Kako idemo svi kada je raspust, avionom je skuplje 100ak eur, plus secamo dosta stvari tamo ovamo, i vise nam prija voznja. Plus zena vozi Austriju i Srbiju do pola, ja izmedju.
Bio sam do juce dole, povratna 19.98 eur.
Inace mi kada smo otisli iz Srb, vec nakon mesec ipo dana smo se vratili, pa onda nakon 2 meseca, i tako. Sada sve redje i redje.
Vise iz navike da smo stalno u pokretu nego iz potrebe.
Poslednja izmena od ikac2000 u 09 Nov 2018, 18:42, izmenjeno 2 puta ukupno.
Занимљиву ствар споменусте, изненадио сам се кад је проф. Сима Аврамовић на једном предавању на Правном објашњавао неке моделе односа цркве и државе, изненадили би се људи када би знали колико су блиске цркви неке од “најсекуларнијих” држава, а конкретно Њемачка кроз свој порески систем убира порез за цркву
Malopre sam racunao trosak posedovanja novog auta.
Dakle, moj postojeci C-Max 1.0 125, kupljen za 18,450, za 4 god moze da se proda za 10,000 ovde, plus kasko sve vreme, gume, servis i benzin. Trosak je tacno 500 EUR mesecno.
Firma nam omogucuje leasing gde leasing rata ide od bruto plate, koji ukljucuje kasko, benzin, sve servise....na nama je porez samo. Malopre sam dobio pristup konfiguratoru, imamo 4 lizing kuce, i sami biramo gde mozemo.
Jos jedan faktor, ocekuje se da od naredne godine porez za koriscenje sluzbenog za hibride ode na 0.5% umesto sadasnjeg 1%.
Iskonfigurisao sam za primer
BMW 225xe iPerformance Active Tourer , Advantage6 Gang Automatik, 5 -türig,
1499 Ccm, 136 PS, 100 KW + LED farovi, kao i sve moguce safety i park asistencije i online traffic info i sl...
36 meseci, 15k km godisnje, apsolutno svi troskovi sa gorivom, osiguranjem, servisima...: 390,06 EUR mesecno u mom slucaju.
Fora je sto je ostatna vrednost BMWa visoka, lizing koeficijent je 0.6. Takodje, razliku u procenjenoj vrednosti na kraju lizinga i stvarne firma snosi, ne ide na moj racun.
Slicna situacija je i sa ostalima iz svetog trojstva (Audi, Merc)
Pocinjem ozbiljno da razmisljam sa ekonomske strane...
390eur pricas o netto-u? Posto je to bas malo, mada 15.000km godisnje je malo malkice vise od 1000km mesecno, ili 3 dolaska za Srbiju Kod nas firmu kosta 654eur bez goriva https://directlease.nl/leasen/bmw/2-ser ... emoved%5D= a tebe kao zaposlenog kosta 316eur kroz porez...
A propo zivota u razvijenim zemljama - moja zena gundja i popunjava 100tu online anketu Holandskog zavoda za statistiku - o svemu, zivotu, uslovima, parkovima, hrani, zadovoljstvu i sl, i kaze kako sam im ja to bas uvek slucajni uzorak
Poslednja izmena od ljuba u 11 Nov 2018, 11:22, izmenjeno 1 put ukupno.
U ovom clanku Holandjani kukakaju kako se siromastvo povecava, sa 7,9 na 8,2% domacinstava, sa tim da je granica siromastva 1040eur mesecno za jednu osibu ili 1940eur za porodicu Pri tome takve porodice skoro redovno imaju stanove od drzave, uz hranu jeftiniju nego u Srbiji...
LukaMaletin napisao: 08 Nov 2018, 15:31
Darko, evo sad sam se malo konsultovao, mislim da ćeš dobiti samo jednom 65.000.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Jesi saznao nesto novo??
Ja mislim da ce se placati po lokalu 65.000
Evo vec cujem za novi namet. Bice obavezno da se placa taksa za privrednu komoru sa kojom za 31 god rada nismo ni jednom imali nikakav kontakt. Ako sam dobro video placacemo oko 40.000 din godisnje.