Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od ikac2000 »

Hvala Dag.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ovo se zove lajna, od tegova.E klasa 2018to.Slika

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

maniaxxx napisao: 09 Nov 2018, 16:12
cozmo napisao: 09 Nov 2018, 10:03
ikac2000 napisao: 08 Nov 2018, 10:57 Ja bas hteo da vas pitam staviste li zimske na 21C :-)
Asfalt bude dosta hladniji. Nije poenta u temperaturi vazduha. Na jutarnjih 3 ili 4 stepena negde moze biti i mraza, gde je vlaga i vetar. Uostalom, nece zimskim gumama nista biti na tim temperaturama koje su kratkorocne, a vremenske promene mogu biti nagle u toku novembra, u jutarnjim i vecernjim casovima.
Opet ja :mrgreen: , zimske gume su u trenutnim uslovima potpuno nepotrebne, da ne kažem opasne. Kad bude prognoza za neki sneg po nizinama stavljajte zimske gume. Vi bar tu imate pametan zakon, a ne kao kod nas, gde je obaveza na datuma, pa makar bilo i plud 30 napolju :glavomuzid:
Rasprava je krenula odavde a ti menjas misljenja kao kameleon, jos sad trazis i publiku da to potvrdi. Sta je obaveza od datuma? Nigde se ne pominju lanci nego zimske gume. Odnosilo se na zimske gume iz predhodne recenice. I tu si se ispalio a posle pozivas Boruta Pahora da potvrdi to sto nisi mislio ali rekao, odnosno rekao a nisi imao pojma, Zasto je obaveza od datuma. nista nije obavezno od datuma jednostavno od 15.11 stavis lance u gepeku a kada sam procenis da je vreme za zimske gume, stavis letnje umesto njih i gotovo. Uzgred se pozivas na linke koje sam ja postavio :ludilo:

Ako ne shvatas i ne razumes samoga sebe, ja ti jos manje mogu izboljšati komunikaciju i razumevanje izmedju vas dvojice
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ne razumem sta ti nije jasno. Ozbiljno ne razumem.

Zimska oprema je obavezna od 15.11. sam napisao, i sad ja nemam pojma.

:think:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja hteo juce da stavim zimske posto danas idem na Zlatibor, al gledam nece padati ispod nule jutarnje, a dnevne ce ici do 15 stepeni. Koji ce mi zimske onda.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Zimska oprema nisu strogo zimske gume, stoga zimske gume nisu obavezne u tom navedenom periodu, vec . SLO.
Ili prostije, u SLO moze da se vozi zimi sa letnjim gumama sare 3+mm, otpada prica o zimskim na +30C ili koliko vec kao neka datumska obaveza.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Bravo ljubitelj, to je poenta :doubleup:

Pravo u centar. Samo sam reagovao kada je maniaxxx napisao, da su u Slo takvi zakoni, da od odredjenog datuma moras imati zimske gume.
Sto apsolutno nije tacno. Ocigledno je da maniaxxx ne pravi razliku izmedju zimske opreme i zimskih guma, tu je problem cele rasprave. Jednostavno nisi zakonski u obavezi, da na 30+ vozis zimske gume u zimskom periodu, sto je maniaxxx napisao.

Nadam se, da ti je sada jasno.

Jos jednom, Bravo ljubitelj :thumbup:
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Jasno je meni, ali tebi nije jasno šta sam ja hteo da kažem ( komunikacijski šum, da u živo pričamo, sve bi bilo odmah jasno ). Naravno da ne moraš da imaš zimske gume ako imaš lance, ali pošto je meni to sa lancima bezveze, nisam posebno napominjao.

Inače svakako se može rešiti taj"problem" visokih temperatura na taj način, ali poenta je bila da je bezveze zahtevati zimsku opremu vezano na datum, a ne na vrem, a ne šta sve spada pod zimsku opremu. Jer sad nama svima jasno? :oops:
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Jesmo, razumeli smo se. Ti si prvo odmah ispostavio obavezu zimskih guma i zbog toga je prislo do nesporazuma. Nije bilo govora o tome sta je tebi bezveze nego sta kaze zakon.
Ali upravo je zakon u Slo dosta liberalan po tom pitanju i dozvoljava upotrebu letnih pneumatika dok ne nastupe pravi zimski uslovi. Pomenuo si nesto u tom smislu, da je obaveza od odredjenog datuma a upravo je suprotno. Niko te ne primorava da na sadašnjih 20 c montiras zimske gume i zbog toga je zakon vrlo fleksibilan i ide na ruku trenutnih vremenskih prilika a ne nekih datuma.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Malo moram :DSlika

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Ne kazem ja da sam u pravu sto se tice koriscenja letnjih guma zimi, naravno da nije dobro resenje. To niko ne spori. Ovde smo govorili o zakonu, koji je maniaxxx tumacio na pogresan način. Cisto pravno gledano, da li postoji obaveza ili ne.
Naravno da niko ne dovodi u pitanje praktičnost i upotrebljivost zimskih guma.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Ne tumacim ja zakon pogresno nego ti moje pisanje. Bilo kako bilo zakon je u slo glup i bezvezan pa kakogod da ga tumacis.

Over and out
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Nisam odavno vido da je neko toliko tvrdoglav, čak i kada mu drugi oko njega sugerisu i crtaju.

Napisao si, da je koriscenje zimskih guma u Slo vezano za datum, sto nema veze sa istinom. Ne tumačim ja pogrešno tvoje pisanje, nego ti sam pogrešno tumačiš samoga sebe,
Napisao si: Opet ja :mrgreen: , zimske gume su u trenutnim uslovima potpuno nepotrebne, da ne kažem opasne. Kad bude prognoza za neki sneg po nizinama stavljajte zimske gume. Vi bar tu imate pametan zakon, a ne kao kod nas, gde je obaveza na datuma, pa makar bilo i plud 30 napolju Ja sam se nadovezao, da i u Slo zakon dozvoljava upotrebu letnjih guma zimi i da te niko ne vezuje ni za koji datum da montiras zimske gume na 30+.
Ja tumačim onako kako si ti napisao a ti ocigledno svoju ispalu hoces da nametnes drugima, da nisi tako mislio i da protumačimo drugačije.
Sta je problem, reci, zajebo sam se i gotovo, a ne da tu radis neke psiho analize i sam sebe jos više zakopavas.

Uzgred, zakon nije uopste glup i vrlo je praktičan i fleksibilan.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Smorili ste. Zimske gume su zakon. :D
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i