Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od Risto »

To je klasična "kupovina" tzv. payroll klijenata. Računaju da će to vratiti kroz naknade koje ćeš im platiti kao klijent. Akvizicija novih retail klijenata je rudarski i mukotrpan posao, jako je teško podići udeo na tržištu u tom segmentu pa se svašta radi da bi se došlo do novog klijenta.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pa dobro, nije skup taj osnovni racun.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

3 meseca gratis, nakon toga 250 din mesecno.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Ko je bolje da uzme stan po pitanju kamata: firma ili fizicko lice?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Uf, to je baš pitanje za knjigovođu, ne zbog kamate već kakav je poreski tretman tog stana, šta se dešava kad jednog dana kreneš da ga prodaš fizičkom licu, itd.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Može li uopšte firma da uzme tako dugačak kredit?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Darko napisao: 28 Nov 2018, 13:51 Bio u filijali.
Otvoris racun. Prenes zaradu kod njih. Dobijes tih 5000 din. Posle toga besplatno gasis racun. Dakle bez dinara troska dobijes 5k.
Ja cu otvoriti racun i gasim ga odmah posle prve plate sto legne na njega.
Suština je u ovom "preneseš zaradu". Većina ljudi neće hteti ili moći da to uzastopno radi u dve različite banke (poševši od dobijanja potvrde na poslu, pa do nalaženja slobodnog vremena za odlazak u banku). Ali pošto ti radiš u svojoj/porodičnoj firmi, ovo ti neće biti problem. :D
steva_anya napisao: 28 Nov 2018, 17:32 Ko je bolje da uzme stan po pitanju kamata: firma ili fizicko lice?
Firma može da uzme kredit i tako kupi stan, ali će ona biti i njegov vlasnik. Ti kao vlasnik firme možeš jednog dana, ako firma bude ugašena, da preneseš stan na sebe uz plaćanje poreza na dobit. Naravno, samo ukoliko se tokom procesa likvidacije ne pojave poverioci kojima firma nešto duguje i koji bi potraživanja eventualno namirili prodajom tog stana.
Poslednja izmena od snork u 28 Nov 2018, 19:03, izmenjeno 3 puta ukupno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Vec uradio malopre :D Otvoren racun. Proverio jos jednom sve. Nema nikakve ugovorne obaveze.
Banka radi do 19h. Potvrdu daje banka pa je ti nosis knjigovodji da ti promeni broj racuna gde ce plata da legne. Treba samo da vratis obrazac sa podacima o firmi.
Akcija traje do 31 decembra.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Snork, hvala.

Intesa nema u Batajnici agenta za nekretnine uputili me na Novi Beograd, pa pitam ovde, hvala jos jednom.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Nema na čemu. :sesir:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

A da li je potreban neki biznis plan ako se uzima kredit za stan preko firme?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Ja nemam pojma. Nisam dotle stigao. :kezo: Sigurno da se banka pre davanja bilo kog kredita, najpre uveri da postoji dovoljna verovatnoća da će ga klijent vratiti.Znam za slučaj uzimanja kredita za izgradnju proizvodnog pogona, za koji je banka tražila elaborat, a zatim ekspertsko mišljenje o njemu. S druge strane, ako neko traži kredit za stan od (lupam) 300000 evra na 10 godina, a ima neto profit 200000 evra godišnje tokom poslednjih 5 godina, pretpostavljam da će mu odobriti bez dodatnih pitanja, jer je reč malom iznosu za tu firmu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sa obzirom da sam se preselio, te da imam ekspozituru između stana i kancelarije, odlučim da promenim matičnu ekspozituru banke. Ustvari, glavno razlog je jer mi je, do tada, matična bila u Kolarčevoj. Em rade samo jednu smenu, em nema parkinga blizu, em tuda prođem veoma retko, a i tada ne rade

Elem, stigne mi poruka za MasterCard, početkom godine, spremna za podizanje. Odem u ovu drugu ekspozituru i podnesem zahtev da mi sve prebace kod njih, da mi budu matična filijala. Kažu da će trebati do tri meseca, te da moram u Kolarčevu po ovu karticu.

Šta je tu je. Odem, kako znam i umem.

Jul/Avgust stiže poruka za Visu. KOLARČEVA 5
Ma da li me... Razgovori, žalbe, džabe. Jbga, treba vreme da se izvrši zamena. Dva-tri meseca. OK, ali prošlo je ŠEST?!

Idite u tu novu ekspozituru i podnesite zahtev, pa neka oni traže da prebace karticu. Alo bre, jesam već. Gospodine, možda smo napravili propust, ili idite u Kolarčevu, ili tražite ...bla...bla...

Odem ja u Kolarčevu...

Jutros stiže poruka. Vaša Dina kartica je spremna za preuzimanje u KOLARČEVOJ.

DA LI TO NAMERNO RADITE? Da neko realno vodi računa o klijentima, mođda bi mi se svetili za sve prigovore kije im pošaljem :D

Ljubazni glas mi je saopštio da možda nisam podneo zahtev za sve kartice, već možda samo za jednu, koja svakako nije stigla gde treba.

Podneo sam gospođice, zbog toga ste se izvinjavali i govorili da će sve biti u redu sa narednim karticama.

Ne, biće da niste. Idite u ekspozituru i pitajte. Mi ne možemo, iz kol centra, da promenimo adresu, mora iz ekspoziture zahtev. .

Ja NEMAM nameru da idem u ekspozituru, niti da zovem nekoga, zadržite Dinu, ionako ne znam PIN, nikada je nisam koristio.

Nisam rekao da je nabiju tamo gde sunce ne sija, ali sam svakako mislio :D

Otvorila se ekpozitura blizu stana, ali stvarno ne mogu da podnosim zahtev, koji nikada neće biti realizovan. Inteso, Inteso...

TapaT

Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Isti problem vučem već 6 godina s' tim da je meni matična bila u BG, sve prebačeno u NS, al džaba. Master i nekako prebaciše al amex ne ide. Dodatna komplikacija je to što je inicijalna matična ugašena, sve prebačeno na drugu ekspozituru pa se tako kartica zagubi u putu, prošlo reizdavanje sam čekao cela tri meseca.
Svaki put zovem pa šaltaju, kol centar- ekspozitura jedna- ekspozitura druga- odsek za kartice, sve ok al niko ne zna odakle sistem izvlači staru adresu.
Naučiš da živiš sa tim i jbg

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Daleko im lepa kuća. Svi su manje ili više nenormalni, ali Intesa obara granice.

Zato je Telenor banka mama, evo već pola godine šljaka kao sat a nit sam video nit čuo nijednog službenika. Uplata i isplata bez čekanja, može i u pola noći, milina.

Odlazak do Sbera, gde jednom u 3-4 meseca uplatim pare za životno osiguranje, mi dodje kao predvorje pakla :)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori