Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Ne. Premijski razred se prenosi, kako u zemlji tako i pri recimo selidbi u inostranstvo.
U Srbiji novo vozilo ide sa novim premijskin stepenom, odnosno malus se veze samo za to vozilo, dok je u vlasnistvu te osobe. Ja imam 207 i na c3 nisam mogao da prenesem bonus, zato sto je 207 jos u mom vlasnistvu. Ako si ti imao u Srbiji dtugo iskustvo, kazi.
Pozdrav
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Pozdrav
Premisjki razred, bonus, se prenosi sa vozila na vozilo ali naravno ne mozes da imas 2 vozila sa bonusom po istom osnovu.
Ili jasnije, 207 mozes da odjavis sa tvog imena i vratis tablice a bonus status preneses na C3.
Ili 207 mozes da prodas, pa i svom clanu familije, koji zadrzava bonus na svom imenut a na svoj C3 prenosis bonus i zadrzavas premijski razred koji si imao.
Pise u obavezujucem Uputstvu guvernera NBS koji je jos na snazi (iako je doneto kao privremeno do usaglasavanje srpskog zakona o osiguranju sa EU pravilima tj direktivama a koje smo kao drzava prihvatili u SSP ).
Osiguravajuca drustva su obavezan da izvrse obracun i prenos bonusa, nije stvar dobre volje.
Iskustvo je da se prave ludi, da kao ne znaju po kom zakonu i uputstvu rade tj pravni okvir po kome su sklopili Ugovor / poliisu, da usmeno negiraju tvoja prava kao osiguranika navodnim njihovim opstim uslovima.
I onda trazis pismeno da se izjasne, e onda moze bonus.
I jos nesto pravo ne prenos bonusa ostaje i ako prodas auto a ne kupis drugi odmah
Vazi bonus narednih 36 meseci manje 1 dan od datuma kada je istekla polisa tj Ugovor.
AKo je polisa istekla npr 30.nov.2018. bonus je na tvom suverenom raspolaganju za bilo koji auto do 29.nov.2021.
Osiguranja su kod nas kao i banke jos u mutnoj zoni poslovanja, i jos ne vaze opsta uobicajena pravila EU, sto bih rekao poluprevaranstske firme koje samo gledaju kako da te zeznu i prevare na neku foru koju naprosti izmisle a drugde po svetu ne postoje.
Primer je osigruanje zelenim kartonom vozila koje je inace vec osigurano i prica da zeleni karton nije samo administrativna (bezvredna) potvrda nego novo zakljuceno posebno medjunarodno osiguranje.
I ta prevara se jos tolerise od strane guvernera NBS koja je zaduzena za nadzor.
Mi osiguravamo nase aute po privremenom Uputstvu, ne po Zakonu koji se ceka da se (jednog dana) usvoji u okviru otvaranja/ zatvaranja poglavlja sa Briselom.
Moja preporuka, zahtevaj pismeno prenos bonusa, i pisi na svim nivoima. Cesto se prave ludi dok ne dodje zahtev do direktora sektora kada vise nema prostora za izgovora "tako kaze sef".
iskustvo iz proleca ove godine.
Ili jasnije, 207 mozes da odjavis sa tvog imena i vratis tablice a bonus status preneses na C3.
Ili 207 mozes da prodas, pa i svom clanu familije, koji zadrzava bonus na svom imenut a na svoj C3 prenosis bonus i zadrzavas premijski razred koji si imao.
Pise u obavezujucem Uputstvu guvernera NBS koji je jos na snazi (iako je doneto kao privremeno do usaglasavanje srpskog zakona o osiguranju sa EU pravilima tj direktivama a koje smo kao drzava prihvatili u SSP ).
Osiguravajuca drustva su obavezan da izvrse obracun i prenos bonusa, nije stvar dobre volje.
Iskustvo je da se prave ludi, da kao ne znaju po kom zakonu i uputstvu rade tj pravni okvir po kome su sklopili Ugovor / poliisu, da usmeno negiraju tvoja prava kao osiguranika navodnim njihovim opstim uslovima.
I onda trazis pismeno da se izjasne, e onda moze bonus.
I jos nesto pravo ne prenos bonusa ostaje i ako prodas auto a ne kupis drugi odmah
Vazi bonus narednih 36 meseci manje 1 dan od datuma kada je istekla polisa tj Ugovor.
AKo je polisa istekla npr 30.nov.2018. bonus je na tvom suverenom raspolaganju za bilo koji auto do 29.nov.2021.
Osiguranja su kod nas kao i banke jos u mutnoj zoni poslovanja, i jos ne vaze opsta uobicajena pravila EU, sto bih rekao poluprevaranstske firme koje samo gledaju kako da te zeznu i prevare na neku foru koju naprosti izmisle a drugde po svetu ne postoje.
Primer je osigruanje zelenim kartonom vozila koje je inace vec osigurano i prica da zeleni karton nije samo administrativna (bezvredna) potvrda nego novo zakljuceno posebno medjunarodno osiguranje.
I ta prevara se jos tolerise od strane guvernera NBS koja je zaduzena za nadzor.
Mi osiguravamo nase aute po privremenom Uputstvu, ne po Zakonu koji se ceka da se (jednog dana) usvoji u okviru otvaranja/ zatvaranja poglavlja sa Briselom.
Moja preporuka, zahtevaj pismeno prenos bonusa, i pisi na svim nivoima. Cesto se prave ludi dok ne dodje zahtev do direktora sektora kada vise nema prostora za izgovora "tako kaze sef".
iskustvo iz proleca ove godine.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Da, kod nas važi taj idiotski sistem da se osiguranje vezuje za automobil, a ne vozača. Ako kupim novi automobil, automatski postajem rizičniji vozač ako nisam prodao stari (ili preneo na ženu, dete, komšiju... uz plaćanje poreza) i plaćam veću premiju. Glupost na kvadrat.
Šta se dešava ako neko sa velikim malusom kupi od mene automobil? Kreće od podrazumevanog premijskog stepena 4, mog stepena 1 ili svog stepena (recimo 10)? Imam osećaj da se takvima isplati da menjaju kola svake godine.
Šta se dešava ako neko sa velikim malusom kupi od mene automobil? Kreće od podrazumevanog premijskog stepena 4, mog stepena 1 ili svog stepena (recimo 10)? Imam osećaj da se takvima isplati da menjaju kola svake godine.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ne verujem. Cale na merivi ima prem. stepen 1, a ja na astri 4. stepen.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da pojednostavimo pitanje. Imas premijski stepen na primer 10. I prodas auto, odmah nakon toga kupis drugi.
Koji premijski stepen imas?
Koji premijski stepen imas?
klisko, ako kupi od tebe auto sa npr premijom klase 2 onda se na njega prenosi klasa 2 i nastavlja da koristi tvoju polisu. Nije bitno ni ime na polisi, vezuje se za VIN broj i registarsku tablicu.
Da, isplati se tom nekom da kupuje vec registrovane aute i koristi tudje polise/ bonuse a da pri tom pravi sranja prethodno i to ostane bez posledica.
Glupo ali je i ceo sistem bonusa i malusa kod nas izgubio smisao.
Da, isplati se tom nekom da kupuje vec registrovane aute i koristi tudje polise/ bonuse a da pri tom pravi sranja prethodno i to ostane bez posledica.
Glupo ali je i ceo sistem bonusa i malusa kod nas izgubio smisao.
Evo sa sajta ddor
Pravo bonus/malus vezano je za vlasnika vozila i ne prenosi se na novog vlasnika vozila.
Na jednom drugom su rekli da se bonus malus prenosi sa poslednje prodatog vozila na prvo kupljeno, ali ja nisam cuo jos da je u Srbiji nekome prenet malus na novo vozilo.
Pravo bonus/malus vezano je za vlasnika vozila i ne prenosi se na novog vlasnika vozila.
Na jednom drugom su rekli da se bonus malus prenosi sa poslednje prodatog vozila na prvo kupljeno, ali ja nisam cuo jos da je u Srbiji nekome prenet malus na novo vozilo.
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Novo vozilo ide sa novim(početnim) premijskim stepenom, osim u slučaju kad se prenosi sa starog vozila. Uslov da se premijski stepen prenese na novo vozilo je da je staro vozilo bude odjavljeno ili prodato, tj. preneto vlasništvo na drugo lice.lami napisao: 01 Dec 2018, 14:48 U Srbiji novo vozilo ide sa novim premijskin stepenom, odnosno malus se veze samo za to vozilo, dok je u vlasnistvu te osobe. Ja imam 207 i na c3 nisam mogao da prenesem bonus, zato sto je 207 jos u mom vlasnistvu. Ako si ti imao u Srbiji dtugo iskustvo, kazi.
Pozdrav
Jasno je to, nego se ovde vise povela prica da li se malus prenosi isto. Po necemu sto sam procitao, trebalo bi da bude tako, ali valjda jos ne postoji sistem koji bi to omogucio.
Evo jis jedan snimak, ovako samo sluzbena kola mogu da se voze
P.S.
Ko ne zna ovu deonicu, to je kod B. Potoka i cesto pametnice ne mogu da cekaju, vec skrenu desno i onda idu preko pune da se ukljuce
P.S.
Ko ne zna ovu deonicu, to je kod B. Potoka i cesto pametnice ne mogu da cekaju, vec skrenu desno i onda idu preko pune da se ukljuce
- stejer
- Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
- Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG
Kako se vozi u Srbiji?

Popodne sam doziveo Megana na Loznicke table u suprotnom smeru ovde. I to ide dobrih 40 na sat, i tek posle 7. mimoilazenja sa vozilima koji idu normalno iz svog pravca je odlucio da se popne na pola na ivicnjak i promili do kraja.
Pretpostavljam da je izasao iz ove ulice. Pritom guzva, svi se vracaju s posla, umalo ne izbi havarija.

To je kod onog vulkanizera i autoservisa?
Čudi me da nije bio udes pošto tu doleću i skreću sa AP punim gasom u niskom letu jer imaju prednost na prethodnoj raskrsnici.
Čudi me da nije bio udes pošto tu doleću i skreću sa AP punim gasom u niskom letu jer imaju prednost na prethodnoj raskrsnici.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Pravo prema raskrsnici postoji jedno ukljucenje, ne znam da li je legalno ili ne. Npr mnogi kad idu u LETO sop tom ulicom se ukljuce i vrate. Bukvalno video 10 puta da kao metak ulete u saobracaj po nekoj dijagonali....
Leto šop je u drugom delu, posle mosta.