Imali smo, nismo znali
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Re: Imali smo, nismo znali ...
Ma stoji to sve, šta ti pričaš, ali može se reći i bez previše drame i ostrašćenosti.
Sada ima i 500k više ljudi u BG i okolini, verovatno i više... Polovnjaci su nam dostupniji. Onda je bila komandna privreda, uvoz je bio otežan, a koliko vidimo iz posta gore plata je bila i malo slabija tako da šta očekuješ...Ti japanci su bili kad je država najbolje stajala 88-91...
Kako god, nebitno!
Evo da se vratimo još više unazad. Lepa zbirka sličica iz SHS, šta je (nije) imala! Standard oil company Yugoslavia mi je iznenađenje...
https://www.flickr.com/photos/lms0605/a ... 6942/page1
Sada ima i 500k više ljudi u BG i okolini, verovatno i više... Polovnjaci su nam dostupniji. Onda je bila komandna privreda, uvoz je bio otežan, a koliko vidimo iz posta gore plata je bila i malo slabija tako da šta očekuješ...Ti japanci su bili kad je država najbolje stajala 88-91...
Kako god, nebitno!
Evo da se vratimo još više unazad. Lepa zbirka sličica iz SHS, šta je (nije) imala! Standard oil company Yugoslavia mi je iznenađenje...
https://www.flickr.com/photos/lms0605/a ... 6942/page1
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Poredjenje baba i zaba, kraj 80ih i 30 godina kasnije sto se auta tice. Sve je tad bilo drugacije ocigledno. Ja se se secam krajem 90ih dok sam isao u srednju autobus prolazi bez zaustavljanja zbog guzve. Danas nema teorije da se to desi.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Radoznao sam.
Poslednja izmena od jaksa u 12 Okt 2018, 21:31, izmenjeno 1 put ukupno.
@Pulp
Pa ja sam strastveni momak i vozim strastvenog Punta
Strast je rakcija na uobičajenu proletersku drskost i mislim da je na mestu.
A da li se u Bg doselilo još 500k ljudi ( ili više )- manje bitno jer možda je rast populacije 100% ali broj auta je bez preterivanja barem 400% uvećan.
Dakle, danas svako ima auto ( ili dva) , u džepovima najnoviji telefoni, kući kompjuteri... tehnološki nikad bolje nismo stajali.
To manje ima veze sa standardom a više sa "Made in China" bumom ali svejedno. Kad neko kaže da je 80ih bila bolja tehnološka snabdevenest, da su se vozile nove Tojote itd , svi imali kola ( a ulice prazne ko da je maraton ili gej prajd) pa taj bre nije svestan šta priča.
Može da se kune u Tiiiitu koliko hoće, ali to veze nema sa istinom

Pa ja sam strastveni momak i vozim strastvenog Punta

Strast je rakcija na uobičajenu proletersku drskost i mislim da je na mestu.
A da li se u Bg doselilo još 500k ljudi ( ili više )- manje bitno jer možda je rast populacije 100% ali broj auta je bez preterivanja barem 400% uvećan.
Dakle, danas svako ima auto ( ili dva) , u džepovima najnoviji telefoni, kući kompjuteri... tehnološki nikad bolje nismo stajali.
To manje ima veze sa standardom a više sa "Made in China" bumom ali svejedno. Kad neko kaže da je 80ih bila bolja tehnološka snabdevenest, da su se vozile nove Tojote itd , svi imali kola ( a ulice prazne ko da je maraton ili gej prajd) pa taj bre nije svestan šta priča.
Može da se kune u Tiiiitu koliko hoće, ali to veze nema sa istinom

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Nekako, čini mi se da se približavaš nekoj zabrani, neki bi rekli, ban.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nemoj ban molim te, evo okačiću Josipovu sliku na zid
Bar se neko vozio dobrim kolima u to vreme.. kažu da je drug Bravar i skromni komunjarac imao 85 limuzina

Bar se neko vozio dobrim kolima u to vreme.. kažu da je drug Bravar i skromni komunjarac imao 85 limuzina

mića napisao: 12 Okt 2018, 19:33 Evo ga racun za corollu iz 90-te. Koliko se secam uplacena je u martu ili aprilu a stigla je u novembru. Bilo ih je zaista puno
Po kursu iz 1990. tih 120 000 din je bilo ~ 18 000 DEM.
http://www.kunalipa.com/katalog/tecaj/y ... 6-1991.php
Ja se ne secam da ih je bilo puno, secam ih se kao belih medveda , odnosno retke atrakcije na inače retko popunjenim saobraćajnicama SFRJ

Iako je tih 18k DEM jednako 9k evra danas, ipak je malo ko to mogao da izdvoji.
Živeo sam u elitnoj komunjarskoj ulici ( vojna lica, udbaši i ostali srbomrsci ) pa je bila 1 Corola, 1 Mercedes, 2 Golfa ..i brdo zastavinih krševa
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Opet dupli post.
Gornji desni ugao posta, klines na olovcicu i dodas sta si zaboravio, ne novi post odmah za starim.

Evo ga konkretno samo za 1990 godinu, e sad za period od neke 1987 do 1991 nema podataka.
https://autoblog.rs/blog/auto/istorija/ ... automobila
sabrati sve japance i to je ta slika
sabrati sve japance i to je ta slika

Poslednja izmena od mića u 12 Okt 2018, 22:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Au kako se trigerovao covek 

- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Daihatsu bokte drugi! Ko bi reko.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
1280000 vs 1690000 broj privatnih putnickih vozila '90 vs 2014. Nekih 30ak % rasta.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_2018-10-12-22-41-15-141_com.google.android.apps.docs.png (106.04 KiB) Pogledano 1978 puta

mića napisao: 12 Okt 2018, 22:22 Evo ga konkretno samo za 1990 godinu, e sad za period od neke 1987 do 1991 nema podataka.
sabrati sve japance i to je ta slika![]()
Izgleda da su to neki stelt Japanci

Puna ih Mostarska , samo se ne vide

dragvorl napisao: 12 Okt 2018, 23:13 1280000 vs 1690000 broj privatnih putnickih vozila '90 vs 2014. Nekih 30ak % rasta.
Samo cu jednu stvar da te pitam - imas li oci i da li prolazis ulicama ove zemlje ili vozis helikopter?
U pricu o samo 30% rasta ( po komunjarcima bi trebalo da je 300% pad ali nema veze) moze da poveruje samo onaj ko na Jupiteru zivi.
Bre ne mozes kolima da stignes za sat vremena na drugi kraj grada , a mostovi se prelaze po 40 minuta!
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Lakse malo momcino. Tih godina je NS imao skoro duplo manje stanovnika, BG je isto imao manje, a u Srbiji zivi sveukupno manje ljudi. Sta ti to govori? Ti naprica ovde, pomislicu da zivimo u Kaliforniji, svako ima po jedan auto. Vidim da pise da si iz BG. Ako ides nekad malo van, par stotina km u neko selo, regionalni put, pa reci kakve su tamo guzve...