Interesantno, ja se nisam nikada osećao kao neko „drugog reda“, niti me je iko ikada u bilo kojoj prilici tako tretirao. Ali dobro, možda sam izuzetak. Moj poslodavac mi je sva usavršavanja sam ponudio bez da sam ja ikoga išta pitao, a nije gurao švabe ispred.
Poslednja izmena od kragujevac u 05 Dec 2018, 14:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Evo ja za 10 godina intenzivnog koriscenja holandskog nisam naucio gadnije psovke, tako da kada me neko strasno psuje ne mogu ni najmanje da se nerviram
Kako su iskustva različita. U mom slučaju se jako oseća razlika između nas Balkanaca i Nemaca. Nemci su povlašćeniji, veće satnice, do skoro nam je bilo zabranjeno da idemo službenim autom do stana ali sad smo se i to izborili i slično.
Kada si u Amsterdamu tesko mozes da vidis razlike posto tesko vidjas Holandjane Zato cesto strane firme obozavaju da otvore prestavnistvo bas u njemu (to a i poreska politika grada )
Uuuu kada bi ostao papirni trag o razlicitom odnosu prema zaposlenima, razbucali bi firmu za sekundu....
Sloba napisao: 05 Dec 2018, 09:14
Ubacivanje marke telefona, kola i kojecega kvari sustinu diskusije. Ima smisla i jeste pokazatelj na nekom uzorku, ali dok se pobijemo oko Ajfona i Mecke, zaboravicemo o cemu se ovde zapravo radi. Osetljivi smo na to, ocigledno. Stric moje supruge je Nemac, imenom i prezimenom, zivi u Nemackoj, a posao kojim se bavi mu omogucava kontakt sa raznim strukturama ljudi, najvise sa doseljenicima. Radi kao prevodilac pri policiji - migranti, kriminal, deportacije... Puno smo razgovarali, i trezni i pripiti. Iz njegovih stavova vrlo je jasno da je Nemac u Nemackoj visa rasa (poznato zvuci). Svi koji nisu Nemci su "oni". Nemci su razapeti izmedju koristi koju im donosi jeftina radna snaga i stete koja im se nanosi prilivom ljudi iz zna se kojih podrucja. Kriminal pociva na dosljacima i vrlo je jasna podela ko sta radi. Rumuni i Bugari - kradje, razbojnistva, Turci - prostitucija, Albanci - droga, ex-yu gradjani - najteza krivicna dela - prebijanja, ucene, otmice, ubistva... Ima odstupanja i preklapanja, ali to je to. Naravno, prosecan Nemac se zgrazava nad tim i oni svetli primeri nasih (i drugih) ljudi im ne mogu znacajno promeniti sliku o tome. Ekonomski interesi preko kvazi-liberalnih stavova Nemacke ulepsavaju sliku o svemu, toliko da se mozemo osetiti dobrodoslim, ali ne. Ne kazem da zbog toga ne treba otici, ali ne treba ni ocekivati nemoguce po pitanju statusa.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Ja bih samo dosao jos da su nama germani genetski nepritlji. Ja im proslost ne mogu zaboraviti.
Takodje sve velike sile imaju/imale svoje kolonije i svoju jeftinu radnu snagu, jedino oni nemaju kolonije tj imaju/li u africi ali nista naspram drugih. Pa im mi (ex-yu) dodjemo sada kao neka kolonija.
Ne mislim da su svi nemci smece ali nisu ni svi cvece.
Mi smo tu kap u moru. Cela Istocna Evropa radi za njih.
Ali ima tu jedna druga stvar. Ljudi u Srbiji izrabljuju jos gore sunarodnike u rodjenoj drzavi. Radio sam i gledao sam i male privatne i velike privatne firme u Srbiji. Odnos prema ljudima ne 0, sub zero.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
kragujevac napisao: 05 Dec 2018, 14:36
Interesantno, ja se nisam nikada osećao kao neko „drugog reda“, niti me je iko ikada u bilo kojoj prilici tako tretirao. Ali dobro, možda sam izuzetak. Moj poslodavac mi je sva usavršavanja sam ponudio bez da sam ja ikoga išta pitao, a nije gurao švabe ispred.
Zavisi za poslova. Medicinski radnici su im već dugo predpostavljam problem-te se sigurno i tretiraju drugačije.
Bauštelci sigurno mogu da napričaju priča i priča. Naravo, uvek stoji argument: svi smo mi mogli da budemo dr mr but jebiga