Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Računari

Post od trojanac »

Iju, 8.1. Pa nema goreg rešenja. Bolje da su ostali na 7, pa prešli na 10.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Gde moze biti ram memorija na ovom laptopu? Slika

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

trojanac napisao: 16 Dec 2018, 20:50 Iju, 8.1. Pa nema goreg rešenja. Bolje da su ostali na 7, pa prešli na 10.
Znam da ga i Microsoft više ne podržava, ali zašto je Windows 8.1 loš? Ja sam ga pre 4 godine u staroj firmi dobio na službenom laptopu i radio je sasvim lepo sa nejakim Intel Atom J-serije procesorom. Delovao je manje zahtevno i više optimizovano u poređenju sa Win 7 (doduše na drugom računaru).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
jovan.ilic.89
Reactions:
Pridružio se: 07 Sep 2014, 01:48
Garaža: Škoda Fabia 1.6 TDI (2012.) |Bilstein B12 |17" |Revochip

Post od jovan.ilic.89 »

Kuzmanovic napisao:Gde moze biti ram memorija na ovom laptopu?
Са доње стране плоче...одвиј шрафове са задње стране лаптопаSlika

Sent from my iPhone 8 Plus
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Odvijeni su srafovi sa zadnje strane i jedino ovako moze da se pristupi hardveru, mnogo glupo resenje.

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Pa sa donje strane ploče, Oslobodi ploču i okreni je. :)
Sve češće rešenje nažalost, da se za i najjednostavnije intervencije otvara ceo laptop. Muka mi kad moram to da radim, izbegavam sve više.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

To ce biti zeznuto zbog ovih kablica za tastaturu i touch pad. Ovaj siri kabal sam uspeo da izvucem, ali za uzi kabal se bojim da ako ga izvucem necu uspeti da ga vratim. :D

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

imaš sve na yt kako se radi, maltene za svaki model laptopa
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Pogledacu kada uzmem ram memoriju. :doubleup:

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Kuzmanovic napisao: 17 Dec 2018, 12:28 To ce biti zeznuto zbog ovih kablica za tastaturu i touch pad. Ovaj siri kabal sam uspeo da izvucem, ali za uzi kabal se bojim da ako ga izvucem necu uspeti da ga vratim.
Ti „folija-kablovi“ od tastature i touchpada se najlakše ukopčavaju kad se notebook sklopi a tastatura se izvadi napolje ( i tako i tako je samo „užlebljena“ odozgo),najlakše se izvadi nožem ili ako imaš alat za otvaranje mobilnih telefona, pa sa onom tankom plastikom.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Neki malac iz Italije koristi moj mail da bi se registrovao na neke sajtove. Prvo se registrovao na Instagram, a poslije na neki Zalando sajt za kupovinu. Kreteni sa Instagrama se nesto izmotavaju, nije njihova nadleznost, preslo na facebook, ova adresa, ona adresa bla bla. Da zivim u Americi tacno bi ih tuzio. Vidim da su stizali na email neki emailovi pptvrde od Instagrama za promjenu nadimka, ali nisu otvarani. U stvari mislim da je promjena emaila na instagram nalogu, vjerovatnije nego otvaranje naloga preko mog maila.
Pretpostavljam da je jednostavno lupio email, da nije imao moju sifru (mada sam svakako promjenio).

Edit: a u svakom zahtjevu (poslatom na email) za promjenu sifre Instagrama stoji link za uklanjanje emaila sa naloga al kad kliknem pise "this is not valid link"

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

Kod većine servisa registraciju je neophodno da potvrdiš linkom koji ti pošalju na unet email, pa ti ne znači ništa ako uneseš nečiji mail. Ne znam kako je za Instagram, nisam nikad koristio...

U svakom slučaju, ako imaš pristup mailu sa kog je registrovan nalog, uvek možeš da promeniš password i/ili ugasiš nalog. Probao si da se uloguješ na taj nalog?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

kragujevac napisao:
Kuzmanovic napisao: 17 Dec 2018, 12:28 To ce biti zeznuto zbog ovih kablica za tastaturu i touch pad. Ovaj siri kabal sam uspeo da izvucem, ali za uzi kabal se bojim da ako ga izvucem necu uspeti da ga vratim.
Ti „folija-kablovi“ od tastature i touchpada se najlakše ukopčavaju kad se notebook sklopi a tastatura se izvadi napolje ( i tako i tako je samo „užlebljena“ odozgo),najlakše se izvadi nožem ili ako imaš alat za otvaranje mobilnih telefona, pa sa onom tankom plastikom.
Otvorio sam ja laptop (menjao hdd za ssd) i ima samo jedan nacin za otvaranje, a to je da se srafici odsrafe sa donje strane i izvuce tastatura sa zabicama sa gornje strane. Video sam na yt sto je Trojanac rekao kako se rastavljaju komponente na mom laptopu i deluje mi zeznuto ono vadjenje tih kablica. Ako budem resio da uzmem vecu ram memoriju rastavicu i ja sve, pa sta bude.

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Moja supruga je imala gmail account tipa ime.prezime.

Udala se, promenila prezime, otvorila sada ime.novo_prezime i povezala sa prethodnim nalogom forwarding.

Nije se dugo konektovala na stari nalog, pa ga gugl ugasio.

Neka devojka iz Beograda koja se zove kao moja nekada otvorila nalog isti kao zenin stari, i sada nam gugl forvarduje sve njene mailove.

Eto ga bug.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Hit. Da li bi to uopšte smelo da se desi?

Sećam se da je na Sezamu pre 100 godina to bilo nemoguće.
Odgovori