naravno da mogu da ljudima kažem kako je bilo. Ušao si u priču s nekom željom da "pobeđuješ" u raspravi. Umesto toga, opusti se, upijaj informacije, pitaj... Ništa loše ti se neće desiti ako budeš nešto novo saznao.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Пунтилак napisao: Nema tu relativiteta nikakvog - danas, čak i u kriznim vremenima se prodaje VIŠE novih vozila i to u DUPLO MANJOJ zemlji nego u pokojnoj SFRJ ( šteta što je ikad postojala).
1244 poena za tebe.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Kolega je upravo pre par dana od prvog vlasnika pazario 323f sa pravih 97.000 km, kupljena 90-tih.

Auto radi kao sat, i za to godiste u besprekornom stanju. Covek je sacuvao sve knjige i racune za sve ove godine.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

igor_harris napisao: 12 Okt 2018, 06:29
Пунтилак napisao: Nema tu relativiteta nikakvog - danas, čak i u kriznim vremenima se prodaje VIŠE novih vozila i to u DUPLO MANJOJ zemlji nego u pokojnoj SFRJ ( šteta što je ikad postojala).
1244 poena za tebe.
Kakva su danas tacno krizna vremena?
U ratu smo, ili sta?

Ocigledno nikakva cim se prodaje toliko vozila.
Cena vozila je osetno pala i mnogo je lakse danas kupiti vozilo, nego pre 30g.
Kako novo, tako i (pogotovo) polovno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Da li je kriza ikad i prestajala? Vozila mora da su jeftinija jer se mnogo vise voze, a gorivo je osetno skuplje, a primanja kikiriki.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Пунтилак napisao: 12 Okt 2018, 01:30 danas, čak i u kriznim vremenima se prodaje VIŠE novih vozila i to u DUPLO MANJOJ zemlji nego u pokojnoj SFRJ ( šteta što je ikad postojala).
u SFRJ tada 200.000 prodaja novih vozila, ti kazes u Srbiji se prodaje danas VISE novih vozila.
Gde su ta toliko mnogobrojna nova vozila u 3 puta manjoj zemlji Srbiji?
Jel to tvoje opazanje i kako se uklapa u citirani zakljucak?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

dragvorl napisao: 12 Okt 2018, 07:52 Da li je kriza ikad i prestajala? Vozila mora da su jeftinija jer se mnogo vise voze, a gorivo je osetno skuplje, a primanja kikiriki.
Ali to nije kriza. To su samo prazne price na TV-u.
Mi jednostavno tako zivimo. Kriz traje neko vreme pa prodje, ako ne prolazi nikad, onda je to nacin zivota.

Recimo, kriza je bila 90ih, ratno stanje i sve ostalo i jasno se oslikava na prodaju vozila. Tada samo Beli Manastir tablice svi :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa zivi se na TVu i lebu od 50 dinara.
SlikaSlika
Пунтилак
Banned
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2018, 16:16

Post od Пунтилак »

starac vujadin napisao: 12 Okt 2018, 02:16
Iznervirao si se i krenuo nešto lično da raspravljaš i da vređaš,a nema potrebe za tim. Pišem ovo jer su neki izrazili želju da saznaju "kako je to bilo nekad". Ti si u to vreme bio u osnovnoj školi, što znači da sam jedno 15 godina stariji od tebe, pa naravno da mogu da ljudima kažem kako je bilo. Ušao si u priču s nekom željom da "pobeđuješ" u raspravi. Umesto toga, opusti se, upijaj informacije, pitaj... Ništa loše ti se neće desiti ako budeš nešto novo saznao.
Ma super, verujem ja da ste "spontano i srećno" mahali vozovima sa onim srbožderom Josipom što vas opet ne čini kompetentnim.
Moguće da vam pionirska marama i dalje zaklanja vidike ali vidim da pričate bez argumenata.

Samo fali da date "časnu pionirsku" ili da se zakunete u Maršala ( onog mutavog Zagorca ne one posle njega)...ali mislim da to više ne prolazi ni kod najblesavijih.

Restrikcije struje da bi se otplaćivali dugovi ( da, i 70ih i 80ih) , benzin na bonove, vožnja samo određenim danima, kafa kod švercera- to je bila realnost SFRJ i u "zlatno doba" ....a onda mi priča skojevske bajke od 1001 Tojoti dnevno ( i to iako je sam rekao da je na celu zemllju 20 miliona uvezeno 20 hiljada :srbin: )
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne razumem u cemu je problem i sta zelis da isterujes? Prodato 20k auta i jos 100+k domacih kola, tad je tako bilo, sad je skroz drugacije.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Izvinjavam se, a koliko godina ima član "Пунтилак"?
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Kakve veze godine imaju sa F dijagnozom?
Odgovori