Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od passenger »

Pa tu je I krenuo, al jebeš ga kad ti kočiš toliko da se diže prašina I jedva staneš ispred auta
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Heroj, ne snimas dashcamom?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

@Heroj, ovo blizu Kalenic pijace?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne snimam, zeznuo mi cale konektor kada je cupao kabl i vec godinu dana nikako da je popravim, visi mi kablic od punjaca :)

Da, Kalenic je tu pre zardinjera ulicom levo.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Poznato mi bilo, koji kreten mora da budes da izvedes to sto je taj izveo mi nikad nece biti jasno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

U petak stojim u koloni, na semaforu, radovi, posle OK klisure, naizmenično propuštanje. Kolona se odužila, mrak, vide se svetla. Pali se zeleno, ja gledam u retrovizor, pitam se da li je moguće da niko neće u levu traku i da pretiče kolonu.

Nakon dve sekunde, eto ga oslobodilac, BMW (neočekivano :D ).

Izađem ja lepo u levu traku, bez da pretičem, samo vozim "pored sebe". Vratio se u desnu traku, dva vozila iza mene, mirno, bez protesta.
---

Kada sam krenuo iz BGa, uspon pored NIS pumpe, u desno traci bus, ja u srednjoj, u levoj brži od nas, dosta vozila. Naravno, brži sam od busa i stižem ga. U retrovizoru Merc iz leve trake ide u krajnju desnu, koja je prazna, do busa. Najavljujem devojci da će raspaliti po gasu odozdo, jer je relativno daleko. Tako i bi, ubeđen da će stići do busa pre mene. Iako se "rupa" smanjuje, čovek ne pokušava da uspori. Pametniji popušta, pa oduzeh gas da prođe, jer ne mogu da razmišljam o tome koliko je svestan i šta bi se desilo pri iznenadnim kočenjima uz toliko automobila. Verujem da bi Merc stao pre busa, ali... Provukao se između nas, bez uporenja i odmah preskočio u levu traku, a zatim opet u srednju, pa u desnu....

---
Danas, iz Mladenovca, uspon sa dve trake. Srednja traka jeste preticajna i "naša", ali je ista takva i za one iz suprotnog smera, kada je čista.

Na usponu ukupno tri automobila. U suprotnom smeru koliko hoćeš. Nas dvojica u desnoj, a ispred nas Q5 u levoj, sam sa sobom, ni pomislio nije da pređe u desnu. Sa druge strane niko ne može da pretiče. Od toga pizdim, čak i kad ne smeta meni direktno.

Ako ništa, na naplatnoj (Vrčin) utrčao je u ENP trake, iza neke Lybre, koja je imala problem (jal nedostatak/dupuna kredita, jal nešto drugo), a iza njega još neki, pa ostadoše tako, pored bar pet praznih rampi.

Eto, stereotipi o premijumima i njihovim vozačima :D

TapaT

Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Večeras oko 6 na Adi, prilaze dva automobila kružnom toku, prvo neki mali gradski auto, iza njega veliki beli SUV (pala noć, nisam obratio pažnju na modele). Gradski auto ulazi u kružni tok, SUV daje gas i uz dranje motora ulazi u kontra smer u kružni tok da bi iz njega izašao pre ovog malog automobila. I to na Adi gde će svakako da parkira nakon 200 metara.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja napravih prošle nedelje 700+ km po Srbiji i u povratku kući na Gazeli iseče me budala u kombiju. Aj što me možda nije video, mrtav ugao, nego što ni migavac nije dao. Sreća brzo sam odreagovao da me ne udari. Kad sam seo na sirenu dao je po gasu i isekao lika ispred mene. Debil.

HTC Desire 12 via Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Mene, ne davanje migavca, više u opšte ne iznenadjuje.
Pre par dana u BG, od uključenja na put ka "Pupinovom mostu", pa sve do sajma, niko, ali baš niko nije uključio migavac pri promeni trake.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dosta su čudni ljudi. Stanu kao da skreću, naravano bez migavca, i očekuju da ih pustim.
Primetio sam da nema pravila, budu i non-BG tablice, i neka soc kola, nije samo BMNJ/Audi.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

aviator napisao: 06 Nov 2018, 08:25 Mene, ne davanje migavca, više u opšte ne iznenadjuje. Pre par dana u BG, od uključenja na put ka "Pupinovom mostu", pa sve do sajma, niko, ali baš niko nije uključio migavac pri promeni trake.
Niko vise ne daje migavac. 90 procenata vozaca to ne koristi. A da ne govorim o naglom prestrojavanju bez istog. Samo cimnu volan. Retrovizor takodje ne postoji.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Pa kada dosta njih reaguje na tudji migavac dodavanjem gasa umesto propuštanjem.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

To je u NS bas simptomaticno. :ccc:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Ljudi misle da se zivot vrti oko njih pa se tako ponasaju i u saobracaju. Kad bi razmisljali kako bi meni bilo u toj situaciji da sam u kozi onog drugog, onda bi drugacije postupali... Ljudi su sve bezobrazniji, a ono sto ja vidim da je novi trend u saobracaju je da ljudi ocekuju sve cesce da ti stanes u svojoj traci kako bi oni mogli kroz tvoju traku da obidju/preteknu nekoga.

To sam prvi put zapazio kada doticni nije bio zadovoljan cinjenicom da sam se zaustavio i nakon toga sisao na travu kako bi on nastavio da vozi nego je krenuo da me vredja dok smo se mimoilazili i onda nakon toga i izasao iz vozila... U tom trenutku istina nisam siguran sta je govorio posto sam ja bio glasniji ( :dobarvic: ) posto mi je stao mozak sa cinjenicom da imas prazan put i ti izlazis iz auta da bi se sa nekim raspravljao. Istina nije preticao nego je skrenuo u ulicu zahvatajuci pola moje trake i na mene naisao nekih 15m od raskrsnice.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Sa ovakvim, oholim, ponašanjem u saobraćaju, teško mi je da objasnim sinu, zašto pre skretanja ili planskog zaustavljanja na putu, prvo treba dati migavac.
Uvek, prvo migavac pa kočnica.
Ili zašto pri čekanju na semaforu mi je upaljen migavac dok stojim.
Odgovori