Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Pominjali smo to bas dosta mesta vidim natpis da se trazi radnik, a ne nekima i dodatak tipa "za stalni radni odnos", "na duze" itd
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Vreme je da se shvati da plata treba da bude tolika da omogući normalan život.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Primer koliko drzava podrzava male domace preduzetnike. Dobio sam od knjigovodje informaciju da su nam uveli neku izmisljenu taksu koja nema nikakvo logicko utemeljenje. Uglavnom godisnje cemo morati da placamo to oko 335.000 dinara.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Hajde napisi kakva je to taksa posto nemam saznanje o tome?
Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
- Darko
Taksa za naziv firme. Naplacuju ti taksu sto ti na vratima stoji ime firme. Cist harac.
Opstine i gradovi to sami odredjuju. I to vazi za mala i srednja doo i preduzetnike. Veliki sistemi su oslobodjeni toga. Igra je napravljena tako da gasi male i da se forsiraju veliki igraci.
Slicna prica kad je ranije struja poskupela 20% za male i srednje firme dok su vece kompanije ostale na staroj tarifi (ne znam da li je i dalje tako).
Kad gledam kroz nasu firmu. Prometi su nam isti kao pre nekoliko godina (cak i manji jer je konkurencija sve veca) a sve ostalo ide gore (takse, gorivo, struja, doprinosi, plate, autobuske, rezije, knjigovodja, itd itd...) i sve te manje ima u toj prici koliko god se ti trudio ili bio vredan, dok jedan dan ne budes prinudjen da stavis kljuc u bravu. Pa cemo svi grupno u lidl da radimo.
Opstine i gradovi to sami odredjuju. I to vazi za mala i srednja doo i preduzetnike. Veliki sistemi su oslobodjeni toga. Igra je napravljena tako da gasi male i da se forsiraju veliki igraci.
Slicna prica kad je ranije struja poskupela 20% za male i srednje firme dok su vece kompanije ostale na staroj tarifi (ne znam da li je i dalje tako).
Kad gledam kroz nasu firmu. Prometi su nam isti kao pre nekoliko godina (cak i manji jer je konkurencija sve veca) a sve ostalo ide gore (takse, gorivo, struja, doprinosi, plate, autobuske, rezije, knjigovodja, itd itd...) i sve te manje ima u toj prici koliko god se ti trudio ili bio vredan, dok jedan dan ne budes prinudjen da stavis kljuc u bravu. Pa cemo svi grupno u lidl da radimo.
Firmarina je ukinuta jos pre tipa 4-5 godina osim za neke specificne delatnosti, mislim da taj knjigovodja lupa gluposti. Pogotovo da je ta cifra u pitanju.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nije ukinuta, ja dobio rešenje od opštine Lazarevac. Radnja u okviru tržnog centra, prodaja opreme za mobilne telefone.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Darko
Stiglo mi je vec resenje za 1 od 5 prodavnica koje imamo. 65000 din za taj objekat. Cekam za ostale jer pripadaju drugoj poreskoj upravi.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Recimo da sam u tom poslu i stvarno nisam obavesten o nekoj novoj taksi. Uvedeno je nešto ako imaš Srbija u imenu, pa da moras da placas taksu i tako je neka suluda cifra, ali generalno nema novosti.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
- LukaMaletin
To bi trebalo da je ovo, za promet preko 50 mil, ali mislim da ne ide po objektu, vec po firmi. 

- Darko
Tako je. Ako imas preko 50 miliona godisnji promet na firmi, ti na svakoj pojedinacnoj poslovnoj jedinici placas 65.000 (moze biti manje za druge zone).
Time bolje za one sto naprave 50 mil u jednoj jedinici u odnosu na one sto naprave 50 mil u 10 lokala jer ce oni placati 10x65.000.
Oni sto naprave 50 miliona minus 1 dinar ne placaju.
Sad ce verovatno ljudi da cepaju firme na vise njih kako bi izbegli taksu.
Time bolje za one sto naprave 50 mil u jednoj jedinici u odnosu na one sto naprave 50 mil u 10 lokala jer ce oni placati 10x65.000.
Oni sto naprave 50 miliona minus 1 dinar ne placaju.
Sad ce verovatno ljudi da cepaju firme na vise njih kako bi izbegli taksu.
Ok znaci vratili su firmarinu u tvojoj opstini za firme sa preko 50m prometa, ne znam da li je sad svuda tako, moguce da jeste. Kad su ukinuli u beogradu, ukinuli su za sve osim ovo sto se pominje bankarstvo, mobilne i telefonske usluge, proizvodnja cementa itd. Svakako je cifra sumanuta.
- LukaMaletin
Darko, evo sad sam se malo konsultovao, mislim da ćeš dobiti samo jednom 65.000.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
trebaće mi 60 godina da ga naučim 
I ovu i nešto razumem, al kad mi dodje seljo sa planine pa progovori ...

I ovu i nešto razumem, al kad mi dodje seljo sa planine pa progovori ...
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Koji je lanac marketa u Austriji dobar za kupovinu tehničke robe, konkretno, mobilnih telefona? Znam samo za MediaMarkt