Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Ne brže od života!

Post od Paja »

Ajde redom

@ Cosmo
Istražni zatvor ne postoji. Postoji pritvor koji može biti određen između ostalog i zbog opasnosti da će okrivljeni uticati na svedoke. Kada će on biti određen je stvar procene tužilaštva i suda.
Ja ne znam ni jedan slučaj da je neko zaglavio u pritvoru zbog dela protiv bezbednosti saobraćaja sa lakim telesnim. Ne kažem da nije moguće, ali nije uobičajno. Morao bi biti neki ozbiljan razlog za tako nešto.

@ Ivancho
Da si rekao da ne pristaješ na oportunitet ne bi ga ti gonio nego tužilaštvo po službenoj dužnosti. Ti bi otišao još jednom ili dva puta da daš izjavu. Ja lično se ne bih nikada saglasio sa oportunitetom kad je okrivljeni izvršio saobraćajku pijan.

@ Grujić
Oficijalno te proglašavam za svog podparola :D
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

@Paja , da na to sam mislio. Ali meni svako izlazenje sa posla predstavlja problem. Pritom se radi o romu, te mislim da bi samo bilo odlaganje, natezanje i razvlacenje. Moja greska je bila sto mozda nisam "angazovao" neku od advokatski kancelarija koje su me zvale na kucni br, da me zastupaju za procenat...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

E to što zovu je težak kriminal.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

:plusone:

Ko li im samo daje slucajeve tj ko im dojavljuje za nezgode i koje su "kategorije" (alkohol, povrede...)????
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

@grujic - prestigao ga, preprecio auto nasred puta, izasao iz istog, dosao do coveka, otvorio mu vrata u psovanje, nije ga udario ( sad sam pitao drugara ), zatvorio vrata i polupao prozor.

u svakom slucaju krajnje bahato, uz to sto je sam on bio kriv, ovaj stariji covek nije nimalo.

takve treba kaznjavati najostrije. sutra bi se na mestu tog starijeg coveka mogao naci otac bilo koga od nas...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Naravno, to je drugo, to ni nije saobracaj...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

cozmo napisao:I sreca sto je Avensis jedan od najboljih na pole testu bezbednosti. Pogledajte udarac. Ovde se pokazuju i svi zastitni sistemi i zasto se bas NCAP testira pri ovakvim brzinama (najcesci broj udesa).
Pogledati statistiku iz prakse, koja je ostrija od euro NCAP, gde se Avensis uvrstio u sam vrh po bezbednosti putnika.
http://media.folksam.se/sv/2011/08/30/f ... 80-i-topp/

Srecom pa nije niko teze povredjen.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Steta sto ne znamo Svedski...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zasto je Srbija tu gde jeste? Divljas motorom pijan, ubijes dete na pesackom i dobijes 4 godine. Od toga odsluzis verovatno 2-3. Posle idemo opet...e sudije, drzavo... :thumbdown: :nonono:

Četiri godine zatvora motorašu koji je ubio dečaka na Bulevaru

Pred Višim sudom u Novom Sadu, danas je izrečena kazna tridesetogodišnjem Goranu Vejnoviću, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradao dvanaestogodišnji David Dobrijević.

Okrivljeni Goran Vejnović osuđen je na četiri godine zatvora, jer je 20. jula 2010. godine na Bulevaru oslobođenja, motociklom naleteo na dečaka koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu.
Obrazlažući presudu, sudija Svetlana Tomić Jokić je rekla da je Vejnović tog dana vozio motor u stanju srednje alkoholisanosti, sa nešto više od promil alkohola u organizmu. Takođe, vozio je motocikl brže od propisane brzine.
Završetak suđenja obeležio je i manji incident, jer je porodica poginulog Davida Dobrijevića burno reagovala, na kako su je nazvali, sramnu presudu. Otac dečaka je pokušao u hodniku sudnice da priđe ocu okrivljenog, ali je taj pokušaj sudska straža sprečila.
Inače, za krivično delo za koje je osuđen okrivljeni Goran Vejnović, propisana je kazna od 2 do 12 godina zatvora.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Ceti ... evaru.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

dragvorl napisao:Zasto je Srbija tu gde jeste? Divljas motorom pijan, ubijes dete na pesackom i dobijes 4 godine. Od toga odsluzis verovatno 2-3. Posle idemo opet...e sudije, drzavo... :thumbdown: :nonono:
Pa da, zato sto je mala zemlja, a velika korupcija, pa onda uvek neciji tata, techa, strina, ujak poznaje nekog od sudija, nadje vezu i "sredi" stagod hoces, uz opravdanje da je ovaj zgazeni ionako mrtav i nema nazad, a ovaj sto ga je zgazio je "ugledan gradjanin" ili "porodicni covek" itd...
S druge strane, kad imas naivcinu (kao sto sam ja) koja nece nista da sredjuje i podmicuje, onda dobijes 2 godine uslovne kazne i novcanu kaznu, zbog lude babe na biciklu koja se "uplasila kada je videla moj auto", pa je pala i malo ugruvala dupe. Mogu misliti sta bi bilo da se uplasila malo jace, pa da je polomila ruku. Verovatno bih i ja dobio 4 godine zatvora.

Samo treba muckati, vrdati, podmicivati, voditi na vecere, uvlaciti se u dupe... To se isplati. Samo laktaj i sve ce biti dobro u zivotu!
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sjajno nam je pravosudje.

BRAVO! Ne znam kako spavate nocu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kolko se sećam bila je priča da je vozač umro kasnije(očigledno ne) a niko nije spominjao i da je bio pijan.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ovo je ipak malo... Kad god je alkohol to mora da ide ka maksimumu...
Da su drugacije okolnosti licno ne smatram da mora da ide neka visoka kazna...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pijan, sa suvozačem bez kacige, dizao na zadnji točak, preko ograničenja, u bulevaru sa pešačkim prelazom.

Ja mislim da se trudio nije mogao da smisli gore okolnosti.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Bukvalno
Odgovori