Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Dobro veče

Post od kragujevac »

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Malo kaskamo, ali nezadrživo napredujemo.

Uvodi se novi uređaj za sva vozila u Srbiji! Biće priključen na radio, a evo čemu služi!
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/uvodi- ... 92636/vest

Novina kakvu smo svi čekali!

Vozači u Srbiji znaće za svaku nesreću na putu ubrzo nakon što se ona desi, čime će blagovremeno biti upozoreni da uspore kretanje ili promene rutu ukoliko je saobraćaj u potpunom prekidu.
U realnom vremenu biće obavešteni i o vremenskim nepogodama koje bi mogle da prouzrokuju saobraćajne nezgode.

Automatska poruka

Reč je o takozvanom RDS sistemu obaveštavanju vozača o stanju na putevima preko radio-veze, što se već primenjuje u nekim zemljama. Zahvaljujući tome vozači će dobijati obaveštenje ukoliko je negde došlo do velikog sudara, zastoja ili se pojavila magla kakva je prošle nedelje odnela osam života na auto-putu kod jagodine, a sve kak obi se predupredile nesreće u saobraćaju.

Ovu novinu potvrdio je i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov. Prema njegovim rečima, sistem je takav da se poruka automatski uključuje za konkretnu deonicu puta na kojoj se nalazite.

- Obaveštenja bi bila emitovana putem repetirota JP „Emisiona tehnika i veze“, a poruka će se automatski uključivati čak i ako trenutno slušate muziku na CD ili putem USB – najavio je Arsov.

Kako objašnjava Slađan Stanković, rukovodilac sektora tehnike u ovom preduzeću koje će obezbediti tehničke uslove, svaki auto ima mogućnosti za prijem ovakvih obaveštenja.
Uključiti dugmeta

- Za početak sva vozila treba da imaju uključenu ovu opciju, odnosno dugme TA (trafic anouncment), koji ima svak iradio sa RDS prijemnikom, i koje je po difoltu uključeno, ali ga vozači iz nekog razloga isključuju. Radio-stanica sa nacionalnom pokrivenošću prikuplja podatke saobraćajne policije „Puteva Srbije“, meteoizveštaje i selektuje ih. Operator zatim uključuju prijemnik za konkretnu deonicu na koju se informacija odnosi, a spiker saopštava informaciju kao i svaku drugu vest. To praktično znači da ako ste u zoni dometa predajnika koji emituje informaciju od značaja i imate uključenu opciju TA, vama će se automatski prekinuti muzika i čućete saopštenje – ističe Stanković.

On napominje da za sada u Srbiji postoje tri repetitora na kojima mogu da ožive ovaj sistem, ali su u ovom preduzeću još početkom godine napravili projekat obnove FM mreže za emitovanje radijskih programa javnih medijskih servisa. Kada to bude realizovano, cela Srbija će biti pokrivena, odnosno u ovom slučaju sto odsto auto-puteva, 98 odsto regionalnih i 97 odsto lokalnih puteva.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Neki vec koriste TA ali ne u skladu sa pravilima. Imao sam situacije da mi odjednom radi predje na neku stanicu kojoj pocinju vesti, pa sam iskljucio tu opciju.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Uvodi se NOVI UREDJAJ koji će biti PRIKLJUČEN na radio. :ccc: :ccc: .
Samo da te informacije u letnjoj sezoni daju i na engleskom i nemačkom.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Misliš na Turskom i Albanskom?

Izvinjavam se unapred na citiranju posta iznad, znam, glup sam :oops:
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ma za početak bi ENG i GER bilo dovoljno. :)
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

A ja izbacio radio iz auta.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Za to vreme u svetu digitalni radio.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

U SRB lekari se uglavnom drže "Hipokritove" zakletve...

Eeeee koliko sam lično sličnih slučajeva doživeo, sa decom ,na žalost, najviše.....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Pogrešna tema.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da li se I vama cini da Audi ubija sa prodajom ? Ovoliko novih, neverovatno. Beograd je stvarno dimenzija za sebe. Mnogo je ljudi koji imaju puno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ne znam kako da komentarišem. Pomešana osećanja. Ima gomilu klipova sa automobilima, vatrometom i sl. Dobro je da ima sve prste na rukama :D Koliko je bolje to mogao da uradi, kad već ima para za bacanje, šteta.

TapaT

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

lami napisao:Neki vec koriste TA ali ne u skladu sa pravilima. Imao sam situacije da mi odjednom radi predje na neku stanicu kojoj pocinju vesti, pa sam iskljucio tu opciju.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока
To sam i ja primetio pre par meseci, konkretno tdi radio zloupotrebljava tu funkciju.

A clanak, odnosno onoga ko ga je pisao, necu da komentarisem. Ugradjuju novi uredjaj. :kuku:

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

pedja napisao: 20 Okt 2018, 08:43

Ne znam kako da komentarišem. Pomešana osećanja. Ima gomilu klipova sa automobilima, vatrometom i sl. Dobro je da ima sve prste na rukama :D Koliko je bolje to mogao da uradi, kad već ima para za bacanje, šteta.

TapaT
Stoka retardirana. :besan:
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

100X :plusone:
Budaletine. Šta sve retardi nisu u stanju da urade zarad par klikova na YT.
Ljuba Moljac
Odgovori