Emirati, Kanada, Australija, US, Bahrein, Singapur...Risto napisao: 28 Nov 2018, 11:24 Koje destinacije su po tebi za preporuku?
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Auuuuuu jeza do jeze... osim mozda Kanade
ali daleko je, i hladna je.... Stvarno bre Nidzo ja mislio ti ozbiljan covek
Inace svuda imam drugare koji rade ili su radili. A u Americi (US) sam i ja radio...

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Au, Emirati, ajde ambijent, to necu da komentarisem, ali si tek tamo rob, sem ako nisi neki uber strucnjak. A i to sto pricas o nekim kvalitetima zivota u Srbiji-to je mozda dostupno nekom ko pravi iznadprosecnu lovu, inace od toga nema nista ni u Srbiji.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Kanadski jug ništa mnogo severniji od Holandije.ljuba napisao: 28 Nov 2018, 11:50 Auuuuuu jeza do jeze... osim mozda Kanadeali daleko je, i hladna je.... Stvarno bre Nidzo ja mislio ti ozbiljan covek
Inace svuda imam drugare koji rade ili su radili. A u Americi (US) sam i ja radio...

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Svuda ti teoretski može biti dobro uz adekvatnu mikroklimu.
Dobar deo stanovništva ovde ne živi već preživljava, bogat socijalan život košta, džabe ako imaš sa kim, a nemaš kako.
To je jedan od razloga zašto ima toliko mnogo frustiranih.
Oni koji Su zadovoljni uglavnom teže da se status quo održi.
Pre 10g si za običnu fizikaliju mogao za 25.000din mogao birati po boji očiju ako hoćeš, danas je i za 40.000din teško naći nekog kvalitetnog.
Ko god nadje značajno bolju priliku preko treba da ode, dobro njemu, bolje ovima što ostaju.
Tako da će se eventualno ko zna kad dostići neki nivo pristojnosti u Srbiji ili će pući pa će biti razlog više da i preostali ljudi odu.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Dobar deo stanovništva ovde ne živi već preživljava, bogat socijalan život košta, džabe ako imaš sa kim, a nemaš kako.
To je jedan od razloga zašto ima toliko mnogo frustiranih.
Oni koji Su zadovoljni uglavnom teže da se status quo održi.
Pre 10g si za običnu fizikaliju mogao za 25.000din mogao birati po boji očiju ako hoćeš, danas je i za 40.000din teško naći nekog kvalitetnog.
Ko god nadje značajno bolju priliku preko treba da ode, dobro njemu, bolje ovima što ostaju.
Tako da će se eventualno ko zna kad dostići neki nivo pristojnosti u Srbiji ili će pući pa će biti razlog više da i preostali ljudi odu.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Upravo, a vazi i obrnuto, ako imas para cesto drugi nemaju. Par puta sam tako hteo da idem negde, nekad i uspe da se skupi.Ivan napisao: 28 Nov 2018, 13:50
bogat socijalan život košta, džabe ako imaš sa kim, a nemaš kako.

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Dejan snimio pesmu za sve vas daleko ili koji tamo idete ili mozda ipak za nas koji ostajemo

- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
NIje loša tema. I ja imam taj neki strah da ako odem završio sam svoj emotivni ili soc. život...
Znam mnogo momaka prešlo to već 40-e, i vidim da im je gotovo više i ne traže, a vani su još od kraja rata kao izbeglice otišli. Dođu ovde izađemo i oni svi meni koji imam 31, govore šta čekaš ženi se traži devojku, nemoj ko mi...
Svako leto dolaze likovi u 20-im ili 30-im, i ovde izlaze traže. Ne znam u čemu je fora da li tamo nema vremena ili nemaju sa kim, ili ne znaju ni gde, rade teške poslove u muškom okruženju pa i nemaju koga da startuju...
Kontam, da je najbolje da se ide sa curom/ženom ako se već ide.
Možda, pogrešno razmišljam, nije ni ovde puno bolje, svo društvo je ionako rasuto nemo'š nas skupiti, a nemam ni devojku ovde, tako da ko zna možda je tamo napolju lakše
Znam mnogo momaka prešlo to već 40-e, i vidim da im je gotovo više i ne traže, a vani su još od kraja rata kao izbeglice otišli. Dođu ovde izađemo i oni svi meni koji imam 31, govore šta čekaš ženi se traži devojku, nemoj ko mi...
Svako leto dolaze likovi u 20-im ili 30-im, i ovde izlaze traže. Ne znam u čemu je fora da li tamo nema vremena ili nemaju sa kim, ili ne znaju ni gde, rade teške poslove u muškom okruženju pa i nemaju koga da startuju...
Kontam, da je najbolje da se ide sa curom/ženom ako se već ide.
Možda, pogrešno razmišljam, nije ni ovde puno bolje, svo društvo je ionako rasuto nemo'š nas skupiti, a nemam ni devojku ovde, tako da ko zna možda je tamo napolju lakše

To je vrlo kompleksna tema.
Nekome je potpuno OK da oženi strankinju, Nemicu, Svedjanku itd. Meni nije, suviše je tu nepremostivih razlika.
Ako ipak gleda da oženi neku našu, onda mu se izbor sužava. Ako je pritom Srbin, a neće npr. Hrvaticu ili Bosanku nego baš baš Srpkinju iz Srbije, onda je izbor još uži.
Zatim, ako neće ciganku, vlahinju ili nešto slično...onda još više izbor sužen.
Ako neće neku sirotinju koja je juče došla i nema ni kučeta ni mačeta i radi kao čistačica, nego bi hteo neku koja ima bolje plaćen posao pa ima vremena i novca za društveni život, odlično zna jezik države u kojoj živi...
onda to već postaje nemoguća misija.
E zato se traže žene u zavičaju.
Nekome je potpuno OK da oženi strankinju, Nemicu, Svedjanku itd. Meni nije, suviše je tu nepremostivih razlika.
Ako ipak gleda da oženi neku našu, onda mu se izbor sužava. Ako je pritom Srbin, a neće npr. Hrvaticu ili Bosanku nego baš baš Srpkinju iz Srbije, onda je izbor još uži.
Zatim, ako neće ciganku, vlahinju ili nešto slično...onda još više izbor sužen.
Ako neće neku sirotinju koja je juče došla i nema ni kučeta ni mačeta i radi kao čistačica, nego bi hteo neku koja ima bolje plaćen posao pa ima vremena i novca za društveni život, odlično zna jezik države u kojoj živi...
onda to već postaje nemoguća misija.
E zato se traže žene u zavičaju.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Dobra poruka na kraju, ali ne znas dok ne pokusas, sa druge strane niko ne ostaje tamo protiv svoje volje.Darko napisao: 28 Nov 2018, 21:54 Dejan snimio pesmu za sve vas daleko ili koji tamo idete ili mozda ipak za nas koji ostajemo![]()
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Teška je to tema, ja lično nemam odgovor na pitanje šta da mislim
Prosečna "udavača" u inostranstvo je nesposobna za život tamo gde ide. Evo recimo ove po mom kraju, nemaju neko radno iskustvo a često ni obrazovanje, ako imaju obrazovanje onda je to opet problem jer bi da rade svoj posao a realno im niko neće dati posao.
Takva devojka nema svetlu budućnost u kratkom roku, mora dosta da radi na sebi da ne bi bila čistačica ili domaćica. Sa druge strane većina njih nije spremna na to i udaju vide kao beg iz svoje situacije. Obrazovana i uspešna žena će teško doći ovde da se zajebava jer već ima karijeru.
Strankinja, hm, nisam protiv ali morao bi sa vidim kako bi to izgledalo. Za početak moj nemački nije na nivou srpskog a da ne pričam o drugim temama.

Prosečna "udavača" u inostranstvo je nesposobna za život tamo gde ide. Evo recimo ove po mom kraju, nemaju neko radno iskustvo a često ni obrazovanje, ako imaju obrazovanje onda je to opet problem jer bi da rade svoj posao a realno im niko neće dati posao.
Takva devojka nema svetlu budućnost u kratkom roku, mora dosta da radi na sebi da ne bi bila čistačica ili domaćica. Sa druge strane većina njih nije spremna na to i udaju vide kao beg iz svoje situacije. Obrazovana i uspešna žena će teško doći ovde da se zajebava jer već ima karijeru.
Strankinja, hm, nisam protiv ali morao bi sa vidim kako bi to izgledalo. Za početak moj nemački nije na nivou srpskog a da ne pričam o drugim temama.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Jako dobro napisano. Neko ko nikad nije bio duze negde van Srbije i onda ode tako napolje ima veliku sansu za shokove koji lako rezultuju povratkom, pa cak i nekim drugim komplikacijama. Bas juce pricam sa drugarom, ali ljudi sa nasih prostora ce se lakse uklopiti sa ljudima iz Istocne Evrope, sa Zapadnjacima to teze ide zbog razlicitih pogleda na Svet. Ima i kontra primera za koje licno znam, ali je generalno toga mnogo manje. Nije odlazak za svakoga. Cak i mnogi ljudi koji odu zajedno napolje iz Srbije se rastanu i neko se nekad vrati kuci, neka natavi zivot tamo.

Zar pored svih Instagrama i Fejsbukova neko mora da dolazi u zavičaj u real life? 

Jbt, pa zasto idete u te strane zemlje, ako necete kresati crnkinje i meleskinje?
Vi dolazite ovde jbt.
Sad sam se stvarno razocarao, ako je to tako, ako tako mora biti.
Vi dolazite ovde jbt.
Sad sam se stvarno razocarao, ako je to tako, ako tako mora biti.
Nije poenta u kresanju nego da pre ili posle, tj. sa 25,35,45godina čovek poželi da osnuje porodicu.
Pitanje je s kime, ako živiš u nekom gradiću u AT ili CH ?
Risto je dobro zaključio.
Naše devojke koje imaju obrazovanje, dobar posao,sredjen život u Novom Sadu... tj.one koje su ciljna grupa, nemaju želju ni interes da sve to napuste i počnu život od nule.
Ostaju mu one seljanke sa Instagrama koje gledaju kako da odu od kuće,a koji k.će mu takve. Takve i nisu za ženidbu.
Pitanje je s kime, ako živiš u nekom gradiću u AT ili CH ?
Risto je dobro zaključio.
Naše devojke koje imaju obrazovanje, dobar posao,sredjen život u Novom Sadu... tj.one koje su ciljna grupa, nemaju želju ni interes da sve to napuste i počnu život od nule.
Ostaju mu one seljanke sa Instagrama koje gledaju kako da odu od kuće,a koji k.će mu takve. Takve i nisu za ženidbu.