Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Darko »

ljuba napisao: 21 Nov 2018, 09:51 Ljudi nisu svesni da npr izbor zivotnog partnera je beskonacno vazniji od svih para i zivotnih udobnosti. Dobra zena ce se uklopiti i skladno ziveti cak i kada nema za osnovno - uz konstruktivno snalazenje, a losa ce cak i u neogranicenom bogatsvu vec nesto naci da zagorca svima zivot....
Ne bih rekao da nisu ljudi svesni, i mozda je nekad izbor bio laksi. Ako se to uopste moze nazvati "izborom". Kad gledam kroz danasnji svet i kroz sebe i par mojih najblizih drugara, bicemo srecni ako uopste i nekog nadjemo, a ne da taj neko bude po nekim "kriterijumima.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

lol sta vam fali?

Inace, sirenje defetizma svakako nije u redu, ono kao u najmanju ruku nije pristojno prema ljudima koji ovde zive i ne nameravaju da odu(u ratno vreme cak i kaznjivo zakonom). Niti su svi ljudi ovde koji su ostali kompletni idioti niti je ovo najgore vreme u poslednjih 30 godina. I mi smo odrastali u 90im i eto sta nam fali :)
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

ljuba napisao: 21 Nov 2018, 09:51 Ljudi imaju razlicite zivotne stavove i sve treba postovati.

Inace covek moze da nadje (trajniju) srecu somo u samom sebi.

... pojmom srece ...
Podrzavam, i upravo je to i problem. Pojam srece....sta te cini srecnim i tvoju porodicu. Ne moram da palamudim jer svi znamo sta nam prija, i upravo se tu i lezi neka moja ideja da odemo odavde.

Da se razumemo, moje dete ima najskuplje Cybex sediste. Imala je neka preskupa kolica i sve ostalo jer smo mislili da je to i najkvalitetnije i najbezbednije za dete, Novca je bilo, zeleli smo najbolje i to i kupili. Samo za sediste mogu da potvrdim da je vredelo...promenili smo mislim 6 automobila od kada se rodila.

I ajmo sada...dete raste i boli je uvo u kojim se kolima vozi. Zeli da vidi roditelje nasmejane, da se igra sa kucom i da boravi u prirodi i igra se. Naravno uspevamo sve to nekako da uskladimo ali cesto ponesemo nervozu sa posla, neminovno je da te problemi okoline doticu. I sve se to nekad manje nekad vise prenese na prodicu....ljjudi smo.

Zato bih voleo npr da odem u CH. Najiskrenije ne zbog boljeg automobila, vece kuce ili cega vec. Vec zbog samog kvaliteta zivota, zdravije sredine i ostalih prednosti...

Problem je sto trenutno nemamo neki plan za realizaciju i sto sam svestan da sam sve te zelje stvorio a da prethodno nisam ni video tu zemlju, niti pricao sa nekim ko bas zivi tamo. Citam sada o novim problemima, o necemu sto ja u tim zemljam ne poznajem...

Zato i ne zelim da sudim i da kazem da je necija odluka losa....ali imati ideju o uredjenju Srbije a da se sve zasniva na buci i galami (a videli smo kroz istoriju sta nam je to uvek donelo) stvarno ne mogu da podrzim. Jer za mene je glasno pevanje himni, neko dranje i vika samo jedno bahato pozivanje na srpstvo, junastvo i sve ostale vrednosti koje su odavno drugi ukaljali i koje su odavno izgubile smisao....
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

CH je obećana zemlja, ne smeš u klonji vodu da pustiš posle 22h inače će komšija da ti kuca na vrata. Zato je bitno pravilno i zdravo se hraniti da ti se slučajno ne prikenja u večernjim satima.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

blaugrana napisao: 21 Nov 2018, 09:20
Ono sto primecujem da velika vecina koja gaji taj kult borbe...u Srbiji ima dobar privatan biznis
Ovo je suština, dobra opaska. Puna usta srpstva i črilice iz novog nemačkog auta.

Darko jel su ti drugari Boban i Deki? :kezo:
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

igor_harris napisao: 21 Nov 2018, 09:56A te druge nacine niko od samozvanih rodoljuba ne primenjuje. Sta vise, destruktivni su.
Upravo. Evo ja vec duze vreme pomazem clanu porodice u organizovanju jednog kongresa. Od cega ni ona, ni ja, dinara necemo videti, ali se trudimo, da bi nasu zemlju i ljude, na pravi nacin predstavili i stekli ugled u jednoj visokoj naucnoj zajednici. Koju god domacu firmu da sam kontaktirao, ni jedna, ali ni jedna jedina se nije udostojila da mi uospte i odgovori, a sve sto treba je da donesu sto kila peciva i aparat za kafu. Nije ovde poenta u materijalnom, djevreku i espresu, vec sto nikoga obrazovan srbin ne interesuje. I onda shvatis da izgleda rodoljublje nije otislo dalje od play liste i nakrivljene sajkace.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Plus kad im potegnes par argumenata, obicno ostajes bez daljeg odgovora.

@uros, ocigledno da smo ta ekipa kad smo u ovim godinama ostali bez ikoga. :oops:
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

B92: Nišlija posle dana iz Nemačke u Srbiju: "Dobar dan i doviđenja" http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1471936

Ovaj izmisljeni tekst me je slatko nasmejao. :)

edit: Mada, kakvih budala ima, vrlo verovatno da nije bilo potrebe za izmisljanjem.
Poslednja izmena od igor_harris u 21 Nov 2018, 11:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

^^ Ne trazite gde treba :mrgreen:

Kragujevac sta ti kazes za ovog Nisliju i zdravstvo u DE?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jedini nacin koji ja ovde vidim je da se pravi sto vise dece.
@hidroponika koliko si rekao da imas dece?

Ako imas manje od 4-5, to znaci da si odmah fejlovao u toj borbi, dzabe ti sve, i crkva, i vospitanije dece i pesme i sve. Ti si druze samo sebe i zenu zamenio bicima koja ce (ili nece) isto to uraditi kada dodje vreme.
Pogledaj Karice. recimo Bogoljuba. Njih je 5 dece bilo, a on sad ima 4ro. Na stranu sve sto su pricali o njima, ali tako se brani srpstvo i Srbija. A ja mu ipak zameram, jer sigurno ima novca za jos dece.

Ovo ce spasiti Srbiju, a ne prazne price o bezanju:
Slika

To je samo jedan deo koji je nastao iz jednog penisa, ima covek jos dece sem Bogoljuba. Pa ti vidi potencijal.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Gaginh0 napisao: 21 Nov 2018, 11:02 Kragujevac sta ti kazes za ovog Nisliju i zdravstvo u DE?
Malo mi to ne pije vodu posto je on iz KC Nis otisao u staracki dom, a zena otisla u "poznatu" bolnicu u Frankfurtu. I stan od 45qm za 850€ je bas malo prenapicena cena. Stanovi jesu skupi, ali bas za 45qm 850€, to jedino ako su u centru Frankfurta na nekoj fensi lokaciji. Drugo, ako je bolnica bas "poznata" onda svakako ima stanove za zaposlene, a oni niposto ne kostaju toliko. 1100€ plata za puno radno vreme, to u sektoru nege NEMA SANSE da je tako malo, ali ni promil sanse. Da ne rasclanjavam dalje zasto je ovaj clanak fake.
Svako ko smatra da mu je u sektoru zdravstva bolje u Srbiji nego u D/A/CH, obavezno neka ostane tu gde je, mora neko i nase ljude da leci.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Neko mora svakako i da ostane. Iz ovog ili onog razloga. Ljuba je dobro rekao neke stvari. Neće svako ni biti srećniji tamo negde. Samo će mu život biti uređeniji i možda to sve radi zbog dece, a da je srećan baš i nije. Ja bi išao, makar da probam. Uvek imam gde da se vratim. Ali teško za sada.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Trojke, nemoj brišeš ništa leba ti. Čitao bih malo posle posla :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

nidza napisao: 21 Nov 2018, 10:22 CH je obećana zemlja, ne smeš u klonji vodu da pustiš posle 22h inače će komšija da ti kuca na vrata. Zato je bitno pravilno i zdravo se hraniti da ti se slučajno ne prikenja u večernjim satima.
Daj bre ban ovde :mrgreen:

To su gluposti bate, mitovi. Ja usisavam u 22h ili mašina radi pa se nilo nije zalio.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

A da li kenjas?
Odgovori