Vesti iz auto-industrije
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Vesti iz domaće i svetske auto-industrije
Pazi, mene su iznenadili i prodajni rezultati Dacie u DE i cinjenica je da ta vozila i tamo imaju trziste u doba ove krize ali procentualno gledano, sve je to zanemarivo, zna Nemac sta valja 

- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:

Uprkos krizi koja žestoko drma sve evropske proizvođače, pa i Opel, Nemci ne odustaju od ulaganja. Nedavno je, nepune dve godine od početka radova otvorena nova Opel fabrika motora u mađarskom gradu Sentgotard.
Ova fabrika u koju je investirano preko 500 milona evra proizvodiće savremene i štedljive benzinske i dizel motore za sadašnje i i buduće Opelove modele.

Prvi u planu je novi benzinski agregat od 1.6 litara sa direktnim ubrizgavanjem. Motor će nositi oznaku SIDI (Spark Ignition Direct Injection), a proizvodiće se u nekoliko varijanti snage sve do čak 200 KS.
On ispunjava Euro 6 norme o izduvnim gasovima, a premijerno će biti ugrađivan u novu „astru sedan“.
Opel, inače do 2016. planira predstavljanje čak 23 nova modela i 13 potpuno novih benzinskih i dizel agregata.

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Iskreno, mislim da je ovo drmanje prazne slame..
I prilicno sam siguran da Opel ima daleko veci kapital od Fiata...
Kao i prodaju.. O proizvodnji da ne govorim..
I prilicno sam siguran da Opel ima daleko veci kapital od Fiata...
Brzine idu u H-a !!!

- kvcali
- Kontakt:
Vala bas, pa ko bi pravio malolitrazne i turbo motore za sevrolet i ceo GM ako prodaju opel, nisu ni oni sisali vesla

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
Ne bih bio tako siguran...Day Walker napisao:I prilicno sam siguran da Opel ima daleko veci kapital od Fiata...
Ne znam konkretno za Fiat automobile ali Fiat grupa je mnoooogo jaka.
- Day Walker
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa moze da stoji iza njih i sam Bog, ako su gubitasi vrlo lako se moze desiti da budu prodati, GM je vec nekoliko puta bio na ivici da proda Opel.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Dobro, GM je jaci ali kakve to veze ima sa Opelom.
Vec duze vreme citamo tekstove kako je Opel njima teret, kako ne znaju sta ce s'njim i sta bi bilo cudno u tome da ga prodaju kao sto su prodali i Saab.
Vec duze vreme citamo tekstove kako je Opel njima teret, kako ne znaju sta ce s'njim i sta bi bilo cudno u tome da ga prodaju kao sto su prodali i Saab.
Kupovace od drugih kao sto i Opel sad kupuje dizele.kvcali napisao:Vala bas, pa ko bi pravio malolitrazne i turbo motore za sevrolet i ceo GM ako prodaju opel, nisu ni oni sisali vesla
- kvcali
- Kontakt:
prodati opel znaci gubitak mnogih tehnologija, a mora da bude u gubitku kad ima fabrike u nemackoj gde je radna snaga najskuplja a ogranicenu prodaju na evropu, mada po poslednjim reakcijama probija se na globalno trziste
kupuje ali ih i pravi, evo ovaj najmoderniji bi turbo D je njihov
kupuje ali ih i pravi, evo ovaj najmoderniji bi turbo D je njihov

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam koliko ce GM da se zamlacuje sa njima, s obzirom na prognoze za evropsko trziste.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money

Prodaju Opel u kupe par fabrika u Kini koje realno prave krseve ali donose veliki profit.
Uostalom Amerima nikad i nisu bile nesto posebno bitne tehnologije i inovacije kad im i one konzerve donose profit.
Za Opel ce biti spas ako ih kupi Fiat...ne bi valjalo da VW tu umesa svoje prste...
Nemam brojke, ali sam prilicno ubedjen da nije tacno ni jedno ni drugo.Day Walker napisao: I prilicno sam siguran da Opel ima daleko veci kapital od Fiata...

@Floyd, ako VW kupi Opela nekoliko clanova foruma ce zavrsiti u ludnici, a jedan ce izvrsiti samoubistvo gazenjem samog sebe.

"Opel Astra 2.0 TDI Comfortline"... "Opel Corsa 1.4 TFSI Trendline"...

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Day Walker
Samo pogledaj koliko aktuelnih modela ima Opel, a kolio Fiat..
Pogledaj motorizaciju u ponudi jednih i drugih, i nema sta vise da se prica o proizvodnji
Moze GM da prica da ga Opel sputava, ali isto tako, GMove platforme za vecinu modela su proistekle od Opelovih Inzinjera..
Fiat koristi Opelove platforme.. I koristice ih ubuduce... Jer je takav dil, s obzirom da je Opel dobio dizel tehnologiju..
sad mi kakimo o svemu, a istina je negde tamo
Pogledaj motorizaciju u ponudi jednih i drugih, i nema sta vise da se prica o proizvodnji

Moze GM da prica da ga Opel sputava, ali isto tako, GMove platforme za vecinu modela su proistekle od Opelovih Inzinjera..
Fiat koristi Opelove platforme.. I koristice ih ubuduce... Jer je takav dil, s obzirom da je Opel dobio dizel tehnologiju..
sad mi kakimo o svemu, a istina je negde tamo

Brzine idu u H-a !!!

Ko prica o Fiatu kao Fiatu? Njih vadi to sto imaju Chrysler...
Evropa je vrlo nebitno trziste na globalnom nivou... Pored USA, Kine, Brazila i slicnih, EU je smesna...
Platforme, motori... To je tako nebitno danas... Ionako po klasi imamo 3 platforme i 4 proizvodjaca motora, sve ostalo je varijacija na temu...
Evropa je vrlo nebitno trziste na globalnom nivou... Pored USA, Kine, Brazila i slicnih, EU je smesna...
Platforme, motori... To je tako nebitno danas... Ionako po klasi imamo 3 platforme i 4 proizvodjaca motora, sve ostalo je varijacija na temu...