Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Svačega na ovom svetu ima, pa valjda i da je nekome zveknuo motor zbog aleksinačkog, ili kog već filtera.nikaragva napisao: 18 Okt 2018, 11:07 Pa ima testova filtera u laboratorijskim uslovima, nije to tajna.
A ima i slucajeva ribanja motora zbog filtera, nije ni to tajna.
Ko hoce da rizikuje zbog par stotina dinara neka izvoli.
Samo nekom je generalka par hiljada evra, nekom par hiljada dinara, nije ni to tajna.
Vrhunski majstori za zastavina vozila su tvrdili da ona mogu neretko da odvozaju cak i po 100.000km bez generalne. Tako da ne znam o kakvim stotinama hiljada km bez generalne pricas?Пунтилак napisao: 18 Okt 2018, 16:19Svačega na ovom svetu ima, pa valjda i da je nekome zveknuo motor zbog aleksinačkog, ili kog već filtera.nikaragva napisao: 18 Okt 2018, 11:07 Pa ima testova filtera u laboratorijskim uslovima, nije to tajna.
A ima i slucajeva ribanja motora zbog filtera, nije ni to tajna.
Ko hoce da rizikuje zbog par stotina dinara neka izvoli.
Samo nekom je generalka par hiljada evra, nekom par hiljada dinara, nije ni to tajna.
Samo jedno znam da nema - generalke za par hiljada dingera
Nego, kako su sve one drndave Zastave ( i Golfovi 1,2,3) odvozale decenije i stotine hiljada km po bušnim SFRJ / SRJ / RS putevima, sankcionim i kriznim falš uljima i gorivima.. i dovukle se do 21. veka? Pa još sa ne-brend filterima?
@A170T
Verovatno to nisi hteo, ali si zapravo izreklamirao bugarski Bosch.
Koristio si ga 2 umesto 1 god, ostao u funkciji , nepocepan, nezapušen.. pa to je ok i za preporuku.
A onaj prvi mi je sumnjiviji jer je posao filtera da bude prljav umesto motora. On i treba da hvata prljavštinu ali mislim da si verovatno prešao manj kilometražu a i ulje je bilo sveže pa je zato tako "svež" i žut
Elem, u oba slučaja dokazano je jedno - ti filteri su samo "čaša" sa filter papirom i nikakva SF priča. Kod nekih se i menja samo filter papir a "čaša" ostaje.
O tome se i radi, tvrdis da je nesto identicnih karakteristika bez ikakvog osnova.Пунтилак napisao: 18 Okt 2018, 09:57 @botr
Mislim da ipak treba biti genije pa bez laboratorije prebrojati mikronske čestice koje je filter propustio / zaustavio.
Ja prob'o pa ne ide, a kome je uspelo - taj je za mene genije i ja mu skidam kapu.
Ali filter papir je sam po sebi jeftin i tu nema štednje ni filozofije već skoro 100 godina
Tvpje argumente još nisam stigao da iščitam koliko ih imabotr napisao: 19 Okt 2018, 08:48 O tome se i radi, tvrdis da je nesto identicnih karakteristika bez ikakvog osnova.
To nije dodatak nego off.nikaragva napisao: 19 Okt 2018, 09:03 Samo jos jedan dodatak, zazore sadasnjih automobila i zastavinih iz proslog veka je skoro pa nemoguce porediti.
Stoga su potrebniji filteri koji ce da zadrzavaju vise necistoca, koje su bez posledica po motor ranije prolazile, sada jednostavno nema vise mesta.
Svasta, otkuda ti to....Пунтилак napisao: 19 Okt 2018, 10:28
Moj argument - ljudi svakodnevno, od Indije do Amerike u svoje automobile stavljaju no name filtere .