Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Tek sa C2 ima smisla ići na školovanje, da bi uopšte mogao pratiti predavanje.
Svidjelo mi se ono što si napisao da su ružan narod. Nekome je to sitnica ali meni to bode oči.
Mesec dana ne možeš sresti Nemicu a da liči na žensko.
Svidjelo mi se ono što si napisao da su ružan narod. Nekome je to sitnica ali meni to bode oči.
Beograd?nikaragva napisao:Mi u firmi imamo training program, za studente, apsolvente, tek svrsene studente ...
Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Pretera ga sa C2, ja sa C1 radim u Controllingu gde sam svakodnevni u dodiru sa menadžerima i nemam problema. Ne govorim savršeno ali su oni navikli na tomember napisao:Tek sa C2 ima smisla ići na školovanje, da bi uopšte mogao pratiti predavanje.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Vidi, nije ista situacija svima.
Ti si došao na gotovo radno mjesto, tako da tvoje znanje u struci može da se "pokrije" i samo sa C1.
Kolege ti naravno nikada neće reći da nemaš pojma o jeziku, sve dok svoj deo posla odradjuješ kako treba.
Ali neko ko treba da se obrazuje, da nauči nešto novo, pa tek onda da izadje na tržište rada i traži pravi posao, njemu je i C2 malo.
Veruj mi na reč, sve sam to davno prošao.
Ali evo, ima Kragujevac koji je tamo 28godina, ili vi momci koji ste otišli unazad par meseci/godina... Možda ja i grešim.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne bih se slozio. Ima bas lepih i sto se tela i face tice. Nema ih u izobilju, ali sad mesec dana da ih nisi video, ili kriterijum previsok, ili si bio ne znam gde.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Jbt, evo sad na gradilištu, lepa devojka a moler. Druga došla u nadzor, još lepša. Ne mora ni da se prošeta po gradu 
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk

Sta ces na gradilistu?
- TheWickerMan
Pa tu mi je radno mesto, električar ( silom prilika ). Doduše, vrtić je ovo.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ja sam par tih sto kreče dobrih vidjao. Jednoj sam i krofnu dao u kantini
nisam mogao da pojedem i udelio njoj

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- TheWickerMan
Ja ovu molerku poslužih čokoladom
fina cura, ispričasmo se lepo.

Pitaj je da li kreči po kućama 

Kontam da sa njom mozes i na B1 opustenoTheWickerMan napisao: 04 Dec 2018, 14:39 Ja ovu molerku poslužih čokoladomfina cura, ispričasmo se lepo.

- TheWickerMan
B1 i nikako drugačije ( mislim, ja ne znam više od toga ) 

Taman kad konačno nađem stan, da ima ko da ga okrečiHeinz napisao:Pitaj je da li kreči po kućama

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mora da je neka iz Istocne Ojrope.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Retko koji Nemac će nekom strancu u današnje vreme reći da "nema pojma" nemački. Pogotovu ako taj neko ima već nivo C1 (sa ili bez diplome), pošto je C1 baš daleko odmaklo i više nego dovoljno znanje jezika. Za nostrifikovanje npr. diplome lekara u D je "dovoljno" imati C1, imamo nekoliko lekara na klinici koji su iz HR, HU, ESP, i taj nivo jezika je apsolutno OK. Naravno da se primeti akcenat, ali je gramatika i fond reči apsolutno odgovarajući poslu kojim se bave.member napisao: 04 Dec 2018, 13:04 Vidi, nije ista situacija svima.
Ti si došao na gotovo radno mjesto, tako da tvoje znanje u struci može da se "pokrije" i samo sa C1.
Kolege ti naravno nikada neće reći da nemaš pojma o jeziku, sve dok svoj deo posla odradjuješ kako treba.
Ali neko ko treba da se obrazuje, da nauči nešto novo, pa tek onda da izadje na tržište rada i traži pravi posao, njemu je i C2 malo.
Veruj mi na reč, sve sam to davno prošao.
Ali evo, ima Kragujevac koji je tamo 28godina, ili vi momci koji ste otišli unazad par meseci/godina... Možda ja i grešim.
U "nižim sektorima", (med. tehničari)je B2 dosta dobro za početak, ali primete se ogromne razlike ako je neko došao sa B2 iz ESP ili recimo iz HR. Devojka iz HR koja je zadnja došla da radi kod mene na odeljenjeje "donela" je B2, to je bilo baš lepo za slušati. Preko puta na odeljenju radi španac sa istim nivoom, to je već malo jadnija varijanta "istog" nivoa znanja.
Naravno da dobar deo stranaca smatra Nemce "hladnima", a sami se ne trude da nauče Nemački jezik da bi se uključili u konverzaciju.
I prirodno je onda da isti taj Nemac stvara nekakav gard prema strancu koji je, recimo, vazdan godina u D a još se nije potrudio da iole nauči jezik zemlje u kojoj je odlučio da živi. A ko misli da su Nemci "hladni" nek ode malo do CH, oni dole su onda "duboko zamrznuti".

Premestite samo takvu situaciju u BG, KG, NS, NI i zamislite da imate kolegu rumuna koji "natuca" Srpski i ne trudi se da ga iole bolje nauči. Da li bi ga vi prihvatili bezrezervno ili bi posle odredjenog vremena stvorili gard prema nekome ko je u vašoj zemlji a "zabole ga" da se integriše. Nemci po tom pitanju imaju i previše strpljenja. Pa mene je mnogo puta bilo blam kad čujem na nekom sastanku kako se neke kolege iz balkanskih državica koji su +20 godina u D bacakaju padežima.
Ja sam imao (ispostavilo se kasnije) ludu sreću što nam je profesorka Nemačkog jezika u medicinskoj školi bila apsolutno nenormalna i drilovala nas je gore nego Hr. Flick iz AloAlo

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac