Vazduhoplovi
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Vazduhoplovi
Dobacivali u smislu glupe fore i kao: e donesi neko pečenje uz ovo pivo i slicno. Komentarisa njima iza ledja haos
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Baš si potrefio neku seljobersku grupaciju. Zadnji put kad sam ja leteo bilo je baš OK, prilična tišina u avionu. Za svaki slučaj sam imao i slušalice kod sebe, ali nije bilo potrebe.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Jučerašnji dan na Nikoli Tesli i komentar kapetana Ignjatovića:
Da Srbija je u Africi okružena Saharom . Tamo pada sneg jednom u 100god.
Bruka velika. Osetih juče na svojoj koži koliko je tu neznanja pokazano. SRAMOTA .Imao sam utisak da su vozači GRTALICA mislili da čiste auto put a ne aerodrom . Niko nije vodio računa gde ostavlja sneg i pravi prepreke za avione nesavladive.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Da Srbija je u Africi okružena Saharom . Tamo pada sneg jednom u 100god.
Bruka velika. Osetih juče na svojoj koži koliko je tu neznanja pokazano. SRAMOTA .Imao sam utisak da su vozači GRTALICA mislili da čiste auto put a ne aerodrom . Niko nije vodio računa gde ostavlja sneg i pravi prepreke za avione nesavladive.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
U pitanju su tzv. “unruly passengers”. Zavisi koji je nivo pretnje.blaugrana napisao: 16 Dec 2018, 09:02Zu, zar nema ona varijanta da osoblje prijavi pilotu da ima problema u kabini, pa se obavesti policija na zemlji?passenger napisao:Psovali, bili neljubazni, galamili pijani, zezali stjuardese na srpskom, vikali: majstore srednja. Stani ovde hoću da izadjem itd.
Je l postoji šansa da se pomeri let kod Airserbia na nekolilo dana unapred, s tim da mi se uvazi cena prethodno plaćene karte, a da doplatim razliku?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Da li verbalno ometaju druge putnike i/ili kabinsku posadu i ne postupaju po instrukcijama kabinske posade? Ili su agresivni i dolazi do fizickog kontakta?
U svakom slucaju posada obavestava kapetana i na vec pripremljenoj formi kapetan upozorava putnika svojim potpisom koje posledice moze izazvati ako se trenutno ne smiri. Prva poruka je upozorenje a na drugu se vec deluje.
Piloti nikada ne izlaze iz kokpita jer teroristi mogu izazvati sukob malih razmera da bi usli u pilotsku kabinu.
Okreni obrni, u Turskoj bi im specijalci usli u avion cim posada otvori vrata pa bi osetli njihov tretman.
U Luftiki, stjuardesa samo zaokruzi ime na Passenger Information List (podaci o putniku koji sedi na tom i tom sedistu), pa me pitaj hoce li ga imigracione vlasti pustiti u EU.
Nasa seljana to zna odlicno pa svi sede ko bubice, ni vodu ne smeju da traze....
Nase posade su poznate po nemanju 00.
- passenger
Kaži Zuzu?zuzazu napisao: 16 Dec 2018, 13:46.
U Luftiki, stjuardesa samo zaokruzi ime na Passenger Information List (podaci o putniku koji sedi na tom i tom sedistu), pa me pitaj hoce li ga imigracione vlasti pustiti u EU.
Nasa seljana to zna odlicno pa svi sede ko bubice, ni vodu ne smeju da traze....
Nase posade su poznate po nemanju 00.

Hit je bio kad je ovaj jedan pijani idiot ustao čim smo dotakli pistu. Sigurno smo isli preko 150 kmh, lik se odvezuje i ustaje, hoće da vadi stvari iz gornjeg prtljaznog prostora. 3,4 puta preko mikrofona je upozorio da sedne. Ovaj debil gleda ljutito u stjuarda i neće da sedne. Ja mu kazem da sedne dok avion ne stane.
Znam da ne izlaze piloti iz kabine.
Interesovalo me je kako se postupa u ovakvim situacijama kad je samo prostakluk i nekultura na delu.
Jos jedno pitanje
Dva puta sam leteo sa Luftikom iz BG svaki put pri poslednjem check in- je bio Nemacki policajac koji je nadgledao, random pregledao pasose?
Jel to samo njihova politika ili?
Interesovalo me je kako se postupa u ovakvim situacijama kad je samo prostakluk i nekultura na delu.
Jos jedno pitanje

Dva puta sam leteo sa Luftikom iz BG svaki put pri poslednjem check in- je bio Nemacki policajac koji je nadgledao, random pregledao pasose?
- passenger
Memmingen takodje par puta. Kese i torbe i pasoše random putnicima.. Sad u Nišu isto
Cikaska konvencija, anex 17:blaugrana napisao: 16 Dec 2018, 14:17 Znam da ne izlaze piloti iz kabine.
Jos jedno pitanje
"A passenger who fails to respect the rules of conduct at an airport or on board an aircraft or to follow the instructions of the airport staff or crew members and thereby disturbs the good order and discipline at an airport or on board the aircraft.“
Tokijska konvencija:
“Acts which, whether or not they are offences [against the penal law of a State], may or do jeopardize the safety of the aircraft or of persons or property therein or which jeopardize good order and discipline on board.”
Koji je nivo bezobrazluka koji ce ishendlovati posada, zavisi od njihove procene.
Obozavam da zovem muriju i da gledam kako ih izvode napolje. Stoka je narocito kurazna u low cost aviokompanijama. Plate kartu manje nego bus i misle da mogu da rade sta hoce.... kakav zaeb.
- passenger
Ja bih takve namerno privodio i zadrzavao par sati na aerodromu, čisto da ih malo nerviram.
Inače, jedan romski par je imao problema jer su deca (beba i dete od 2,3 god)bili duze od tri meseca preko. Odveli ih sve na stranu, a romkinja počela na njihovom jeziku da viče. Takve stvari ne pomazu uopste, bolje mirnim putem
Trenutno gledam na Nat Geo:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/TANS_Perú_Flight_204
Kakav splet okolnosti
Inače, jedan romski par je imao problema jer su deca (beba i dete od 2,3 god)bili duze od tri meseca preko. Odveli ih sve na stranu, a romkinja počela na njihovom jeziku da viče. Takve stvari ne pomazu uopste, bolje mirnim putem
Trenutno gledam na Nat Geo:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/TANS_Perú_Flight_204
Kakav splet okolnosti

Insajder: Er Srbiji nije stigao nijedan od četiri nova aviona
https://www.021.rs/story/Info/Biznis-i- ... viona.html
Er Srbija je do kraja septembra ove godine trebalo da dobije dva nova aviona i još dva do kraja godine, međutim okosnicu flote nacionalnog avioprevoznika i dalje čine iznajmljeni avioni stariji od 10 godina, piše Insajder.
U ugovoru između Er Srbije i Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, do kojeg je došao Insajder, precizirano je da prva četiri aviona stignu već do kraja ove godine, a još šest do kraja 2020. Isporuka tih aviona dogovorena je u okviru strateškog partnerstva sa Etihadom koji je od 2014. vlasnik 49 odsto nacionalnog avioprevoznika, naslednika Jat ervejza.
Zašto jedno od najvažnijih obećanja vlasti i predstavnika Er Srbije, a to je nabavka novih najsavremenijih "erbas" aviona, nije ispunjeno, za sada nema objašnjenja.
Ta nabavka je važna, između ostalog, i zbog toga što je direktno vezana za avans od 23,5 miliona dolara koja je Jat uplatio Erbasu još 1998. godine, podsetio je Insajder i naveo da je te godine potpisan ugovor između tadašnjeg Jata i Erbasa i da je naručeno osam novih aviona.
Avioni zbog sankcija Srbiji i NATO bombardovanja nikada nisu kupljeni pa je taj novac više od 15 godina stajao na računima francusko-nemačke kompanije.
Nakon što su potpisani ugovori o strateškom partnerstvu Jata i Etihada i formirana Er Srbija, kako se ispostavilo, Er Srbija je depozit iz 1998. godine prenela na Etihad, uz ugovor o nabavci novih aviona.
Po pisanju Insajdera, u finansijskom izveštaju Er Srbije piše da Etihad raspolaže iznosom od 23,5 miliona dolara koji je Jat 1998. platio kao depozit Erbasu. Kako se navodi, Etihad će Er Srbiji vraćati depozit u delovima odnosno procentualno kako se budu isplaćivali naručeni avioni, a Er Srbija je dužna da Erbasu isplati ukupnu kupoprodajnu cenu za 10 novih aviona.
https://www.021.rs/story/Info/Biznis-i- ... viona.html
Er Srbija je do kraja septembra ove godine trebalo da dobije dva nova aviona i još dva do kraja godine, međutim okosnicu flote nacionalnog avioprevoznika i dalje čine iznajmljeni avioni stariji od 10 godina, piše Insajder.
U ugovoru između Er Srbije i Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, do kojeg je došao Insajder, precizirano je da prva četiri aviona stignu već do kraja ove godine, a još šest do kraja 2020. Isporuka tih aviona dogovorena je u okviru strateškog partnerstva sa Etihadom koji je od 2014. vlasnik 49 odsto nacionalnog avioprevoznika, naslednika Jat ervejza.
Zašto jedno od najvažnijih obećanja vlasti i predstavnika Er Srbije, a to je nabavka novih najsavremenijih "erbas" aviona, nije ispunjeno, za sada nema objašnjenja.
Ta nabavka je važna, između ostalog, i zbog toga što je direktno vezana za avans od 23,5 miliona dolara koja je Jat uplatio Erbasu još 1998. godine, podsetio je Insajder i naveo da je te godine potpisan ugovor između tadašnjeg Jata i Erbasa i da je naručeno osam novih aviona.
Avioni zbog sankcija Srbiji i NATO bombardovanja nikada nisu kupljeni pa je taj novac više od 15 godina stajao na računima francusko-nemačke kompanije.
Nakon što su potpisani ugovori o strateškom partnerstvu Jata i Etihada i formirana Er Srbija, kako se ispostavilo, Er Srbija je depozit iz 1998. godine prenela na Etihad, uz ugovor o nabavci novih aviona.
Po pisanju Insajdera, u finansijskom izveštaju Er Srbije piše da Etihad raspolaže iznosom od 23,5 miliona dolara koji je Jat 1998. platio kao depozit Erbasu. Kako se navodi, Etihad će Er Srbiji vraćati depozit u delovima odnosno procentualno kako se budu isplaćivali naručeni avioni, a Er Srbija je dužna da Erbasu isplati ukupnu kupoprodajnu cenu za 10 novih aviona.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ko je citao ovu temu na “Garaži” znao je jos pre 5 godina da Er Srbija nikada nece dobiti nove Erbasove.
- passenger
Mislim da je jedino Laki bio opstimističan 

Evo još jednog dokaza da Air Serbia "odlično" posluje...Dokument Vlade otkriva kako je 14 miliona evra poklonjeno „Air Serbia“
decembar 17, 2018
Zaključak Vlade Srbije iz novembra ove godine, do čije kopije su došli novinari KRIK-a, otkriva da je avio-kompaniji „Air Serbia“ iz državne kase poklonjeno 11,7 miliona evra da pokrije prošlogodišnje gubitke leta Beograd – Njujork i još 2,3 miliona evra za gorivo ove godine. Dokument demantuje izjave političara iz vrha vlasti da je kompanija profitabilna i da se prekinulo sa davanjem državne pomoći, dok sagovornici KRIK-a kritikuju ovakav način trošenja novca građana.
Više na https://www.krik.rs/dokument-vlade-otkr ... ir-serbia/
Pre godinu, godinu i po, kada su videli da nema ‘leba od Njuce, poceli su da rezu troskove
Posadi su ukinuli placeni dorucak u hotelu a broj pilota su smanjili sa 3 na 2.
Kao da ce to da ih izvuce iz bedaka.
Avion gubi dok je na zemlji a zaradjuje sto je vise u vazduhu. Sa jednim avionom ne drzi se dugolinijski saobracaj, to zna svako ko ima bilo kakvog pojma o avijaciji.
A sto se tice novih NEO, ne samo da nece doci, nego vrlo verovatno necemo videti ni tih 20tak milki $.

Posadi su ukinuli placeni dorucak u hotelu a broj pilota su smanjili sa 3 na 2.
Kao da ce to da ih izvuce iz bedaka.
Avion gubi dok je na zemlji a zaradjuje sto je vise u vazduhu. Sa jednim avionom ne drzi se dugolinijski saobracaj, to zna svako ko ima bilo kakvog pojma o avijaciji.
A sto se tice novih NEO, ne samo da nece doci, nego vrlo verovatno necemo videti ni tih 20tak milki $.
Dakle, ne mogu da verujem kako se Turci bahate.
Do Beograda sa A330
Do Beograda sa A330