Automobil do 7000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Automobil do 7000e

Post od Markoni »

Drugar prodaje Ford B Max 1.0 EcoBoost, ako ti je tako nesto zanimljivo.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

andon94
Reactions:
Pridružio se: 20 Nov 2018, 00:17

Post od andon94 »

Nije nažalost. Zanimaju me primarno mali hečbekovi, tipa Polo ili Ibiza.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

pa onda kupi polo ili ibizu i resi problem ako ti se oni vec najvise svidjaju, idealan auto ne postoji, svaki ima neke svoje mane tako da....
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Delim mišljenje, ako želiš neki auto sasvim je OK i da ga kupiš pa makar postojao i bolji izbor za taj novac :)
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Da i ja nešto dodam na kratko :mrgreen: Da slučajno nisi kupovao 1.2 TSI, jeste da če uz Bubanj da proleti, ali ako se dobro sečam tamo nema blizu nijedan VAG servis da ti ga popravi na vrhu. Iskreno ne poznajem nikoga, ko nije imao velike probleme sa tim motorom barem u početnim godištima, plus polo je vrlo skučen unutra, kočnice ima katastrofalne, ali izgleda dobro, posebno sa nekim lepim felgama. Ibiza ti je isto sranje sa ruznijom armaturom.

Opel corsa D nije nekvalitetan avto, baš naprotiv, stvarno je pouzdana, ali su joj motori tromi, osim ako uzmes neki turbo benzinac i izgleda nikako. Clio izgleda baš dobro i 0.9 jeste dosta pouzdan, ali ima svoje mane ( čitaj post od Darka, a uz to i nije baš štedljiv ali to kod tebe nije toliko bitno).

Možeš da pogledaš i neki peugeot, za te pare bi trebao da dobiješ praktično nov 207, ili možda čak i neku 208.

Fiat multiar motori su dobri, ali nažalost je to sve što valja, sami avti u koje su ugrađeni su više manje krš ( nažalost), a ta lancia je uz to i vrlo nesigurna ako te slucajno pokupi neki Ekspresov autobus uz taj Bubanj :mrgreen: .

Ako postoji u Srbiji gledaj alfu mito, baš je fini mali zvrk i za te pare možeš da je dobiješ.

Neki suzuku Swift bi ti bio isto dobar izbor, jeste možda malo dosadan, ali je pouzdan koliko je pouzdano da če nas političari pokrasti, znači 100% :mrgreen: .

Fordovi su super, jeste da imaju neke svoje fore ali se voze brilijantno, ali svakako gledaj ecoboost, to važi a sve, NA benzinci su više manje passe, iako nude barem više pouzdanosti, ali moraš da jih teraš u obrtaje da dobiješ neki efekt od njih ( nekima to smeta )

Svemirac 1.8 neče te koštati ništa više od 1.4, barem šta se tiče potrošnje, jer ne troši ništa više, samo ne znam kakve su jim cene u SRB,

Uglavnom izbora koliko želiš, ali najvažnije je dobiti što očuvaniji avto, jer potencialno večina njih može te finansijski uništiti, posebno TSI...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Slobodno kupi 1.2 tsi, ja znam gomilu koji su super zadovoljni sa njim.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Ozbiljno? Prva godišta? Ja znam uz sebe još trojicu koji su ga imali, i svi smo mali gomilu problema. I to mislim da baš lično znam, po forumima i ovako po prici ima takvih još gomilu.

Ali ako sam iskren , do sad su ga valjd apopravili ( Mislim vlasnici, VW ga sigurno nije ), i ako sad radi, verovatno su zamenjali sve problematične delove ( tj ceo motor :mrgreen: ).

Malo se šalim, ali moja averzija do 1.2 TSI motora je veča nego do goodyeara i zimskih guma zajedno :mrgreen:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Swift ima problem sa ležajevima menjača, nije mnogo skupa popravka ali treba imati u vidu.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ljudi rešili da naprave temu kome I na koliko km otišao lanac na 1.2 TSI

https://www.motor-talk.de/forum/1-2-tsi ... 82602.html

Znam da većina ne zna nemački, ali svaki post nosi broj km I godište aura
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Slicna tema ima i u SLO :D
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ko koristi hrom ima translate to english stranice , ne mora da zna nemacki

eto posle kazu kupi svapski auto, kvalitet, pouzdanost, bla,bla, bilo nekad ali mnogo davno ;) prica mi lik sto radi kao mehanicar u nemackoj u nekoj garazi, kaze neverovatno koliko tsi i tfsi motora doteruju sa kvarovima, 70% kola koja radi su vw grupacije sa ovim motorima
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Moj nekadašnji komšija, serviser u AutoČačku, u to vreme baš nije imao lepe reči za prve TSI Škode, kao ni za kompresore klime u TDI-jevima.

Sa TSI motorima se nisam nešto družio. Ipak, par godina kasnije nam je zveknuo kompresor klime na službenom G5, kao i na Oktaviji A5. Baksuz jedan :D

Sada je to drastično bolje, jbga, dečije bolesti. Šta god da uzmeš, nećeš mnogo pogrešiti, dosta je i lutrija, pa kako zabodeš. Gledaj da ti je ergonomski OK, da bude vizuelno dopadljiv sa mesta vozača i udri, pa šta bude.

TapaT

andon94
Reactions:

Post od andon94 »

Sta mislite o Alfi Mito? Jel biste preporučili neki benzinac? Kakva im je pouzdanost?

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Meni prelep.
Npr
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... -svajcarac

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

andon94
Reactions:

Post od andon94 »

Baš taj mi je i zapao za oko. Problem je što ne znam ništa o mašini...

Odgovori