Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od maniaxxx »

123456 napisao: 11 Nov 2018, 14:10 Nisam odavno vido da je neko toliko tvrdoglav, čak i kada mu drugi oko njega sugerisu i crtaju.

Napisao si, da je koriscenje zimskih guma u Slo vezano za datum, sto nema veze sa istinom. Ne tumačim ja pogrešno tvoje pisanje, nego ti sam pogrešno tumačiš samoga sebe,
Napisao si: Opet ja :mrgreen: , zimske gume su u trenutnim uslovima potpuno nepotrebne, da ne kažem opasne. Kad bude prognoza za neki sneg po nizinama stavljajte zimske gume. Vi bar tu imate pametan zakon, a ne kao kod nas, gde je obaveza na datuma, pa makar bilo i plud 30 napolju Ja sam se nadovezao, da i u Slo zakon dozvoljava upotrebu letnjih guma zimi i da te niko ne vezuje ni za koji datum da montiras zimske gume na 30+.
Ja tumačim onako kako si ti napisao a ti ocigledno svoju ispalu hoces da nametnes drugima, da nisi tako mislio i da protumačimo drugačije.
Sta je problem, reci, zajebo sam se i gotovo, a ne da tu radis neke psiho analize i sam sebe jos više zakopavas.

Uzgred, zakon nije uopste glup i vrlo je praktičan i fleksibilan.
Zakon je glup, kao mnogo zakona u SLO, a to što ti to vidiš drukčije i misliš da je SLO zakon ( u neku ruku i jeste, ali za takve koji ne radite u privredi ) je več priča za drugu temu. ZIMSKA OPREMA JE U SLO OBAVEZNA OD 15.11, ŠTA U SRBIJI NIJE SLUČAJ, NEGO JE U SRBIJI OBAVEZNA KAD JE "ZIMA", ZNAČI NE TREBA TI NI MUTENJE SA LANCIMA, GUMAMA I NIŠTA PA MAGAR BIO 15 JANUAR, AKO NEMA SNEGA NE TREBA ZIMSKE OPREME, I ŠTA JE TU SAD FLEKSIBILNO U SLO GDE TI TO SVE TREBA OD 15.11?????? I ŠTA JE TO DRUGO NEGO DA JE U SRBIJI BOLJI ZAKON A KAKO TEŠKO BILO NEKOM TO DA PRIZNA

A sad završi jednom sa citiranjem, znam ja šta sam rekao i šta sam napisao i šta sam mislio, več sam ti nacrtao, a ako ne kapiraš ja ti ne mogu pomoči.

Izvinjavam se svima na smaranju i caps lock, ali ovaj je ili glup, šta nije, ili podjebava, a verujem ili barem se nadam da je to drugo :mrgreen:
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Ako nista drugo, barem mi je sada jasno sto pričaju za celjane da su takvi i onakvi :glavomuzid: :D

Svi su videli, da si se javno ispalio, ma koliko god pokusavao da se sada vadis ali se jos vise ukopavas.

I po 100ti put. Napisao si: Opet ja :mrgreen: , zimske gume su u trenutnim uslovima potpuno nepotrebne, da ne kažem opasne. Kad bude prognoza za neki sneg po nizinama stavljajte zimske gume. Vi bar tu imate pametan zakon, a ne kao kod nas, gde je obaveza na datuma, pa makar bilo i plus 30 napolju[/u] [/size]Ja sam se nadovezao, da i u Slo zakon dozvoljava upotrebu letnjih guma zimi i da te niko ne vezuje ni za koji datum da montiras zimske gume na 30+.

Nije sramota napraviti gresku, svakom se desava ali je sramota je ne priznati je, i u želji da posto poto opravdaš sebe, ispadas jos nerelevantniji sagovornik, koji ne poznaje zakone u zemlji u kojoj živi a tumači zakone u zemlji u kojoj ne zivi.
To da li sam ja glup ili podjebavam (nije isključeno ni jedno ni drugo :D ), nisi kompetentan ti da ocenjujes. Ali to samo govori o tebi, ne o meni. Profesionalni si vozač a ne poznajes osnovna pravila i zakone vožnje i države u kojoj živis i vozis. A ja što vozim auto iz hobija, ti držim predavanje o zakonskim propisima :glavomuzid: Ja bi se samobanovao na tvojem mestu a ti kako hoćes... I mali savet, pokušaj prvo sam sebe da razumes, da bi te i drugi razumeli...
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

od kud ti to da sam profesionalan vozac? Tu jako jako gresis, A drugo zakone tumaci sam sebi kako hoces, meni ne moras, jer jih poznajem "malo" bolje od tebe, kraj krajeva živim malo duže od tebe u SLO i malo su mi bliže zakoni i propisi nego tebi, barem koliko znam šta si po zanimanju. Ja se ne mešam u tvoju struku, jer sam laik, a ti nemoj u moju jer niti znaš ko sam, niti čime se bavim.

Jer smo sad završili ili bi se još pregovarao? Dokon sam dosta da možemo u nedogled ovako :mrgreen: U sredu sam u MB, pa mogu da ti razložim termin zimske opreme, lanca i guma ako hočeš... :isplazijezik:
Poslednja izmena od maniaxxx u 11 Nov 2018, 19:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Necu da se ubedjujem ko je bolji/jači/brži....nismo deca. Samo sam popravio tvoju netačnu konstataciju i gotovo.

Sve najbolje :pivo: :thumbup:
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

pa ja sam brzi, jer imam zimske gume, a ti lance :dobarvic:
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

maniaxxx napisao: 09 Nov 2018, 16:12
cozmo napisao: 09 Nov 2018, 10:03
ikac2000 napisao: 08 Nov 2018, 10:57 Ja bas hteo da vas pitam staviste li zimske na 21C :-)
Asfalt bude dosta hladniji. Nije poenta u temperaturi vazduha. Na jutarnjih 3 ili 4 stepena negde moze biti i mraza, gde je vlaga i vetar. Uostalom, nece zimskim gumama nista biti na tim temperaturama koje su kratkorocne, a vremenske promene mogu biti nagle u toku novembra, u jutarnjim i vecernjim casovima.
Opet ja :mrgreen: , zimske gume su u trenutnim uslovima potpuno nepotrebne, da ne kažem opasne. Kad bude prognoza za neki sneg po nizinama stavljajte zimske gume. Vi bar tu imate pametan zakon, a ne kao kod nas, gde je obaveza na datuma, pa makar bilo i plud 30 napolju :glavomuzid:
Moracu ponovo da te citiram :mrgreen: . Kao sto si i sam rekao, zimske gume su u trenutnim uslovima potpuno nepotrebne i opasne, tako da sam ipak ja brži :D
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Jel imate nameru da prestanete da silujete ovu temu?
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Mislim da bi bilo bolje da neki od moderatora pobriše one postove.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Jel trebaju zimske u Slo zimi i kada?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

:rofl:
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Kabal napisao: 11 Nov 2018, 19:47 Jel trebaju zimske u Slo zimi i kada?

:mrgreen:
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

maniaxxx napisao: 11 Nov 2018, 19:37 Mislim da bi bilo bolje da neki od moderatora pobriše one postove.
Naravno kad sam te napenalio 7:0 :mrgreen: :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Joj mnogo se plasim za zimske gume da se ne istope po ovakvom suncu.. Svi će gi izginemo u vodu, brate minli.....

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Moje se nisu istopile na +35, i dalje su citave

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar