steva_anya napisao: 24 Okt 2018, 18:32
Inace sam mislio da se er beg otvori uvek ako senzor to registruje, bez obzira da li je vezan pojas ili ne.
Nisam siguran kako je reseno kod iole novijih automobila ali mislim da ne bi smeo da ispali airbagove ako pojas nije vezan.
Najveci problem kod vozaca/suvozaca koji se javi kod ispaljivanja frontalnog airbaga je to sto kada vozac nije vezan inercijom kada krene napred prema airbagu krece da klizi preko airbaga na gore , prema krovu automobila, i dolazi do povrede/lomljenja vrata.
Sto se tice komentara za wintere i ne znam sta pozadi, cime se vi bavite i sta gledate ?!
Wintera je sasvim regularna guma i nigde nije zabranjena za upotrebu na bmw, bar ja nisam procitao. To sto neko vozi bmw sa winterom ne vidim sto je to vas problem, ocito po nekima je to guma samo za Punta (izvini Sale) ?
To sto se liku desilo veze nema sa winterom ili bilo kojom drugom gumom, lik je pod opijatima vozio, ko zna sta mu bilo u glavi u tom momentu. Sreca je sto nikog sa njime nije povukao ili nekog ubio usput.
Sa Ogijem se slazem za bahatost, jer je svesno nadrogiran i bez dozvole vozio (pod zabranom upravljanja) , tu nema sta puno nego bahatost ("moze mi se, imam para").