Vazduhoplovi
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Re: Vazduhoplovi
Bilo je i potisno vucnih kao Dornier 335, za to vreme jedan od najbrzih prop aviona. Max brzina 765 km/h

AR A340-300 ground collision at EZE
Aerolineas Argentinas Airbus A340-300 (LV-FPU) received winglet damage when it struck the boom of a water spraying fire engine in honor of a pilot's retirement as it taxied after landing at Buenos Aires-Ezeiza Intl AP (SAEZ), Argentina on flight #AR1133 MAD-EZE, at 3:49 AM LT.
Plane was carrying 249 paxs + crew. No one hurt, except for some pride & egos.
https://www.airliners.net/forum/viewtopic.php?t=1408821
Aerolineas Argentinas Airbus A340-300 (LV-FPU) received winglet damage when it struck the boom of a water spraying fire engine in honor of a pilot's retirement as it taxied after landing at Buenos Aires-Ezeiza Intl AP (SAEZ), Argentina on flight #AR1133 MAD-EZE, at 3:49 AM LT.
Plane was carrying 249 paxs + crew. No one hurt, except for some pride & egos.
https://www.airliners.net/forum/viewtopic.php?t=1408821
Vijesti iz Rusije - ponovo idu u razvoj supersonicnog putnickog aviona, a iduce godine ce prvi let imati nekakav hibridni avion koji predstavlja korak ka elektricnom avionu.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
U zemlji koja je nekada imala svoju pilotsku skolu, u Evropi br.2 (posle Luftike), nema kadra za letenje - svi beze sto dalje odavde.
Cudi me - “Lider u regionu”, plata fina za nase uslove, a pilota nigde..... Kako to?
Cudi me - “Lider u regionu”, plata fina za nase uslove, a pilota nigde..... Kako to?
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1472352
Avion Montenegro erlajnsa, koji je u rejonu Skadarskog jezera udario grom, a koji je bio na letu od Pariza ka Podgorici, preusmeren je na aerodrom u Beogradu
i neki tvitovi na tu temu
Avion Montenegro erlajnsa, koji je u rejonu Skadarskog jezera udario grom, a koji je bio na letu od Pariza ka Podgorici, preusmeren je na aerodrom u Beogradu
i neki tvitovi na tu temu
Ako je tačno da je u rejonu Skadarskog jezera u dolasku, teško da je to poniranje trajalo dugo, nema visine za to....ovo ostalo mislim da je panika odradila svoje kod putnice da ima ovakav utisak...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Panika najvise. Putnici uglavnom ne znaju kako avioni funkcionisu. Generalno udari groma nemaju posledica po avion, i desavaju se cesce nego sto ljudi misle. E sad zavisi gde je ovde tacno udario i sta se desilo.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Problem je prvih par minuta, tj.neznanje da ga je udario grom. Meni bi prvo palo na pamet da je otišlo krilo, otpao motor, točkovi poispadali I slično 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Vec sam pisao o komplikovanom prilazu i vremenskim uslovima koji znaju da budu oko, i nad Podgoricom.
Prvo i osnovno pitanje je: Ako je pilot video na radaru sta je ispred njega, a pogotovo ako je mogao i da osmotri grmljavinsku pojavu ispred njega - sta je u opste tamo i trazio?
Neki put, kada nema kuda, mora da se prodje kroz picvajz, ali ne mora posto - poto.
Inace, ako je samo grom, nista strasno. Zvekne, staro kljuse zacvili, munja zaslepi posadu, i ako je sreca na nasoj strani - idemo dalje....
Prvo i osnovno pitanje je: Ako je pilot video na radaru sta je ispred njega, a pogotovo ako je mogao i da osmotri grmljavinsku pojavu ispred njega - sta je u opste tamo i trazio?
Neki put, kada nema kuda, mora da se prodje kroz picvajz, ali ne mora posto - poto.
Inace, ako je samo grom, nista strasno. Zvekne, staro kljuse zacvili, munja zaslepi posadu, i ako je sreca na nasoj strani - idemo dalje....
Is this the worst European Business Class? Air Serbia, A319, Athens-Belgrade-London
Malo je izdramio, ali vecim delom tacno...
Malo je izdramio, ali vecim delom tacno...
- passenger
Ovde je mene bilo sramota ove situacije:

Ja sam i razmisljao da do Rima letim business class. Da se častim, da vidim kako je to
ali vidim ništa posebno
)

Ja sam i razmisljao da do Rima letim business class. Da se častim, da vidim kako je to

Šta fali kafi u papirnoj čaši (ili dve)? Šta drugo da koriste u avionu, osim plastičnih čaša za hladne i papirnih za tople napitke?
Ђенерал Јанковић
- passenger
mislio sam na drugu rečenicu. Ne znam u čemu se daje kafa u business.
Treba privilegovati tu klasu od odnosu na economy. Ipak je cena karte dosta viša.
Treba privilegovati tu klasu od odnosu na economy. Ipak je cena karte dosta viša.