Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Registracija vozila

Post od Vladapetr »

Nisu ih izradile, nego je država urgirala da se na 5% limitira procenat od polise, koji ide agenciji. I do sad je tako bilo po zakonu ali su nalazili način da izvrdaju, pa je to išlo do 20+ procenata.
Sad je država udarila represiju i agencije su digle cenu, što ne bi bio problem kad bi osiguranja onda spustila cenu za taj procenat koji više ne daju agenciji. Ali će verovatno biti kao i za sve ostalo, zabole ih da spuste cenu kad imaju lufta ali će podići čim se ukaže i najmanji povod za to.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Osiguravači su davali dodatni procenat kroz naknade za reklamu. Ja znam za 28% (pouzdano tačan info), možda i više kod nekih.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bogami 4500 je puno za tehnički, a 50e je stvarno previše. Ako toliko bude. Ajde 3000 je i bilo prihvatljivo. Obzirom koliko je tu realno nekog posla ako još dignu cene onda je to čisto dranje.
Posetite www.garaza.rs !
dpkg
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 00:19

Post od dpkg »

Registrovan Fiat Seicento, bez novih tablica i saobracajne 14.100 din. Tehnicki je sada 3.000 din, ranije je bio gratis. Mora biti opran auto i mora zakazivanje tehnickog, traje min. 30 minuta , nesto se kao slika... Isto ide prica o dizanju cene tehnickog sledece godine... Samo komplikovati i cepati sa naplatama u ovoj budjavoj zemlji, na svakom mestu...
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

BMW X1 18d 143konja, 2010god, 32050 dinara, i to povucen popust sa stare polise gde imam najveci popust - nove tablice i saobracajna ( prva registracija )

Sent from my bademantili.rs

https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Dajte preporuku za agenciju na NBG ili u Zemunu, treba da se uradi samo papirologija, ne treba tehnički (1.registracija je novembar 2017.) Obavezno je da izdaju nalepnicu bez odlaska u mup i da izdaju zelenu kartu.
Poslednja izmena od jaksa u 06 Nov 2018, 09:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dunav kod hotela Jugoslavija?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Izmene u načinu registracije: Za nove automobile tehnički na dve godine
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/au ... dve-godine

Tehnički pregled prilikom prve registracije novog vozila ubuduće neće biti obavezan, proističe iz najnovijih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije koje je prodložila Vlada, a o kojima trenutno raspravlja Skupština Srbije.

Vlasnici tih vozila će na prvi tehnički pregled ići tek posle dve godine! Pri tome "slovo zakona" nalaže uvoznicima, odnosno domaćim proizvođačima vozila da izdaju vlasnicima "Potvrdu o saobraznosti vozila", dokaz koji sadrži tačne podatke o karakteristikama vozila.

Uvoznici i domaći proizvođači vozila, ukoliko izdaju ovu Potvrdu sa netačnim podacima biće kažnjeni u iznosu od 200.000 do 600.000 dinara!

- Potvrda je u suštini ista kao i registracioni list s tim da se unose i neki dodaci poput fabrički ugrađene kuke ili druge fabrički homologizovane opreme - kaže za "Novosti" Milan Belin direktor kompanija "Reno-Nisan Srbija" koja zastupa i "Dačiju" - Praktično će sa tom potvrdom i drugim ispravama kupac novog vozila ići direktno u MUP, bez odlaska na tehnički pregled i registrovati vozilo.

Belin kaže i da u njihovoj kompaniji neće biti naplaćivana ova usluga.

- Ukoliko neko od uvoznika proceni da ne može da, iz nekog razloga, da u poptupnosti tačne podatke neće izdavati potvrdui i kupac će ići na tehnički pregled kao i do sada - objašnjava Belin.

Ovo je, posle odluke da vozila starija od 15 godina ne moraju da idu na tehnički pregled svakih šest meseci još jedna lepa vest za vozače.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
forest
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2013, 23:09

Post od forest »

Geza napisao: 25 Okt 2018, 20:09 Registracija valjda može 30 dana unapred. Obaviš sve o jednom trošku.
Da tako sam i ja mislio da obavim sve o jednom trosku i lepo odem da pitam u SUP sta i kako da radim. Kazem saobracajna istice 30 NOVEMBRA, registracija 21 DECEMBRA i meni salterusa kaze da mogu da odradim sve odjednom pocevsi od 1 NOVEMBRA.

Odem ja juce dakle 5 novembra u Dunav osiguranje, zavrsim sve, platim sve, odem na tehnicki i meni na tehnickom zgranuto kazu da oni tehnicki mogu da vrse najvise mesec dana od datuma isteka registracije... kako je meni taj datum 21.12, ja znaci mogu na tehnicki da dodjem najranije 21.11.

A teta na salteru u SUP-u je verovatno samo iz njoj znanog razloga tj neznanja rekla da moze sve da se zavrsi od 1 novembra.

Sada mi ostaje da sve zavrsim nakon 21 novembra, pa do 30 novembra........... eeeee.......a ja nisam u Srbiji tj na sluzbenom putu sam od 20 novembra pa narednih 15 dana.... i veselo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne zaboravi ni novu polisu koja mora biti na datum kada se vrsi registracija vozila, tj da preprave postojecu ako je to moguce.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Bez komentara.

Slika

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Jel ovo legalno uopšte? Deluje mi kao klasično kartelsko udruživanje.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Polupismeno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Oznaka za tonu :glavomuzid:

Sad se oni dogovorili izmedju sebe I diktiraju cene. U proseku da im dodje 10 auta, to je 50 000 dinara dnevno. Ako rade 20 dana, a rade sigurno više, to je milion dinara :srbin:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Drugar mi radi na tehnickom u NS, kaze poceli da rade u 2 smene do 20h uvece.
Odgovori