Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od Darko »

programer napisao: 23 Nov 2018, 20:47 Telenor banka ne naplaćuje starter paket.
Ali zato naplacuju min 200 din ili 2% podizanje na tudjim bankomatima pa mi mts deluje kao bolje resenje.

Sto se tice rajfajzena. Daju novom korisniku 5000rsd i 3 meseca besplatno odrzavanje, posle se placa 250din.

Sta im znaci debitna mastercard? Jel to isto kao visa insire kod intese?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Da. Inače je i Intesa do pre tri godine uz standardni račun izdavala Mastercard debitne (ranije poznate kao Maestro) kartice. Posle su prešli na Visu. Viza electron i Visa interenet su se i ranije dobijale besplatno u deviznoj varijanti, i to je ostalo isto.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam presao u raiffeisen, jbg blizu mi filijala. Onaj procredit slab sa filijalama, ima i u centru, sto mi je nekad i znacilo s posla kad idem. Jednom mi se jedna klosarka prikrala iza ledja kad sam uplacivao pare na karticu. To mi je veliki minus kod procredita, svako moze da udje u te 24/7 zone. Ovamo bez ocitavanja kartice njet. Za platu mi je ok raiffa, povoljni su, za druge stvari videcu. Bar banaka ima na svakom cosku.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Trebalo bi da izvršim uplatu akontacije za letovanje u Grčkoj u narednih nekoliko dana.Kolike su provizije na uplatu od 260€ i kako ide ta procedura pošto nemam devizni račun?Koje banke uzimaju najmanju proviziju za takve transakcije?

Послато са LG-H850 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

manje više svugde je isto, do 25Eur je devizni nalog za fiz lica
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

1000 din u Kombank
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Resio sam da otvorim racun u mts banci.

Ono sto ne mogu nigde da nadjem a to je koja je razlika kad na primer placam karticom putarinu u hr izmedju mts i intesine kartice? Ili kad placam bilo sta drugo u inostranstvu?
Da li tu moze biti velika razlika u naknadama?
Kod mts je master debitna a kod intese vida inspire.

I nije mi jasno kako funcionise visevalutni racun kod mts? Isti primer putarine u hr. Da li skida dinare ili evre sa istog racuna ako je iznos u kunama?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

pankoz napisao: 24 Nov 2018, 07:22 Trebalo bi da izvršim uplatu akontacije za letovanje u Grčkoj u narednih nekoliko dana.Kolike su provizije na uplatu od 260€ i kako ide ta procedura pošto nemam devizni račun?Koje banke uzimaju najmanju proviziju za takve transakcije?

Послато са LG-H850 уз помоћ Тапатока
Kad' pre ? :losevidim:
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kod mene neke kolege vec uplatile za 2018 na Black Friday po agencijama...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Turistički BlackFriday popusti su odavno uobičajeni po svetu. Uplaćuju se aranžmani skoro i godinu (do sledećeg BF) unapred. Ipak, začudio sam se koliko "zapadnih" turoperatera radi rezervacije za CG, već sada.

Prodaja letnjih aranžmana je uveliko počela. Nije u punom jeku, ali je izbora dosta, bar što se tiče hotela i agencija. E sad, Grci su opušteni, pa se veliki broj objekata i ne nudi, do pred sezonu. Ni na mail ne odgovaraju mesecima :D

TapaT

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

2019😁
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Možda idu na doček NG :D

TapaT

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Darko napisao: 24 Nov 2018, 14:35 I nije mi jasno kako funcionise visevalutni racun kod mts? Isti primer putarine u hr. Da li skida dinare ili evre sa istog racuna ako je iznos u kunama?
Darko, sve zavisi od konkretne banke i njene trenutne politike za određenu karticu i tip računa.

Pre par meseci sam pisao kako je do pre par godina Intesa za Visa Electron omogućavala da, ako pridruženi devizni račun ima više partija (npr. EUR, USD, GBP) prilikom plaćanja skida tačno onu valutu koju treba. Posle su uveli da se sve preračunava u EUR, i ono što plaćaš i tvoja sredstva u drugim valutama, tako da ako npr. dolarski iznos plaćaš dolarima, vrše se dve konverzije, što je prilično nepovoljno. Postalo je besmisleno da na računu držiš bilo šta osim EUR, jer samo tako možeš proći bez (ako plaćaš iznos u EUR) ili sa jednom konverzijom (ako je račun u drugoj valuti).

Takođe je dinarski Maestro (za standardni tekući račun) osim dinarskih u zemlji, omogućavao devizna plaćanja / podizanja gotovine u inostranstvu po prilično povoljnom kursu (otprilike jednakom srednjem kursu Narodne banke). Kakva je sada Visa Inspire, ne znam, ali sumnjam da je tako povoljna.

Tako da za konkretnu banku najbolje pitaj da ti objasne, ili još bolje - otvori račun pa probaj (jer često ni službenici u banci ne znaju po kojim kursevima se šta preračunava - tj. pozivaju se na "standardne kurseve" Vise, Mastercarda, iako oni zavise i od same banke).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

U Intesi je od skoro omoguceno online definisanje limita i blokada kartice
Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Da li se sa dina karticom moze placati na terminalima gde prolazi visa i master.??

I da li se sa njom moze pazariti u inostranstvu?

Pitam jer sam ovo procitao na blicu od pre par meseci.

Dina kartica će moći da se koristi u inostranstvu posredstvom najveće kineske korporacije za finansijske usluge i kartična plaćanja Čajna JunionPej (C hina UnionPay, CUP) i to u 160 zemalja sveta.
Odgovori