Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Vazduhoplovi

Post od zuzazu »

SAS biznis klasa 1950-1960
776C5B5C-F9AC-4BA8-B9FA-3EE7F0B78BA3.jpeg
776C5B5C-F9AC-4BA8-B9FA-3EE7F0B78BA3.jpeg (188.68 KiB) Pogledano 1900 puta
D9CD07C8-4D8E-4582-93F2-9882FE302A9B.jpeg
D9CD07C8-4D8E-4582-93F2-9882FE302A9B.jpeg (41.01 KiB) Pogledano 1900 puta
9F97E5BF-FFEF-4A33-BA5A-99F0DD227564.jpeg
9F97E5BF-FFEF-4A33-BA5A-99F0DD227564.jpeg (164.5 KiB) Pogledano 1900 puta
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Al je mirisala kabina :)
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

Dobar clanak za Boeing 767

https://tim-the-pilot.co.uk/
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Situacija u 7 i 8h BEG/TGD

ATR u akciji. Čak i majstor za odleđivanje ATRa nema kabinu, a ovi na Airbusu pored sve sa kabinama, na ovom snegu.

Ako ništa, ATR je uredno grejao.SlikaSlika

TapaT

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Hajnan erlajns ukinuo letove iz Pekinga za Beograd
Kako prenosi portal T6

Avio-kompanija Hajnan erlajns ukinula je letove iz Pekinga za Beograd, a poslednji let na linji Peking–Prag–Beograd bio je u ponedeljak, rečeno je juče „Politici” iz uprave Aerodroma Nikola Tesla.
Kako piše taj dnevni list, sada je iz uprave potvrđeno da se letovi ukidaju, ali kada je prvi put pre deset dana upućeno pitanje Aerodromu o povlačenju kineskog avio-prevoznika nije dobijen konkretan odgovor:
– Budući da se u poslednje vreme spekuliše o ukidanju ove linije zbog malog broja putnika, „Politika” je pitanje uputila aerodromu i pre deset dana. Tada smo dobili odgovor da „ne raspolažu informacijom da će avio-linija Beograd-Prag-Peking biti ukinuta”. Kako saznajemo, „Hajnan” nije obavestio Direktorat za civilno vazduhoplovstvo o ukidanju ove linije. Za razloge prekida avio-veze između Kine i Srbije preko Praga upitali smo i kineskog avio-prevoznika, ali od „Hajnana” nismo dobili odgovor. –
Podsetimo, prvi avion na liniji Peking-Prag-Beograd, nakon 17 godina, sleteo je na beogradski aerodrom 15. septembra prethodne godine. U planu je bilo da se na početku letovi obavljaju dva puta nedeljno preko Praga na ruti Peking-Prag-Beograd, a zatim uvede direktan let Peking-Beograd.
Slika
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

pedja napisao: 28 Nov 2018, 13:06 Situacija u 7 i 8h BEG/TGD

ATR u akciji. Čak i majstor za odleđivanje ATRa nema kabinu, a ovi na Airbusu pored sve sa kabinama, na ovom snegu.

Ako ništa, ATR je uredno grejao

TapaT
Meni se posrecilo danas, u Sofiju poslali Airbus umesto ATR-a, vidim da im je jedan ATR danas zaglavljen u CG pa verovatno zato
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

pedja napisao: 28 Nov 2018, 13:06 Situacija u 7 i 8h BEG/TGD

ATR u akciji.
Izgleda da mi je brat odleteo istim avionom jutros :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Jel' i on srećan na velikodušno dodeljenoj kesici sa (bukvalno) 15g ribica? :D

Prošli put su (u Airbusu) na istom letu dali flašicu vode, što je svakako bolje. Sada ribice i čaša za par gutljaja. Ne znam za kabinsko osoblje, ali mene bi bio blam da ono dajem ljudima.

Oba puta smo se vraćali Embraerima, Montenegro. Nema "hrane", ali bar imaš neki izbor pića, kakav-takav.

Doduše, za 20 min leta (između poletanja i sletanja), ne treba ič.

U PG sabija vetar, neprijatno je izuzetno napokju, iako je šatro toplije. Relativan osećaj je grđi nego na ovom našem snegu. Poletanje je bilo kao vožnja po BG ulicama, veoma truckavo. Inače, prvi put sam doživeo da avion ne stane pre poletanja. Ovaj je "iz krivine" opalio po gasu, bez da je usporio.

TapaT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Jeste dobio ribice :)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ja sam takvo poletanje imao samo sa JAT-ovim ATR-om. Sa mlaznim da gas, sačeka nekoliko sekundi da se motori dobro zavrte, pa tek onda pusti kočnice. Ali generalno svaki avion može poleteti i ovako i onako... Pominjao je Zuzazu ranije, ako se dobro sećam, prvi način se zove "rolling", a drugi "static" takeoff.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Mnogo bolje nego onaj iz Wizz umesto da skrene desno, skrenuo levo. Valjda ga upozorili iz kontr. tornja i lik naboo na kočnicu, svi poleteli napred. Samo je nabio tenziju pred poletanje.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

U povratku, pri sletanju mi se nabio strašan pritisak, stvorio se bol u ušima kao nikada. Sletanje je bilo fino, ništa čudno, ali boool...

TapaT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... uters.html
  • Lion Air jet was 'not in an airworthy condition' on flight just before fatal crash
  • 'Stick shaker' vibrating the captain's controls warning of a stall throughout flight
  • Nose dipped more than a dozen times during the 11-minute flight on October 29
  • Pilot pulled it up repeatedly before he finally lost control and the plane crashed
  • Early report appeared to back theory that in-flight computers caused disaster
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Sto znaci da je kompanija znala verovatno da nesto nije uredu ali su gurali dalje, sto me i ne cudi, jer je LIon Air bio zabranjen u Evropi dugo godina, zato sto im je safety standard nula.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

snork napisao: 28 Nov 2018, 20:36 Ja sam takvo poletanje imao samo sa JAT-ovim ATR-om. Sa mlaznim da gas, sačeka nekoliko sekundi da se motori dobro zavrte, pa tek onda pusti kočnice. Ali generalno svaki avion može poleteti i ovako i onako... Pominjao je Zuzazu ranije, ako se dobro sećam, prvi način se zove "rolling", a drugi "static" takeoff.
Kada toranjska kontrola ne da instrukciju "Line up and wait", vec dozvoli odmah ulazak na pistu i poletanje "Clear line up and take off", uvek radim rolling, jer od static nema benefita za performanse, a samo se akaju kocnice. U samom izlasku na pistu, motori su vec stabilizovani za take off power i samo se ceka da se avion poravna sa pravcem piste i da se da potisak za poletanje.
Odgovori