kragujevac napisao:TheWickerMan napisao: 07 Dec 2018, 15:47
Sa mojom strukom navodno za 5 god dobijam nekih 150-170 evra. Zato sam negde i napisao da hoću 5 god ovde pa onda kud koji mili moji
Pa šta ti znači 200€ penzije, ako si sad na polovini do starosne granice, čekaćeš do nje još više od 30 godina, a te pare ni u Srbiji nisu ništa naročito. Imaš li neke konkretne planove za posle tih pet godina u D ili je to samo trenutno razmišljanje? (ili se orijentišeš prema zvaničnim vestima koje nam govore da će za dve godine biti bolje

)
Znači mi jer u Srbiji imam 10 godina staža koje mi ništa ne znače jer je minimum za penziju 15 godina. Plus sam bio prijavljen na minimalac.
Plan imam, posle 5 godina, ostati ovde ili ići dalje, nemam nameru da se vraćam skorije dole, iako te dve godine zvuče jako primamljivo

Od čega zavisi da li cu posle 5 godina otići iz DE ( tj. još 3.5 godine )? Zavisi od smrdljivog jezika. Ide mi dobro, može i malo bolje ali ja sam zadovoljan,šefovi su zadovoljni ali jednostavno mi ne leži. Nikako. Posebno slušanje, ne vredi, ne leži mi nikako. Bar mi više nije odvratan ali jednostavno mi ne prija. Ako se naviknem za ovo preostalo vreme okej, ako ne, paljba u englesko govorno područje.
Edit. Nafta 1.389 €, E10 Benzin 1.459 €.
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk