Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od steva_anya »

Mislio sam neki dvosed-trosed, par lejzi begova, veliki tv, mini frizidef i mikrotalasna.

Videcu da nadjem na google neku sliku kako bi da to bude (skromna verzija).
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Tu je najveći trošak TV, ovo sve ostalo može da se nadje jeftino a može i da se skrpi, čak tako izgleda i (meni) bolje.
Tv barem 75" :)
Djukara
Reactions:
Pridružio se: 08 Nov 2018, 15:17
Garaža: VW Polo 1.4 TDI

Post od Djukara »

Da li neko ima iskustva sa drvo/alu stolarijom (unutra drvo, na spoljnoj strani alu) - da li je to zaista toliko dobro kao sto pricaju i da li je zaista superiornije u odnosu na PVC (ali i "obicnu" drvenu stolariju)
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Grujic kakav projektor imas? Jedno vreme sam imao ideju da uzmem projektor ali gledajuci recenzije i testove video sam da dobar projektor i el. platno kostaju kao jedan odlican veliki tv.

I sam alu je bolji od pvc mada danas je pvc napredovao i sa komorama ima dobru e. efikasnonst. Od drveta je svakako bolji sto se spoljnih elemenata tice a iznutra je opet drvo toplije.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Projektor sam kupio polovan, jer tad (pre nekih 5 godina) kod nas nije ni bilo nešto previše home cinema projektora, ili su bili mnogo skuplji nego preko. Bilo je projektora za prezentacije, ali oni su optimizovani za drugu namenu - da rade i kad nije skroz mračno, pa onda trpe i ostale performase. Projektori za kućni bioskop obično imaju slabije osvetljenje, da ne blješte previše u zamračenoj prostoriji, a imaju i bolje boje i kontrast. One fore sa dinamičkim kontrastom su po meni neprihvatljive za gledanje filma. I hteo sam obavezno LCD, DLP projektori ima rainbow efekat koji mi smeta. Sad ima i kod nas da se kupi Epson gama:

https://shop.4audio.rs/brand/epson/

Moj projektor je Panasonic PT-AX200U, rezolucija je 720p ali to ne smeta bitno, objasniću posle i zašto. Platio sam ga nešto 400-500e, i dobio i rezervnu lampu uz njega. Platno sam uzeo ono što se sklapa sa tronošcem, bilo je novo tipa 80-90e. Mislim da je širine 180cm, ima još i par cm crni okvir, pa dijagonala bude nešto preko 2 metra. To je 80 inča! Pored toga što tolikih televizora još uvek nema (bar za iole normalne pare), meni to nema gde ni da stane. Imam mesta samo za TV od 40", eventualno koji inč više uz malo žrtve. Jednostavno imam prozore, vrata, florstender hi-fi zvučnike, nema gde veći tv. A ovo kad hoću da gledam nešto - zamračim, otvorim platno, namestim projektor, razmaknem zvučnike i dobijem bioskopski ugođaj koji ne bi mogao da dobijem sa TV-om u ovoj prostoriji. To je par minuta posla a evo posle 5 godina i dalje me ne mrzi da to nameštam makar i seriju da pogledam, jednostavno običan TV tretiram kao da gledam nešto na mobilnom. Samo ako mora.

E sad, ko ima slobodan veliki zid za veću dijagonalu TV-a, situacija više nije tako crno-bela kao nekad. 65" nije toliko daleko od ovog mog, a TV ipak ima osetno bolji nivo crne, to je slaba tačka svih projektora. Možda ovi novi iz najviše klase tu malo rade bolje, nisam ih video uživo. I kad odem u Cineplex ili Cinestar vidim slične nivoe crne (sive) kao i kući.

Da se osvrnem zašto je 720p prihvatljivo na 2m dijagonale. Pre svega, optika nije savršena, teško je postići da cela slika bude oštra. Drugo, ni platno nije idealno ravno već ima neku rebrastu strukturu pa i to utiče. Kad pustiš neki program na projektor, može da se vidi pikselizacija. Ali kad krene film - ništa, taj problem ne postoji. Evo, sad da biram projektor, gledao bi ako je moguće da projektor ima bolji nivo crne, a rezolucija kako god. 4k sigurno ne bi jurio. Ali i ovaj moj projektor mi je jedna od najboljih investicija u životu, doneo mi je stotine sati uživanja.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Dobro da, ukoliko je manjak prostora onda je projektor logican. Danas je sarenolika ponuda projektora i platna. Mene je odbilo to sto je neupotrebljiv na dnevnom svetlu, ustvari trebao je da zameni tv, a plus sto tv ima zivlje boje. Tako da kada se doda cena projektora na cenu tv, logicno, moze se uzetii bolji tv. Ali mogu da zamislim kakav je dozivljaj imati bioskop u sopstvenoj dnevnoj sobi.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Nije zamena za TV. Za celodnevnu upotrebu je inferioran. Čak i da osvetljenje nije problem, lampa traje par hiljada sati.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Izmericu i nacrtati semu podruma pa cu okaciti.

Mislim da je tv bolja opcija.
Jedan od razloga je sto je cale naucio da koristi net i YouTube pa moze preko kompa da ide online i gleda na tv.

Inace, preko Google sam nasao samo 50 Cent fazon podruma-bioskopa :)
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Možda ovo nije prava tema za jedno blic pitanje ali rizikovaću :D
Kupio sam Nisotec 100 antifriz i planiram da ga sipam u centralno grejanje. Cevi su bakarne, a radijatori čelični panelni. Da li će to raditi bez nekih oštećenja? Računam, taj isti antifriz radi u bakarnim hladnjacima i gvozdenim blokovima motora pa im ne fali ništa. Imao sam ponudu za neki namenski antifriz baš za grejanje ali je 490din, dok je ovaj 250. Ima li neko iskustva sa ovom problematikom?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jel to plavi Nisotec antifriz?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Da, plavi. On je za bakarne hladnjake kod starijih vozila.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Tebra, rizikovaces da nesto korodira zbog 240 dinara?
Kao mog caleta da slusam.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Pa ne ide jedna litra u sistem za grejanje.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da je i 10 litara, ne menjas to jednom mesecno.
Opet, ne znam, ako ide 100 litara, onda mozda i ima smisla juriti jeftinije ako vec moze.
Ja se ne bih zezao sa skupim sistemima, gde steta moze da se meri u stotinama evra.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Kuhinjske sudopere - osim Blanco, šta još ima da valja (inox, keramičke me ne zanimaju)
Odgovori