Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Računari

Post od dragvorl »

Nemoj tako, ja sam sa alija narucio tastaturu za elitebook jer moja nije imala osvetljenje. Sve radi isto kao na staroj. :) inace na elitebooku se skine samo donji poklopac komplet i sve je dostupno. Samo ima integrisanu bateriju, to jako ne volim.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Koliko si platio? Meni to jedino fali na sadašnjem laptopu.

HTC Desire 12 via Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Klasina najjeftinija aliexpress tastatura :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mislim oko 18 eura ili dolara.
SlikaSlika
Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

Back Up Windows 10 Before Installing the October Update or Risk Losing Your Files

https://lifehacker.com/back-up-windows- ... 1829556930
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja već odradio. Nisam primetio problem.

HTC Desire 12 via Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Spa-Francorchamps
Reactions:

Da li neko koristi Samsung smartwatch? Gear S3 ili noviji Galaxy? Nikako ne mogu da nađem koje funkcije ne rade kad se sat upari sa telefonom koji nije Samsung, a razmatram kupovinu.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa koliko ja znam to nema veze sa samsungom, nego sa verzijom weer-a, a on podrzava najnoviju. Ja npr imam problema sa mojim Sony smartwatch 3 posto ne podrzava tu istu novu verziju weer-a pa modernije aplikacije hoce da puknu (vremenska prognoz npr.), plus do pre par godina okrugli satovi su imali neke limitacije, vise apsolutno ne... Ali mi i dalje 95% njih rade savrseno, da ne kazem sve bitne...

U svakom slucaju aplikacije koje mogu da imaju potencijalnih problema su vremenska prognoza i eventualno health monitor...
Spa-Francorchamps
Reactions:

Na zvaničnom sajtu Samsunga postoji upozorenje da neke od funkcija ne rade sa telefonima koji nisu Samsung, tj, da su funkcije ograničene.
Samsung satovi koriste Tizen OS.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pazi kada nisam tu sitnicu primetio :)

Ovo stoji na samsungovom sajtu https://www.samsung.com/global/galaxy/g ... atibility/
Spa-Francorchamps
Reactions:

Ima i ovo: Standalone LTE experience for Galaxy Watch on Non-Samsung Android smartphones and iOS devices coming later.

i ovo: Galaxy Watch wakes up with you and helps you stay on track. The My Day watchface displays your schedules for the next 10 hours, summing them up in a single glance. - This feature is compatible with smartphones supporting Samsung Customization service ver.2.2 and above, ma šta ovo značilo :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jaoooj, kakvu sam "Odiseju" prošao sa ovom popravkom laptopa... :kuku: Klinjo mi je sa prosipanjem vode napravio baš dobru zezanciju i trošak. :glavomuzid:

Evo, ako vam se baš čita toliko... :D

Elem, prva intervencija je trajala 5 dana i dobio sam laptop sa novom ali bukvalno neispravnom tastaturom. Odnesem ga dakle u servis da reklamiram da je ugrađena tastatura neispravna, probaju i oni - vide da zaista ne valja, izvinjavaju se, serviser je po ugradnji "čuknuo par dugmića" da vidi da li radi i zaključio da je to - to. No otkucati ispravnu rečenicu sa obe ruke bila je bukvalno nemoguća misija. Ostavim im laptop, nabavka nove tastature i ugradnja potraje još dva dana, preuzmem konačno laptop, probam ga tamo kod njih onako ovlaš (pošto mi se žurilo za NS), vidim da sad tasteri space i backspace reaguju gde god da ih pritisnem (jupiii :D )... zaključim/pretpostavim da je konačno valjda sve o.k, uzmem laptop i odem kući....

Kad kući... posle par sati korišćenja... sunce ti poljubim, skoro pa isto, kucam rečenicu i u svakoj reči po neko slovo "progutano", moram se opet vraćati nazad i ispravljati, ili moram lupati kao konj po tasterima da bih bio siguran da će zaista odreagovati. I prvoj i drugoj tastaturi hod tastera je bio znatno duži/dublji/neprecizniji nego na originalnoj, kucanje mnogo bučnije, nepreciznije, potrebno više snage i energije, LE diodice na tasterima caps lock i mute rasipaju svetlo okolo (dok je na originalnoj svetlela samo jedna tačkica na njima), nisu imale otisnuta naša slova na tasterima (što je originalna imala)... itd, itd.
Istina, to veče (prilično kasno) mi stiže mail od servisa i pitaju da li je sada sve o.k (i pored svega su bili vrlo korektni i brinuli su ipak da li je sve u redu). Ne odgovaram im ništa, ni sam ne verujem da opet ne valja, rekoh ajde još jedan dan da je drndam, možda sutra sve konačno proradi kako treba. No, hoće đavola... Nema druge nego im sutra uputim mail da opet ne valja i da mi traže originalnu. Stiže odgovor da će poručiti originalnu a do tada mogu da koristim ovu što imam.

No, sad sam već popizdeo, ne vraća mi se i treći put laptop na otvaranje, ko zna šta će mi opet ugraditi, odem lepo na Net i HP sajt pa potražim spisak ovlašćenih servisa u Srbiji. Nađem jedan u Novom Sadu i ne budem lenj pa ih okrenem telefonom, opišem šta mi se desilo (dešava) i serviser kome su me prebacili već prvom rečenicom me "kupio" da batalim ove Beograđane: "kod tog laptopa se ne može menjati samo tastatura već mora cela gornja ploča (tastatura, touch pad, taster za paljenje i sve što je u sklopu toga". Zato i ne radi kako treba". Ukratko, kada tu ploču "raspunktuju" da bi izvadili iz nje tastaturu - novu je bukvalno nemoguće "zategnuti" i vratiti nazad kako je bilo između gornjeg plastičnog dela i metalne ploče ispod, tako da tasteri više nemaju dobar kontakt, imaju duži hod, cela tastatura se ugiba i radi prilikom kucanja... ukratko - ne valja to ništa.

Serviser me zamolio da im pošaljem mail sa oznakom modela i serijskim brojem laptopa... Kroz manje od sat vremena stiže odgovor da imaju tu originalnu gornju ploču sa tastaturom: 50 evra sa zamenom. Pristanem odmah i uputim mail Beograđanima, upoznam ih sa namerom da ću odneti laptop u taj ovlašćeni servis u NS-u i predložim da mi refundiraju novac koji sam platio za tastaturu koju su ugradili i da više neće morati otvarati laptop, gubiti vreme (i ja i oni) i da ću im vratiti tu ugrađenu tastaturu čim je izvade u ovom drugom servisu. Pristanu odmah, sa konstatacijom da je to odlična cena i da je to najbolje rešenje.

Elem, laptop predao ujutro u 8.00 h, u 15.30 stiže poruka da je gotov i da ga mogu preuzeti. Sada kucam sa njega i... milina, konačno sve kao novo. :presrecan:

Dali su mi komplet staru ploču pa moram još samo prebaciti sa nje one nalepnice od procesora i grafičke karte i biće sve baš kao novo. :)

Naravoučenije: uvek i samo uvek ovlašćeni servis, uvek samo originalni deo, koliko god da košta i koliko god treba da traje.

p.s. Zašto sam odneo laptop u taj prvi servis u Beogradu a ne odmah u neki ovlašćeni? Jer mi je bilo jako hitno da se to bukvalno odmah/isti dan reši (koliko god da košta, nije bilo bitno), jer su bili baš blizu firme gde radim, jer imaju odličan sajt sa detaljnim objašnjenjima popravki i deluju vrlo ozbiljno, jer imaju opciju "hitna intervencija" i rade odmah i preko reda ako želiš... Sve super na prvu, ali... ipak loše prođoh sa njima. :(

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

A jbg, vidis, pravi se deo koji na tom modelu i nema smisla menjati.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Baš tako. I to pravi majstori/serviseri očigledno znaju. Možda bi tako ugrađena tastatura i "prošla" kod nekog manje zahtevnog, nekog ko tu i tamo čukne koje slovo, ko radi u nekom okruženju gde više koristiš miša nego što pišeš... Ali meni koji po ceo dan pišem nešto (praktično sam i copyrighter, između ostalih zaduženja), komuniciram sa klijentima, radim na društvenim mrežama... meni je tastatura osnovni alat. Mora da bude kako treba, tu nema kompromisa. :)
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kada preporucujem nekom.komp, uvek savetujem da monitor, tastatura i mis najvise znace za udobnost i dozivljaj, i da tu ne treba stedeti ( naravno, sada je tu i SSD :-) )
Odgovori