Evo bili smo danas u testu. Moji utisci su sledeci: enterijer kvalitetno izradjen, dizajn je diskutabilan, ovde su ga dosta umirili u odnosu na prosli model. Kako je ST line ima zadebljan i zaravnjen volan sa crvenim stepom. Ono sto mi se svidelo je da ima automatsku kocnicu, tako da na malim uzbrdicama i slicno ne mora da se drzi noga stalno na kocnici (ne pricam o hill holderu, to je nesto drugo). Smanjen mrtvi ugao u donjem delu A stuba, to je na Focusu 3 jako izrazeno. Kada se na leru stisne kvacilo malo digne obrtaje da bi se moglo i sa lera krenuti. To sam primetio i na Golfu 7. Inace recimo rucice zmigavaca i brisaca mi deluju losije odradjene u smislu osecaja na njima, to je na Focusu 3 bas dobro uradjeno. Sto se motora tice jako lepo povlaci, i vuce do limitera, sto kod 1.5 dizela nije slucaj, on se mnogo ranije izduva i posustane. Ovaj benzinac mi deluje i kao bolje resenje za AP. Deluje i tvrdje vesanje, ali moguce da je zbog guma. Adaptivni tempomat odlicna stvar. Toliko ukratko od mene i neka sluzi u zdravlju cika Polke.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money