Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Dobro veče

Post od ftj »

Nespresso imas za 80e kod dilera, nema smisla ici na dolce gusto.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

ddanijell napisao: 27 Okt 2018, 21:31
H4wkeye napisao: 27 Okt 2018, 21:06 Ja pijem kafu ali nisam cuo za Nespresso do sad. Sad sam pogledao sajt malo. Znaci ovo su kao neke kapsule sa raznim ukusima i aromama? Kupis ovaj njihov aprat i koristis njihove kapsule. Mada, koliko vidim mora da narucis minimum 50 kapsula.... Sta ce nekom toliko odjednom. Ajd da je 10 pa i ok.
10 kapsula = 10 kafa, a to je nama u kuci dnevna doza po nekad koju popijemo (nekad i znatno vise kada se naredjaju gosti).
Od 1kg imas 120-140 kafa, tako da 50 kapsula je kao da je neko rekao minimum 400grama kafe, nista veliko realno.
Svakako kapsule su samo za one koji piju 1-2 kafe dnevno, sve preko toga nema nikakve ekonomske racunice naspram krstenog aparata koji koristi kafu u zrnu i melje za svaku pripremu.
Davati pola eura po kapsuli/kafi u kucnoj varijanti je kriminal jer to ispada oko 65-70e po kilogramu kafe. Sa mojom potrosnjom oko 3kg mesecno ako bih koristio kapsule vise bi mi se isplatilo da se drogiramo umesto kafenisemo :)
Ja pijem jednu dnevno. Generalno u kuci trosimo dosta kafe ukupno. Samo ne znam da li svi vole ovakvu kafu, tipa Nespresso :D Hvala za info.

@Ftj Mislis na KP i to?
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Mi tacno 1 god imamo Nespreso aparat, i kafa je stvarno odlicna (inace je aparat na 19 bara), imamo aparat sa mlekom, kada zelis sa mlekom, samo stavis rezervoar za penusanje iz frizidera u masinu, pa onda nazad.

Kako pijemo kafu nas dvoje, dva do 3 puta dnevno ona, ja samo vikendom (imamo na poslu profi masinu od 15k EUR), ovo nam je fino resenje, jer je svaka kapsula zatvorena i kafa nam ne izvetri. Kada bi imali u zrnu, brzo bi nam izvetrela i to ne bi bilo to ako je vise ne konzumiramo.

Odrzavnje aparata prakticno bezosecajno (jer je aparat prakticno samo greja i pumpa), na par meseci se ocisti kamenac, i svake nedelje operemo rezervoar za mleko u masini.

Ima dosta odlicnih zamenskih kapsula, mi najvise volimo Dalmayr i Jacobs, mada ima i Lavazza fine ukuse, koji mogu da se nadju po akcijama, i onda je cena ekvivalentna 3 u 1 kesici.

Za brz zivot, i retku a dobru kafu bez odrzavanja, je nama prava mera.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

pedja napisao: 27 Okt 2018, 18:56 Gde god odem:
Kakvu kafu piješ?
Nikakvu.
Nećeš kafu?
Ne, ne pijem kafu.
Uopšte?
Ne.
Stvaarno?
Da, ne pijem kafu.
Hoćeš Nes?
Nccc.
Ni to ne piješ?
Ne.
A nemoj da se stidiš!
Ama, ne pijem.
Stvarno? Nikada?
Pa, ne. Nije da nisam probao, ali ne pijem.
Ma, nemoguće... A da pristavim jednu malu?

:plusone:

TapaT
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Slika
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Kakvo je mišljenje o ovom aparatu ? Vredi ili prosto za te pare nema ništa da valja ?

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

ikac2000 napisao:Mi tacno 1 god imamo Nespreso aparat, i kafa je stvarno odlicna (inace je aparat na 19 bara), imamo aparat sa mlekom, kada zelis sa mlekom, samo stavis rezervoar za penusanje iz frizidera u masinu, pa onda nazad.

Kako pijemo kafu nas dvoje, dva do 3 puta dnevno ona, ja samo vikendom (imamo na poslu profi masinu od 15k EUR), ovo nam je fino resenje, jer je svaka kapsula zatvorena i kafa nam ne izvetri. Kada bi imali u zrnu, brzo bi nam izvetrela i to ne bi bilo to ako je vise ne konzumiramo.

Odrzavnje aparata prakticno bezosecajno (jer je aparat prakticno samo greja i pumpa), na par meseci se ocisti kamenac, i svake nedelje operemo rezervoar za mleko u masini.

Ima dosta odlicnih zamenskih kapsula, mi najvise volimo Dalmayr i Jacobs, mada ima i Lavazza fine ukuse, koji mogu da se nadju po akcijama, i onda je cena ekvivalentna 3 u 1 kesici.

Za brz zivot, i retku a dobru kafu bez odrzavanja, je nama prava mera.
Da li ovaj Nespresso of 12k na sajtu ima za mleko isto? Ne vidim da pise. Ili to za mleko mora posebno.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Uglavnom nemaju, mi imamo ovakav, samo sto je na akciji placen 196 eur.

De'Longhi Nespresso Lattissima Touch | EN 550.B Kaffekapselmaschine mit Milchsystem | Gratis Welcome Set mit Kapseln in unterschiedlichen Geschmacksrichtungen | 19 bar Pumpendruck | Schwarz

Fora je sto cesto imaju akcije za masine bez mleka, koja je u jednom trenutku bila 69 eur, a uz nju se dobije vaucer za kapsule od 40 eur.
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

havijer napisao:Da li ima neko ideju gde bih mogao ove čaše da kupim? Slika

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Od 25.10Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Bice masovna histerija

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Još uvek nisam bio u domaćem Lidlu. Dobra stvar je što su se drugi trgovci ozbiljno trgli. Nadajmo se da će potrajati i biti sve bolje za potrošače.

TapaT

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja imam traume od Lidla od pre neki dan. Pošto mi je gradilište kod Lidla u Vojislava Ilića odlučim da skoknem i kupim nešto za doručak, posle slavio što sam živu glavu izvukao.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

To i nije neka specijalna cena, s obzirom da se radi o reklamnim casama. Ja sam Heineken case za pivo 0.5l u Madjarskoj uzimao za oko pola evra po komadu. I uvek ima nesto na tu foru u ponudi.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

pedja napisao:Gde god odem:
Kakvu kafu piješ?
Nikakvu.
Nećeš kafu?
Ne, ne pijem kafu.
Uopšte?
Ne.
Stvaarno?
Da, ne pijem kafu.
Hoćeš Nes?
Nccc.
Ni to ne piješ?
Ne.
A nemoj da se stidiš!
Ama, ne pijem.
Stvarno? Nikada?
Pa, ne. Nije da nisam probao, ali ne pijem.
Ma, nemoguće... A da pristavim jednu malu?

TapaT
+1 :-D

Sent from my BBD100-1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

H4wkeye napisao:
mića napisao: 27 Okt 2018, 21:17 To je nesto poput onog dolce gusto, isti fazon sa kapsulama

https://www.tehnomanija.rs/mali-kucni-a ... p100b.html

od domace tzv turske kafe mi proradi kiselina u zeludcu mogu samo fliter kafu da pijem :-)
Ja vec neko vreme razmisljam da uzmem neki fin aparat za kafu. Nesto tako do 100 evra. Vidm sad da je ovaj Dolce Gusto ~9000. A Nespresso je 11.900. Samo mislim da Nespresso ima vise ukusa.
Imam ja DG. Uzeo ga u Saturnu za smesne pare, bukvalno ga poklanjali. Dok mi je austrijski nalog bio aktivan, cesto sam narucivao a i dobijao pokloncice. Naisao period kad je skupljao prasinu, i ovi mi ugasili nalog. Mrsko mi je cimati drugara da mi vuce i kafu non stop, ionako dolazi pretrpan ko tetka neka.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Odgovori