Računari
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Re: Računari

Kompjuter mi upada u neki "sleep" mod, klikne u kućištu i on radi manjim intenzitetom (tj kao da je upaljen sleep), iako ja pretrazujem internet. E ako kliknem na nesto zahtjevnije tipa flight radar onda on opet vrati punu snagu. U power savingu sam stavio high, bez sleepa ali dzaba, pa sta da radim sad?
Power saving treba da bude low. Kada je na high onda gleda da produzi vek baterije sto vise...
Sent from my E5603 using Tapatalk
Sent from my E5603 using Tapatalk
High performance treba da bude.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nisam jasno napisao, u power savingu sam stavio high performance, ali dzaba.
Moze li ovo imati veze?

Moze li ovo imati veze?

sleep mode je kad ti se kompjuter skoro pa ugasi, nema to veze sa usporenim radom. Pre je nesto do procesora, dakle hardverski problem.
Da, tu ti je procesor na 100% stalno.
Moze biti da je u biosu ukljucen neki mod stednje, a mozda ti Windows prosto baguje.
Proveri u task manageru usage procesora kada ti uspori, da ti nenkrlja neki proces nesto.
Mada opet, ako nesto skljocne, to mi deluje kao da maticna ukljuci neki mod stednje.
Moze biti da je u biosu ukljucen neki mod stednje, a mozda ti Windows prosto baguje.
Proveri u task manageru usage procesora kada ti uspori, da ti nenkrlja neki proces nesto.
Mada opet, ako nesto skljocne, to mi deluje kao da maticna ukljuci neki mod stednje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Skini hwmonitor ili nešto slično i vidi da se nešto ne pregreva pa obara takt.
https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Procesor pod opterećenjem ide na maksmialno 73 stepena, matična 65 stepeni, graficka 79 stepeni - testirano hwmonitorom u Asseto Corsa na ultra.
U "leru" je to daleko nize, a tad se i desavalo. Mada, kako sam restartovao racunar od selekcije high performance, rijetko se i desava, skoro nikako.
U "leru" je to daleko nize, a tad se i desavalo. Mada, kako sam restartovao racunar od selekcije high performance, rijetko se i desava, skoro nikako.
Evo opisanog fenomena:
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Mene firmin laptop nervira jer imaju gomilu group policy dodataka i jos koriste mcafee av i internet zastitu. Iako mi je laptop nov sa i5 procesorom i 8gb rama to se desava da steka kada pustim film na njemu iz ko zba kog razloga nekada je očigledno jer glupi mcafee skenira i zauzme hdd 100% ali nekad bez razloga. Mod rada je naravno high performance.
Poslato sa mog(a) RM-320 koristeći komšijin vajrles
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Otkad službeni laptop služi za gledanje filmova? 
HTC Desire 12 via Tapatalk

HTC Desire 12 via Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
HDD i windows 10 = HDD usage 100%sebekkg napisao:Mene firmin laptop nervira jer imaju gomilu group policy dodataka i jos koriste mcafee av i internet zastitu. Iako mi je laptop nov sa i5 procesorom i 8gb rama to se desava da steka kada pustim film na njemu iz ko zba kog razloga nekada je očigledno jer glupi mcafee skenira i zauzme hdd 100% ali nekad bez razloga. Mod rada je naravno high performance.
Rešenje je isključivo nabavka ssd.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ma win 8.1 je. Treba da se predje na 10 uskoro. Inace vec je ssd unutra mada pitanje je kakav je posto je micron-ov.