Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Vole oni pare, nema sta.
Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Najmanje dvoje kolega Nemaca mi je reklo da nije ok da ima razlike u platama za istocnoevropski deo firme i za njihov, a radi se isti posao. Ljudi su manje motivisani naravno, i to je potpuno tacno.Aca BG napisao: 06 Dec 2018, 16:35 Ahahaha necemo bas tako. Pricao sam u vozu pre 2 meseca sa mladim nemcem, rekoh mu ponesto o Srbiji i on mi govori kako nije u redu da oni imaju mnogo a mi toliko malo, da mora neka ravnoteza(ne u fullu) da se napravi.
@Kragujevac: Jel istina da ne smeju da pominju nista u vezi Adolfa?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ovaj je mislio na standard,plate i sve istalo u Srbiji.
Ovde je to vec druga prica.
Ovde je to vec druga prica.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
To je sasvim OK (bar meni) i realna slika stvari. Mislim ,ako je stanarina u Minhenu/Stuttgartu/Frankfurtu za dvosoban stan +1000€, sat parkinga u gradu 5€, dnevna karta za metro 7€, a večera za dvoje +50€, malo je glupo da su plate iste a za takav isti stan u recimo Pragu/Bratislavi/Brnu/itd se plati recimo 500€, sat parkinga košta 2€, dnevna karta za javni prevoz 3€ a večera za dvoje 25€, onda je red i da ljudi koji žive na zapadu imaju veće plate, jer kakva bi bila njihova motivacija ako bi zaradjivali manje pa da ne mogu od plate da skrpe kraj sa krajem,a kolege sa istom platom na istoku žive kao carevi.dragvorl napisao: 06 Dec 2018, 18:08 Najmanje dvoje kolega Nemaca mi je reklo da nije ok da ima razlike u platama za istocnoevropski deo firme i za njihov, a radi se isti posao. Ljudi su manje motivisani naravno, i to je potpuno tacno.
Najveći deo tih koji smatraju da se na istoku Evrope manje zaradi, u današnje vreme mogu bez problema da se spakuju i da dodju u D/A/NL/B/F i da probaju da li im se to više isplati.
Klinika u kojoj radim pripada koncernu SANA AG, i mi imamo tarifni ugovor na nivou koncerna koji je za sve isti, bez obzira da li neko radi u Minhenu ili negde u Rummelsbergu, Remscheidu, Hofu i sličnim vukojebinama. A tamo, konkretno u Hofu, trosoban stan možeš da iznajmiš za 400€, dok u Minhenu danas teško da ćeš da ga nadješ ispod 1400€. E sad, ko hoće ozbiljno da štedi lovu, može da traži odmah premeštaj u Hof, bez otkaza, (bukvalno samo predje da radi u drugu bolnicu), ne vidim da se nešto ubiše da odu tamo. Svi se zalepili za Minhen, Štutgart itd. iako su takvi gradovi skupi kao svetog Petra kajgana. Al onda nema kukanja.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa ne bih se bas slozio da je isto. Bar za ono sto sam ja radio. Mogu ti reci da su u Madjarskoj bedne plate, a stanarine uopste nisu bas povoljne. Lagano neki jednostavniji posao se radi za 350e, sta mozes sa tim? Nista. Cene hrane u radnji +- iste kao u D.

- jovan.ilic.89
- Pridružio se: 07 Sep 2014, 01:48
- Garaža: Škoda Fabia 1.6 TDI (2012.) |Bilstein B12 |17" |Revochip
Дође Рус у Берлин и оде у дискотеку са мајицом "3 проблема Турака".
Приђе му Турчин и зове га напоље да га научи памети.
Каже Рус: "То је први проблем вас Турака, видите проблем тамо где га нема."
Изађе напоље, тамо 5 Турака, каже Рус: "Ово је други проблем, на двобој долази вас 5..."
Турци полуде и поваде ножеве, каже Рус: "Ово је трећи проблем, носите ножеве тамо где се пуца!"
Приђе му Турчин и зове га напоље да га научи памети.
Каже Рус: "То је први проблем вас Турака, видите проблем тамо где га нема."
Изађе напоље, тамо 5 Турака, каже Рус: "Ово је други проблем, на двобој долази вас 5..."
Турци полуде и поваде ножеве, каже Рус: "Ово је трећи проблем, носите ножеве тамо где се пуца!"

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Dobar
Koliko je benzin u D?

Koliko je benzin u D?
- kragujevac
Trenutno na JET-u Benzin E5 151.€, E10 1,49€
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ako ne gresim 1,3 sam placao naftu juce.

Iz istog razloga, ne vidim zašto se oni koji kukaju na visoke cene i troškove na zapadu, ne spakuju i odu na istok?kragujevac napisao: 06 Dec 2018, 18:35To je sasvim OK (bar meni) i realna slika stvari. Mislim ,ako je stanarina u Minhenu/Stuttgartu/Frankfurtu za dvosoban stan +1000€, sat parkinga u gradu 5€, dnevna karta za metro 7€, a večera za dvoje +50€, malo je glupo da su plate iste a za takav isti stan u recimo Pragu/Bratislavi/Brnu/itd se plati recimo 500€, sat parkinga košta 2€, dnevna karta za javni prevoz 3€ a večera za dvoje 25€, onda je red i da ljudi koji žive na zapadu imaju veće plate, jer kakva bi bila njihova motivacija ako bi zaradjivali manje pa da ne mogu od plate da skrpe kraj sa krajem,a kolege sa istom platom na istoku žive kao carevi.dragvorl napisao: 06 Dec 2018, 18:08 Najmanje dvoje kolega Nemaca mi je reklo da nije ok da ima razlike u platama za istocnoevropski deo firme i za njihov, a radi se isti posao. Ljudi su manje motivisani naravno, i to je potpuno tacno.
Najveći deo tih koji smatraju da se na istoku Evrope manje zaradi, u današnje vreme mogu bez problema da se spakuju i da dodju u D/A/NL/B/F i da probaju da li im se to više isplati.
Klinika u kojoj radim pripada koncernu SANA AG, i mi imamo tarifni ugovor na nivou koncerna koji je za sve isti, bez obzira da li neko radi u Minhenu ili negde u Rummelsbergu, Remscheidu, Hofu i sličnim vukojebinama. A tamo, konkretno u Hofu, trosoban stan možeš da iznajmiš za 400€, dok u Minhenu danas teško da ćeš da ga nadješ ispod 1400€. E sad, ko hoće ozbiljno da štedi lovu, može da traži odmah premeštaj u Hof, bez otkaza, (bukvalno samo predje da radi u drugu bolnicu), ne vidim da se nešto ubiše da odu tamo. Svi se zalepili za Minhen, Štutgart itd. iako su takvi gradovi skupi kao svetog Petra kajgana. Al onda nema kukanja.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Gde? To je džabe. Kod mene je najniže 1.409 €.dragvorl napisao:Ako ne gresim 1,3 sam placao naftu juce.
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk
- kragujevac
Naravno,i ta opcija uvek postoji, ali se ekstremno retko koristi.aviator napisao: 07 Dec 2018, 10:51 Iz istog razloga, ne vidim zašto se oni koji kukaju na visoke cene i troškove na zapadu, ne spakuju i odu na istok?

Evo jos malo bashinga na temu koju smo obradjivali
https://www.kurir.rs/planeta/3168001/ak ... je-najgore
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Italijani masovno dolaze u NL i to iz severnog (bogatog) dela. Plata za istu poziciju (cesto i u istoj firmi) je skoro duplo veca u NL a zivotni troskovi isti - ili manji...
A dobro, Italija je baš baš slaba s platama. Bar sam tako čuo od onih koje znam da tamo rade, obične šljakerske poslove.
Dok sve poplaćaju, ne ostaje im ništa.
Baš je truba. Pola njih bi se vratilo u zavičaj samo da mogu naći korektan posao
Dok sve poplaćaju, ne ostaje im ništa.
Baš je truba. Pola njih bi se vratilo u zavičaj samo da mogu naći korektan posao
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Koenigswinter kod Kelna, sad sam pogledao, 1.309.TheWickerMan napisao: 07 Dec 2018, 11:30Gde? To je džabe. Kod mene je najniže 1.409 €.dragvorl napisao:Ako ne gresim 1,3 sam placao naftu juce.
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk