Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Evo sta sam po tom pitanju nasao na netu:
"Ranije su vozači koristili ovu mogućnost da bi prošli bolje u celoj priči. Naime, vlasnici namerno ukazuju da je prekršaj učinio njihov prijatelj koji živi u inostranstvu. U tom slučaju svesno plaćaju ranije predviđenu novčanu kaznu od 6.000 – 20.000 rsd (za tuđi prekršaj) jer je kazna za učinjeni prekršaj znatno veća.
Zbog toga su izmene i dopune zakona o bezebednosti saobraćaja sada izuzetno strogo sankcionisale ovaj prekršaj"
"Ranije su vozači koristili ovu mogućnost da bi prošli bolje u celoj priči. Naime, vlasnici namerno ukazuju da je prekršaj učinio njihov prijatelj koji živi u inostranstvu. U tom slučaju svesno plaćaju ranije predviđenu novčanu kaznu od 6.000 – 20.000 rsd (za tuđi prekršaj) jer je kazna za učinjeni prekršaj znatno veća.
Zbog toga su izmene i dopune zakona o bezebednosti saobraćaja sada izuzetno strogo sankcionisale ovaj prekršaj"
Mr.Rotor napisao:Да ли ја могу да прођем на споразум за 55 преко у насељу? Снимише ме људи у 2 после поноћи.
По споразуму - 30.000, 30 дана забране и 7 поена.
Милина.
Kako sad bez kola 30 dana?
Ма лагано. Немам тај проблем. Таман да одморим од таксирања. Све преко тога ви ми већ био проблем због посла.
Onda sve ok
Drugara nahvatali da vozi dok je pod zabranom.Mr.Rotor napisao:Mr.Rotor napisao:Да ли ја могу да прођем на споразум за 55 преко у насељу? Снимише ме људи у 2 после поноћи.
По споразуму - 30.000, 30 дана забране и 7 поена.
Милина.
Dobio prijavu i reče mi da je kazna neka momačka, da će uši da mu otpadaju. Ne zna ni on , postupak je u toku. Em budala,em baksuz.
Ti si super prošao.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne samo ato je kazna momacka nego ukupno nece voziti godinu dana i morace da prodje proceduru za povratak dozvole
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Ма не пада ми на памет да возим док сам у забрани.
Da li zabrana važi samo za B kategoriju?
Moj rođak je prošle godine imao zabranu ali je opušteno vozio službeni kamion, neki Iveco Daily koji je tik iznad 3,5t i vozi se skoro kao auto.
Moj rođak je prošle godine imao zabranu ali je opušteno vozio službeni kamion, neki Iveco Daily koji je tik iznad 3,5t i vozi se skoro kao auto.
Да. Само за Б. Могу да возим чак и Б1 и БЕ.
Pa to je super. Nisam znao za B1 i BE sa sme da se vozi.
Onda se kazna svodi na obavezno vučenje prikolice mesec dana
Onda se kazna svodi na obavezno vučenje prikolice mesec dana

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Hahahah neverovatno, aj sto sme A,C,D (to je i meni odgovaralo kad nisam imao B), ali zamisli bez potrebe vuces prikolicu za sobom1-3-6 meseci... 

Другар тако возио по граду три месеца. 

Cek jel to po nekom novom zakonu ne ide zabrana na kompletnu B kategoriju, ili to "oduvek" vazi da se samo B sankcionise a podkategorija tipa BE moze da se vozi?
Не знам по ком је али тако је. Мени и у споразуму стоји да је забрана само за Б категорију.