Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
I prekrio heklanim radovima od pre ww2 

Zadnjih par dana kod mene bude ujutru 2-3 stepena u plusuOgi napisao:Bogami nocu je ovih dana bilo subjektivno hladno, verovatno zbog kosave iako je temp bila iznad 10.
Nisam hteo da se zezam, ne daj Boze nesto da se desi pa da me osiguranje keca iako su u Bosni zimske obavezne od 15. Novembra.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Asfalt bude dosta hladniji. Nije poenta u temperaturi vazduha. Na jutarnjih 3 ili 4 stepena negde moze biti i mraza, gde je vlaga i vetar. Uostalom, nece zimskim gumama nista biti na tim temperaturama koje su kratkorocne, a vremenske promene mogu biti nagle u toku novembra, u jutarnjim i vecernjim casovima.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Izgledaju prilicno dobro I "mocno" ...

Po rezbarenju se premium poznaje.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Jel normalno zategnut saraf treba da popusti kad stanes cijelom tezinom na kljuc?
Ja sam moje gume menjao/skidao felne 2014-te pitaj boga koliko su zapekli brezoni
Ja sam moje šrafove i stezao i popuštao rukom, ako neće da popusti kad celom težinom staneš onda ga je neki sivonjić stezao ili nemaš dovoljno kilaHKS napisao:Jel normalno zategnut saraf treba da popusti kad stanes cijelom tezinom na kljuc?

Otkako sam skapirao da je cela priča o zimskim gumama napola šarena laža i da letnje (dok nema snega) itekako mogu da budu pouzdane, a u dosta slučajeva i bolje od zimskih, nemam nameru da menjam sve dok ne bude stvarno potrebno. Sve u svemu, još uvek mi bleji drugi set.
I ranijeHKS napisao:Jel normalno zategnut saraf treba da popusti kad stanes cijelom tezinom na kljuc?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa zavisi koliko je dugacak kljuc i kolko si tezak 

Šraf se steže momentom od 120Nm obično. To je daleko manji moment od skakanja po ključu, tako da vodite računa da ne oštetite navoj ili se lišite mogućnosti da zamenite točak negde na putu.HKS napisao: 09 Nov 2018, 14:58 Jel normalno zategnut saraf treba da popusti kad stanes cijelom tezinom na kljuc?
Tako stegnut šraf je moguće odšrafiti rukom, ako niste baš sasvim kilavi fizički.
Ne treba stezati toliko. Ja stežem rukom po osećaju.HKS napisao: 09 Nov 2018, 14:58 Jel normalno zategnut saraf treba da popusti kad stanes cijelom tezinom na kljuc?
Kad sam prvi put skidao točkove sa novog auta iznenadio sam se koliko su slabo bili stegnuti šrafovi. Verovatno tako treba jer su svi bili stegnuti potpuno isto i tako sam vozio godinu dana.
Ja u gepeku imam sipku od 1m koja uspesno skine bilo koji sraf. I dete od 30 kg bi lagano skinulo svaki sraf.