Alfa Romeo 159 kao polovnjak

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Znate li nesto o ovoj Alfi 159?

Post od nidza »

Zavisi od materijala. Obično jeftinije odrađeni enterijer zapravo duže traju. Astra sa tog aspekta ima veoma trajan enterijer - pregurali smo stotine službenih H i enterijeri su jako dobri. Uglavnom su prešle 200 hiljada, manje kilometraže u cugu, redaljka ko stigne iz čitavog sveta, uključujući Indijce, Pakistance, Afrikance i iz drugih zemalja gde se dozvola dobija na dobar dan i koji često nikad nisu seli u kola da voze.

Na Alfi 159 u višim paketima je enterijer od aluminijuma i gumirane plastike, koji se na žalost habaju. Aluminijum je mek i lako se grebe, tako da često imaju udubljenja. Ima to neki svoj šmek čak i tako sa ponekim ožiljkom, ali one retke bez tragova korišćenja su stvarno fantastične.

Sedišta su savršena još od osnovne varijante, a tek u onim višim paketima - fantazija. Ko nije mnogo guzat teško da će naći bolje sedište u bilo čemu u klasi, a i u klasama iznad.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kod mene je isto neka gumirana plastika ispod sajbne. Rucke su metalne, aluminujum, ili sta vec ne znam. Rukohvati su od plastike presvucene gumom. Zapravo ovo je jedan od opremljenijih paketa opreme, fali samo koza, navigacija i mozda poneka sitnica, da bi bio ful fuleva, die beste.

Ako mislis na jeftiniji enterijer, onda moras spomenuti punta recimo ili megana. Nemam nista protiv auta, ali ti automobili posle relativno kratkog vremena izgledaju kao da su drzani pit bulovi unutra. Ili jednostavno samo oni predju milion km pre nego sto dodju kod nas, a ostale marke 400,000km :)
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

nidza napisao:Mislim da je samo mapa razlika između 2.0 JTDm motora. Svi su u principu pravljeni za 170 ks.

Po meni je najbolji 1.9 JTDm od 150 ks. Po kupovini treba proveriti usisnu granu i eventualno je zameniti. 2.0 je takođe ima.

Održavanje 2.0 je u rangu 2.4.

a sta se prica uopste o 2.0 JTDm motorima u odnosu na 1.9 JTDm. jedino sto vidim je 50cc razlike i dobrih 12% vise snage.

i kakav je taj obican automatik u dizelu? mada vidim da automatik kod alfe ima skoro 15-20% vecu potrosnju. sa time ima smisla gaziti kvacilo.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja bih uvek pre uzeo 2.0 nego 1.9. Istina je sa 1.9 motora ima mnogo vise na trzistu, ali to ne znaci da je bolji izbor...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Alfa Romeo 159 kao polovnjak

Post od nidza »

nikaragva napisao:Kod mene je isto neka gumirana plastika ispod sajbne. Rucke su metalne, aluminujum, ili sta vec ne znam. Rukohvati su od plastike presvucene gumom.
Mislio sam da ne može da se poredi sa limuzinom D segmenta ili bar većinom. Sa 159 svakako ni blizu.

Zapravo sam pod svežim utiscima, vozio sam ovde J 4 dana, a sad par dana H i jednom Zafiru. Danas H. :-)

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta ja znam, meni je to sve isto. Ne znam zasto bi materijal na sedistima ili tabli bio drugaciji u vektri, nego u astri. Cak mislim i da nije drugaciji.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

nikaragva napisao:Sta ja znam, meni je to sve isto. Ne znam zasto bi materijal na sedistima ili tabli bio drugaciji u vektri, nego u astri. Cak mislim i da nije drugaciji.

zavisi koja astra H, dosta se razlikuju verzije. ja vozim sport paket koji mi je estetski ruzan (neka silver folija preko dela prednje table) ali je vrlo kvalitetan, recimo u odnosu na golf 4 koji sam vozio pre toga a koji za svoje godine nije bio los. ovo je neka guma koja je fina na dodir i ne haba se. a vidjao sam ih plasticne ohoho, na slabijim benzinskim varijantama.

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Koji od benzinskih motora valjaju, narocito oni koji idu sa automatskim menjacem? V6 ne bih bas. 1.75tbi kakva su iskustva?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

jts ne podnosi krš gorivo kakvo je nase pa dizne stradaju, otezanje lanaca simptomaticno za te motore, neke imaju nemiran rad na leru, ne znam od cega zavisi, a kazu i da ne idu nista posebno, a tbi je vec egzotika, dobri su ali nije jeftin za odrzavanje cak je i skup jer nema zamenskih delova sve je u originalu i kvalitetu a to kosta, trosi prilicno i ne moze bas svaki majstor da ih radi, bolje reci retki su majstori koji znaju nesto oko tih motora, u Srbiji ima samo par komada 159ki tbi i jos par na oglasima iz uvoza, za sada su jos nepoznanica na nasim putevima pa i majstorima
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne bih to uzimao za Srbiju, ali do sad ne zvuci dobro.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

pa dobro ako je ne bi vozio ovde onda sto se tice goriva i majstora ne treba toliko brinuti, ali za tbi ostaje cena odrzavanja
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne zelim auto u koji ne mogu da se uzdam, malo ima majstora, delova i slicno. Dizel je verovatno bolje resenje, ali i problemi sa druge strane. Jel ima neka da fabricki ide bez DPF?
SlikaSlika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

nema bez dpf-a
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Znam ljude koji voze TBi motore duže vreme, nikakvih problema oko motora. Prve serije su imale problema sa lambda sondama ali sve je to rešeno usput.

Mare, ima bez DPFa. Svaka ovde prodana 1.9 JTDm je bez DPFa. Što dragvorlu ne znači ništa jer kupuje vani :)

Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kakav je motor sto se razvoja snage tice, jel ima osetnu turbo rupu?
SlikaSlika
Odgovori