Vesti iz auto-industrije

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Vesti iz domaće i svetske auto-industrije

Post od AcaKayak »

Bez uvrede prema bilo kome ali nikada mi nece biti jasni ljudi koji nesto vole do nebesa a nesto drugo isto tako mrze jer je konkurencija. Uvek sam gledao da uzmem ono sto mi je u tom momentu najpotrebnije, auti se recimo redje menjaju ali telefon nikad nisam gledao mora taj proizvodjac ili bilo sta drugo...

A da ne bude totalni offtopic, najmanji je problem koja je veca firma od koje... Normalna je stvar da manja firma kupi vecu, da li digne kredit ili sta vec, uglavnom ucini to... Konkretno i moj cale je kupio pre par godina firmu koja je veca od njegove nekoliko puta, video u njoj potencijal, uzeo kredit i uradio to... Onda ta veca firma ako si sposoban dobro posluje i vraca taj kredit. Uostalom ako se ne varam Porse je kupio VW, iako je mnogo manja firma... Tako da da li je veci Fiat ili GM ili neko treci... U ovoj prici totalno ne bitna stvar.

Isto tako neko rece da bi VW ugasio opel. To bi bilo glupo jer recimo Opel pravi 1000000 automobila (lupam cifru cisto radi primera) i ako bi tih milion automobila nestalo sa trzista, tu bi uletela sva konkurencija u odredjenom broju, mozda najvise VW ali bi i ostali popunili to mesto... Dok ako opel nastavi da pravi milion automobila onda svi ti prodati automobili pripadaju samo VW grupaciji i nema podele novo nastale rupe u trzistu ;)

Drugo je da su Opel i VW jedine firme u svetu i gasenjem jedne moras da kupis drugu, ali sto bi VW ugasio prodaju tada vec svojih recimo 10 automobila ako ce umesto toga on prodati 5, audi 3, mercedes i BMW po 1... Bolje onda da on ostavi sebi tih 10.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Porsche je u svojoj alavosti i na vrhuncu prodajnog uspeha probao da kupi VW, ali nije uspeo. Pokušaj kupovine je Porsche doveo u tešku situaciju, jer se za pripremu akvizicije preterano zadužio. VW ga je kasnije smazao za doručak. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Secam se da se vise puta okretalo tamo vamo ko koga kupuje, nisam znao konacan ishod na kraju :D

Pogresan primer sam onda dao, izvinjavam se, ali cim je pokusavao znaci da je i moguce ;)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

To je bila cista sreca/nesreca, shebala ih kriza koja je bas tada iznenada eksplodirala.
Nesretan tajming.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Geza napisao:Porsche je u svojoj alavosti i na vrhuncu prodajnog uspeha probao da kupi VW, ali nije uspeo. Pokušaj kupovine je Porsche doveo u tešku situaciju, jer se za pripremu akvizicije preterano zadužio. VW ga je kasnije smazao za doručak. :)
Porsche je uspeo u onome što je i bio zadatak, da preko navodne kupovine ugura svež kapital u VW, koji je ovima bio potreban. Ne mislim da se tu Švaba mnogo alavio i prevario. Zna se ko je u Nemačkoj firma od nacionalnog interesa. Porsche to nije.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Taj pokušaj kupovine je čisto porodična stvar. Porsche je hteo da dve grane familije okupi u jednu kompaniju. Eventualno upumpavanje kapitala u VW je nešto sasvim sporedno. Po strukturi akcionara se idi koliki uticaj ima Porsche u Volkswagenu i zašto se sa tom idejom uopšte krenulo.

50.73% Porsche Automobil Holding SE, Stuttgart
2.37% Porsche GmbH, Salzburg
20.00% State of Lower Saxony, Hanover
17.00% Qatar Holding
9.90% Others
http://www.volkswagenag.com/content/vwc ... cture.html

Više o porodičnim odnosima Porschea i Volkswagena. viewtopic.php?f=7&t=608
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Po ovome ispade da je Porsche kupovao samog sebe. Zapravo da je upumpavao pare u kompaniju koja i jeste većinski njihova. Sad mi se zaista čini da sam i potrefio nešto. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Audi za salon automobila u Ženevi sledeće godine priprema novi 1.5-litarski trocilindrični TSFI benzinac sa 130 KS i 200 Nm. Motor će debitovati prvo u modelu A1 i zameniće dosadašnji 1.4-litarski TFSI. U skladu sa trendom novi motor će trošiti manje goriva i emitovati manje CO2. Početak prodaje je predviđen za proleće naredne godine.
Sličan agregat, ali sa dva elektromotora, je prikazan u Crosslane Coupe Conceptu.

Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kako je ovo gadno. :kuku:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Mnogo me nervira taj novi trend 3-cilindrasa... Moze da ima i 300 KS, i da trosi 3.8lit. za mene ce opet biti kosilica... :)

Tapatalk Post
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

AcaKayak napisao:Isto tako neko rece da bi VW ugasio opel. To bi bilo glupo jer recimo Opel pravi 1000000 automobila (lupam cifru cisto radi primera) i ako bi tih milion automobila nestalo sa trzista, tu bi uletela sva konkurencija u odredjenom broju, mozda najvise VW ali bi i ostali popunili to mesto... Dok ako opel nastavi da pravi milion automobila onda svi ti prodati automobili pripadaju samo VW grupaciji i nema podele novo nastale rupe u trzistu ;)
Ja sam taj neko ko je to napisao ;)

Kada sam rekao "uniste", nisam ni mislio da bi bukvalno stavili katanac na fabriku ali bi dalji razvoj isao u smeru koji ne bi direktno ugrozio VW (jednom su se zeznuli sa Skodom Superb i verujem da nece vise).

Sve u svemu ova prica je bzv jer VW, koliko je poznato, nije zainteresovan za kupovinu Opela...niti vidim jedan dobar razlog zasto bi bio.
Fiat ipak s'druge strane ima neku zajedinicku pricu sa njima koja datira od ranije.

@Markoni

Mene mnogo vise nerviraju nasvirani V8 i V10 motori koji se drekenjaju po gradu...oporezovao bi ih sa 300% godisnje.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Vec su oporezovani... ;)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao:
Mene mnogo vise nerviraju nasvirani V8 i V10 motori koji se drekenjaju po gradu...oporezovao bi ih sa 300% godisnje.
tebe onda nerviraju ljudi koji ih voze, a ne ta kola...

Ja volim da cujem V8, kakav god papan ga vozio..
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Markoni

Tamo mozda...
U CH npr. i nisu jer onaj sa 4.0 placa nekih 300e vise nego onaj sa 2.0...sto je smesna cifra za auto koji toliko potrosi goriva za nedelju dana.
NexT napisao:tebe onda nerviraju ljudi koji ih voze, a ne ta kola...
Nije tacno...neka vozi ko sta hoce i voli ali smatram da takvim autima nije mesto po gradovima...
Pricam konkretno za CH gde mir i tisinu cesto neko pokvari turiranjem neke V8-V10 azdaje ili jos gore R motociklom u cijem zvuku kad mu nabode gas cujem samo "maaaaaaaaaaaaliiiiiii miiiiiii jeeeeeeee" ;)
Idi brate na pistu pa se izivljavaj do sutra.

Meni je isto kul zvuk jakog auta ali ne da ga slusam svaki dan u gradu...tamo je atrakcija ali ovde ih ima puno i brzo bi ti dosadili.
Odgovori