Sent from my x2 using TapatalkVladapetr napisao:@lami se nije ubacio ispred Stila, zbog čega onda on divlja?
Kako se vozi u Srbiji?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Jašta nego se ubacio ispred stila, da l' ga je isekao ne vidi se, vodim se pretpostavkom da ovaj ne mlati bezveze. Svakako, ovakvo prestrojavanje u beogradskom špicu navodi da ipak jeste, da se ne lažemo. U najmanju ruku, krivica može da bude obistrana ako je uopšte ima, al ajde da komentarišemo kad je već klip okačen, opet, bezpotrebno.
Poznata mi ulica i skretanje ,i mogu sa sigurnošću 100% da kažem da ovde na snimku je lami u pravu.
Em nije napravio prekršaj, em je Stilo imao dovoljno i vremena i prostora da prodje kud je hteo.
Em nije napravio prekršaj, em je Stilo imao dovoljno i vremena i prostora da prodje kud je hteo.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Jeste ispred Stila, sad sam pogledao iznova. Nego mi prvi put delovalo da se Stilo iskosio ka desno, da bi promenio traku.
No nebitno, svakako mislim da za ovakav bes nije bilo povoda.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Znaci veruj mi da se meni prvo ucinilo da ce desno, ali je ostalo dovoljno prostora izmedju njega i skode, pa je kad se ne vidi krenuo levo i u tom trenutku mu ostavljam ako je zapeo da se ubaci ispred mene, ali je na kraju opet skrenuo desno. U situacijama kad se prestrojavam, ako nije cista situacija, cekam i nekad bude i 5-10 vozila, ali neko ce pustiti, jedino ako se bas oduzi, pa se prekrstim i nadam da ce se zaustaviti
Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

A na kom forumu se ovaj klosar pozalio?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Slažem se, isto koliko i za ovim klipom, mi koji ceo dan provedemo u saobraćaju, možemo uveče da izmontiramo ovakav film komotno 

Sent from my x2 using TapatalkVladapetr napisao:Jeste ispred Stila, sad sam pogledao iznova. Nego mi prvi put delovalo da se Stilo iskosio ka desno, da bi promenio traku.
Na forumu o arhitekturi i gradjevini za Beograd, bb, pratim i taj forum, doduse pod drugim nikom. Ima dosta zanimljivih stvari i za nas sa malim iq.
Vozim nekoliko decenija po Beogradu, a i drugde, i ovo deluje da jeste bilo isecanje putanje(Stila) da se ne lazemo.lami napisao: 09 Nov 2018, 22:06 Druze, da li si ti vozio nekad u spicu po Beogradu?
I ponavlljam ako je ovo za tebe secenje, onda ne znam, stvarno.
Neodstaje deo snimka neposredno pre te situacije da bi se tacno videlo dwsavanje u prethodnih 10tak sekundi.
Inace, davanje zmigavca je samo obavestenje o nameri i ne daje nikakvo pravo da se ubaci, skrene, isece ili ma kako natera drugi vozqc da promeni svoj ritam i putanju kretanja.
Da se u spicu vozi nervoznije, i da se mnogi zure kao da je smak sveta vidam cesto ali ne opravdavam.
Stoga i ovakvu reakciju ne opravdavam, da se oba vozaca izvine jednim mahom ruke i svet voznje bi bio mnog manje stresan za sve.
Isto se odnosi i na pesake, u zadnje vreme bas cesto iseku kretanje vozila i gotovo u trku ulecu na pesacki umesto da sacekaju i propuste vozila koja su se vec zatekla u kretanju neposredno pred pesacki i prosto ne mogu da se ukopaju u mestu. I cude se ako im se skrene paznja i ulaze da pogresan nacin kretanja u saobracaju.
Evo dogadjaj od danas. Imali smo duple makazice.
Vojvodina, ravnica, magistrala, ograničenje 80, ja idem 90-100. Sustiže me sivi Passat,hoće da me obidje ali stalno dolaze vozila u susret pa nema priliku da obidje. On već nervozan, počinje preticanje iako nam u susret dolazi neki pikap i iza njega kolona. Ja vidim da budala neće odustati ali njegov TDI ne može brže. Ja malo prikočim i dam se udesno da on može da uskoči ispred mene...ali u tom trenutku počinje igranka i iz suprotnog smera neki crni Audi kamikaza počinje preticati Pikap iako se iz aviona vidi da to neće ići. Meni noga ionako bila već na kočnici i ja je nabadam svom snagom. Onaj Pikap beži skroz desno u livadu i jedva nekako da uspešmo da izbegnemo da se ne složimo svi na gomilu.
Vojvodina, ravnica, magistrala, ograničenje 80, ja idem 90-100. Sustiže me sivi Passat,hoće da me obidje ali stalno dolaze vozila u susret pa nema priliku da obidje. On već nervozan, počinje preticanje iako nam u susret dolazi neki pikap i iza njega kolona. Ja vidim da budala neće odustati ali njegov TDI ne može brže. Ja malo prikočim i dam se udesno da on može da uskoči ispred mene...ali u tom trenutku počinje igranka i iz suprotnog smera neki crni Audi kamikaza počinje preticati Pikap iako se iz aviona vidi da to neće ići. Meni noga ionako bila već na kočnici i ja je nabadam svom snagom. Onaj Pikap beži skroz desno u livadu i jedva nekako da uspešmo da izbegnemo da se ne složimo svi na gomilu.
Da ljubitelj, znam da me ti podrzavas uvek 
Mene samo interesuje kako to vozis po spicu da prodjes, das zmigavac, cekas da ti se covek ispred tebe skroz zaustavi i onda nakon sto si zablokirao ljude iza tebe koji ti trube pola minuta. Ozboljno pitam, jer kao sto rekoh, ovo je forum da razmenimo iskustva. Mogu da okacim dodtanih desetak sekundi, ali ne znam sta to menja, dve trake, jedno vreme je desna stojala, pa onda leva i tako sam dosao do ovog trenutka.

Mene samo interesuje kako to vozis po spicu da prodjes, das zmigavac, cekas da ti se covek ispred tebe skroz zaustavi i onda nakon sto si zablokirao ljude iza tebe koji ti trube pola minuta. Ozboljno pitam, jer kao sto rekoh, ovo je forum da razmenimo iskustva. Mogu da okacim dodtanih desetak sekundi, ali ne znam sta to menja, dve trake, jedno vreme je desna stojala, pa onda leva i tako sam dosao do ovog trenutka.
Nema veze moj post sa tobom, stotine slicnih situacija vidjam i prolazim i za svakog bi isto napisao,.
Niti je podrska niti je kontra tebi, samo ono sto ja vidim u krretanju 2 vozila.
Ja vozim tako da mi niko ne trubi, ne gestikulira, vozim tecno i bez naglih promena kretanja i obicno 70-80% slucajeva na dati zmigavac mi jasno ustupe prostora za manevar ili mahnu rukom ili slicnim gestom pomognu da svi prodju lagano i tecno u zeljenom pravcu kretanja.
Ako ne prvi, ni drugi, onda treci otovo sigurno ostavi prostora za prestrojavanje bez muke po mene ili njega.
Lagano kretanje i lagana promena trake, bez isecanja.
Gotovo nikad nema potrebe da se zaustavi potpuno auto, a dodatno to je i najmanje efikasan stil voznje.
Da, ima i nadrndanih i agresivnih koji i ne obracaju paznju na bilo koga oko sebe a takve jednostavno ignorisem i ne nerviram se. Obicno na pola minuta naidju na nekoga slicnog sebi koji ima vrati takvo ponasanje sa kamatom sto bi rekli.
Dok sam bio mladji znao sam da uzvratim i krenem na nacin kako ne treba ali eto promenio sam voznju i sada mi je laganica voznja po BG, gde zapravo i nema bas neke guzve u saobracaju u poredjenju sa drugim gradovima.
Ali, generalno biram da ne vozim u samom spicu ako ne morm, da ne akam auto, gorivo, bacam vreme neproduktivno, nagutam se gasova tokoim stajanja i radije krenem pola sata kasnije od spica.
ps. tih 10tak sekundi ranijeg snimka bi moglo da ukaze i otkuda takva reakcija. Nesto bas i ne nastaje reakcija tek tako, obicno ima i neki omanje ili vise opravdan povod. Razliciti ljudi imaju razlicite percepcije i razlicite tolerancije na identican dogadjaj. No nebitno, ti is uveren da je sve ok sa tvoje strane a da je ovaj u Stilu iz dosade ili neceg vec reagovao tako, i neka ostane na tome.
Niti je podrska niti je kontra tebi, samo ono sto ja vidim u krretanju 2 vozila.
Ja vozim tako da mi niko ne trubi, ne gestikulira, vozim tecno i bez naglih promena kretanja i obicno 70-80% slucajeva na dati zmigavac mi jasno ustupe prostora za manevar ili mahnu rukom ili slicnim gestom pomognu da svi prodju lagano i tecno u zeljenom pravcu kretanja.
Ako ne prvi, ni drugi, onda treci otovo sigurno ostavi prostora za prestrojavanje bez muke po mene ili njega.
Lagano kretanje i lagana promena trake, bez isecanja.
Gotovo nikad nema potrebe da se zaustavi potpuno auto, a dodatno to je i najmanje efikasan stil voznje.
Da, ima i nadrndanih i agresivnih koji i ne obracaju paznju na bilo koga oko sebe a takve jednostavno ignorisem i ne nerviram se. Obicno na pola minuta naidju na nekoga slicnog sebi koji ima vrati takvo ponasanje sa kamatom sto bi rekli.
Dok sam bio mladji znao sam da uzvratim i krenem na nacin kako ne treba ali eto promenio sam voznju i sada mi je laganica voznja po BG, gde zapravo i nema bas neke guzve u saobracaju u poredjenju sa drugim gradovima.
Ali, generalno biram da ne vozim u samom spicu ako ne morm, da ne akam auto, gorivo, bacam vreme neproduktivno, nagutam se gasova tokoim stajanja i radije krenem pola sata kasnije od spica.
ps. tih 10tak sekundi ranijeg snimka bi moglo da ukaze i otkuda takva reakcija. Nesto bas i ne nastaje reakcija tek tako, obicno ima i neki omanje ili vise opravdan povod. Razliciti ljudi imaju razlicite percepcije i razlicite tolerancije na identican dogadjaj. No nebitno, ti is uveren da je sve ok sa tvoje strane a da je ovaj u Stilu iz dosade ili neceg vec reagovao tako, i neka ostane na tome.
Reakcija je izazvana jer ga je pretekao kao i jos par vozila pa stao u red za levo. A na tom skretanju ne prolazi puno vozila u levo na jedno zeleno.
Da, s tim da on uopste nije na kraju skrenuo levo vec produzio pravo, tako da nema logike, ja mu nisam nista uskratio. Pretekao jesam, ali opet ne vidim da sam neki propis prekrsio, nek mi neko kaze, ako vidi neki, ponavljam da je bilo mesta i da ga nisam isekao, ali izgleda treba 360°kamera za bg
Edit samo za @ljubitelj extended cut i sa time zavrsavam sa ovom situacijom, bice ih dosta i u buducnosti, to je sigurno
Edit samo za @ljubitelj extended cut i sa time zavrsavam sa ovom situacijom, bice ih dosta i u buducnosti, to je sigurno
Sve jasno.
Prestrojavanje iz desne u levu (srednju), pa još jednom u krajnju levu (za skretanje). Dakle ,nije isecanje.
Pritom, brzina kretanja je niska(opet nema govora o nekom isecanju).
Ostavljeno je dovoljno vremena i prostora za Stila, i nikako nije bio ugrožen.
Pozdrav za legendu sa Beobuilda!
Što bi rekao Milo Đ. "Bravo kreteni"
Prestrojavanje iz desne u levu (srednju), pa još jednom u krajnju levu (za skretanje). Dakle ,nije isecanje.
Pritom, brzina kretanja je niska(opet nema govora o nekom isecanju).
Ostavljeno je dovoljno vremena i prostora za Stila, i nikako nije bio ugrožen.
Pozdrav za legendu sa Beobuilda!
Što bi rekao Milo Đ. "Bravo kreteni"

Jedno pitanje za iskusnije. Da stilo nije hteo da prikoci, i da je udario lamija, ko bi bio kriv? Mislim na situaciju u kojoj jos uvek nije usao skroz u levu traku?
Сад му није ништа...