Njega nisam probao.Ralee napisao:cuveni Projekat X
Pošto vidim da se razumeš u vina(svakako više od mene) jednom sam čitao intervju sa nekim poznatim USA degustatorom, te je on tu pričao kako postoje odična vina od par dolara i sranje vina od par stotina ili hilajda dolara....Ralee napisao: 11 Okt 2018, 10:47 Ako je merlot i cabernet onda Santa Lucia Crvena Kozlovic bez greske. Samo merlot Robert Mondavi Kalifornija, Chateau Greysac. To je ovako iz glave. Od jeftinijih Bukovo, Doja, Bjelica. U principu to je poznata francuska kupaza i sta god da izaberez neces pogresiti.
Iskreno prvi put cujem. Pretpostavljam da se na taj nacin ubrzano vrsi dekantiranje, vazduh dopire u vino pa je ono prijatnije. Vrlo moguce da je istina.superboss napisao: 15 Okt 2018, 18:27 Pošto vidim da se razumeš u vina(svakako više od mene) jednom sam čitao intervju sa nekim poznatim USA degustatorom, te je on tu pričao kako postoje odična vina od par dolara i sranje vina od par stotina ili hilajda dolara....
Elem ono što je on rekao u tom razgovoru je sledeće: kako drastično popraviti ukus i najgoreg vina? Sipati ga u blender i provrteti par minuta.
Ne znam da li je istina, i jeli li čuo/probao to?
Moje razumevanje u vino se završava kod čitanja etikete(nekad ni to ne uspem iz prve)