Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Dosta auta sam gledao i kod dosta njih je bilo da treba da pogleda još par ljudi, najavilo se, neko baš zove da pita za auto dok ga ja gledam itd.
Ne kažem da je sve fejk, ali mislim da dobar deo jeste.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
nisam ni ja nikad ostavljao kaparu ili ti depozit kako god kad sam kupovao automobile ali to jeste standardna prica prodavaca kao najavilo se vise ljudi da dodje....
ni ja kad prodajem ne insistiram na kapari sem ako kupac to ne zeli, skoro sam decku prodao auto po preporuci, nisam ga ni kacio na oglas, pogledao je auto, svideo mu se ali nije imao para kod sebe i zamolio me da ne oglasavam auto i da ce doci za 2 dana da ga uzme, ok necu ga ni ja bas prodati za ta dva dana sve i da ga stavim na oglas, tako da je ispostovao dogovor i dosao posle 2 dana da otera auto, ali bilo je i kupaca koji su sami insistirali da ostave kaparu jer npr. ne mogu doci po auto narednih 5-7 dana i to je ok
ni ja kad prodajem ne insistiram na kapari sem ako kupac to ne zeli, skoro sam decku prodao auto po preporuci, nisam ga ni kacio na oglas, pogledao je auto, svideo mu se ali nije imao para kod sebe i zamolio me da ne oglasavam auto i da ce doci za 2 dana da ga uzme, ok necu ga ni ja bas prodati za ta dva dana sve i da ga stavim na oglas, tako da je ispostovao dogovor i dosao posle 2 dana da otera auto, ali bilo je i kupaca koji su sami insistirali da ostave kaparu jer npr. ne mogu doci po auto narednih 5-7 dana i to je ok
Stara prevarantska (srpska) fora koja kod nekih prolazi...Ivan napisao:Dosta auta sam gledao i kod dosta njih je bilo da treba da pogleda još par ljudi, najavilo se, neko baš zove da pita za auto dok ga ja gledam itd.
Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока
Nije to prevarantska fora nego jednostavno- trgovina.
Prevarantska fora je kad na Taho satu piše 180k km, a na carinskoj piše 340k km, a auto je ustvari prešao 450k km.
Prevarantska fora je kad na Taho satu piše 180k km, a na carinskoj piše 340k km, a auto je ustvari prešao 450k km.
Isto kao i "garancija" na kilometrazu recenicom da je ista kilometraza na cajgeru i na carinskoj deklaraciji. A koja je km bila na cajgeru pre nego je auto dosao na carinu bog sveti zna :-(
juce bas gledam neki oglas kod nas, km na satu 170.000 a covek stavio sliku servisne na kojoj je zadnji servis upisan pre 5 godina na 150.000 a svi prethodni servisi su radjeni na oko 25.000 i svake godine, znaci za ovih 5 zadnjih godina prelazio samo 4000
vratio km ali nije razmisljao o servisnoj pa je jos uslikao a pritom auto nikako ne izgleda kao da ima "samo" 170k, ali jbg kod nekog ce i to da prodje obzirom da je cena dobra.

Sto znaci da ima izmedju 250 i 300 hiljada, sto uopste nije strasno. Taman je sve bitno promenjeno.
Uvek se gleda stanje auta, a ne kilometraza.
Bolje uzeti auto sa 250-300 hiljada, na kome je sve sto je skupo potroseno i zamenjeno, nego auto sa 150-200, na kojem te to tek ceka ubrzo.
Uvek se gleda stanje auta, a ne kilometraza.
Bolje uzeti auto sa 250-300 hiljada, na kome je sve sto je skupo potroseno i zamenjeno, nego auto sa 150-200, na kojem te to tek ceka ubrzo.
Dule hakovao tudji nalog. 

Kod mene je tako bilo. KM na satu 175.800km a komplet dokumentacija bila zavucena skroz u pretincu (ima poseban deo gde je ubacena, bas za knjizice). Pisalo je da je zadnji cek auta u dilerskoj kuci bio u pocetkom 2018. na 198.000km. Auto uvezen u avgustu, bukvalno 2 dana pre nego je stavljen na oglas, cak nije ni AMSS bio uradjen. Ispada da su vratili km tamo, u Nemackoj. Sto znaci da je vracena cca 25.000km. Auto je prelazio oko 18-19k godisnje po servisnoj, sto se poklapa sa tom km od 198.000km za nekih 11 godina. Ako je vozen od tad do uvoza, vrv je presao oko 210.000 km maksimalno. Toliko je i moj brat procenio po stanju diskova i slicno, kaze nije ovo 175K, iako je ocuvan, vise je 200k i bio je u pravu. A preko dijagnostike je zadnju km imao krajem 2015. na proveri 140k, znaci otprilike 19k godisnje je prelazio. Ono sto isto mi nije pasovalo je sto je neko mazno alufelne sa letnjim gumama. Dal diler u DE ili ovaj ovde kod nas, jer su bile celicane sa zimskim gumama (logicno jer je auto predat auto kuci u nemackoj u januaru cini mi se). A na Dekra spec. stoji da su bile i letnje 205 gume, znaci 16tice alu.OMP napisao: 25 Okt 2018, 08:50 juce bas gledam neki oglas kod nas, km na satu 170.000 a covek stavio sliku servisne na kojoj je zadnji servis upisan pre 5 godina na 150.000 a svi prethodni servisi su radjeni na oko 25.000 i svake godine, znaci za ovih 5 zadnjih godina prelazio samo 4000vratio km ali nije razmisljao o servisnoj pa je jos uslikao a pritom auto nikako ne izgleda kao da ima "samo" 170k, ali jbg kod nekog ce i to da prodje obzirom da je cena dobra.
Inace ortak pre nekoliko godina uzeo Mazdu 3 dizel sa 132.000km... i pisao direktno dileru Mazdi u nemackoj... lik mu odgovori, zadnja km za vas broj sasije je bila pre 18 meseci 275.000

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Stara prevarantska srpska fora prijatelju je npr. Ja prodajem auto tebi... ti dođeš da vidiš auto. Ja se pre dogovorim sa drugarom da dođe skoro u isto vreme, da vidi auto isto kao ti. Ali mi se tad kao ne poznamo... I ti posto si prvi dosao, kao zainteresovan si za auto... u tom ovaj prevarant drugar kao ja cu ga kupiti, ovo ono... samo da ti udari žeznju i neizdrz...member napisao:Nije to prevarantska fora nego jednostavno- trgovina.
Ko je kupovao nekad auto-zna kako to izgleda

Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Niko od nas nije kupio auto, sve su ovo pokloni od tetke. Ne znam gde si to kupovao i od koga, gledao sam X automobila i nikad ništa slično nisam doživeo. Ni u mom okruženju nisam čuo za takav primer.
A ovo "stara srpska fora" mi momentalno stvara nagon da ispraznim creva
A ovo "stara srpska fora" mi momentalno stvara nagon da ispraznim creva

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
secam se kao dete kad sam isao sa ocem i dedom da kupujemo kola bili su ti fazoni, posebno ako je u pitanju pijaca automobila pa kao ima jos 2-3 zainteresovana a svi rade u dilu mada i tad je retko ko padao na te fore
To si dobro rekao, "davno kad je deda kupovao". 
Danas, prodavac koji prodaje tu foru je stvarno kreten.
A kupac koji padne na to je obična budala.

Danas, prodavac koji prodaje tu foru je stvarno kreten.
A kupac koji padne na to je obična budala.
Pa tim debilnim "trikovima" se sluze i u salonima novih kola
Tapatalk

Tapatalk